onsdag 18 november 2015

Trollkarl sökesDet driver mörka moln på den svenska novemberhimlen just nu. Inte nog med att Säpo i dag höjde terrorhotsnivån mot Sverige för första gången sedan 2010 - delar av landet hotas av systemkollaps till följd av migrations- och asylpolitiken.

Signalerna från ett Malmö där de offentliga systemen närmast står inför kollaps har kommit steg för steg under året. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har länge anklagat alla kritiker för att "ställa grupp mot grupp" och vägrat medge att asyltrycket oundvikligen tvingar fram obekväma prioriteringar.

Nu står det rödgröna skyltfönstret Malmö inför fullbordat faktum. S+MP-styret tvingas spara framför allt på på äldre och funktionsnedsatta, berättar Sydsvenskan.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver om "begynnande utträngningseffekter inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst". Detta ser vi redan inom socialtjänsten i Malmö, där handläggare tvingas lägga sitt ordinarie arbete åt sidan för att enbart koncentrera sig på arbetet med asylsökande:
Verksamheter är så pass upptagna med att hantera det stora antalet asylsökande att man inte hinner med sitt vanliga arbete. Till exempel socialtjänsten måste fokusera så mycket på att ta hand om ensamkommande barn att man inte hinner ta hand om de andra barnen.
Detta är de konkreta effekterna av den reinfeldtska och numera rödgröna migrationspolitiken. Många har varnat för dessa effekter på några års sikt. Månne har utvecklingen accelererat snabbare än även dessa kritiker kunnat ana. Men skulden för den situation vi nu upplever faller helt på den förra alliansregeringen och den sittande Löfvenministären som beslutat att strunta i alla varningar och nyktra invändningar och bara trycka gaspedalen i botten.

Gränskontroller har införts. Men det fortsätter att komma över 10 000 asylsökande varje vecka och anländande migranter fortsätter att avvika och försvinna ut i landet med oklar destination. Samtidigt höjer alltså Säpo hotnivån mot Sverige till "hög" och uppges jaga en man som misstänks planera ett terrordåd.

Om 2015 var omskakande är det ingenting mot vad 2016 kan bli. Ni trollkarlar inom Centerpartiet och Miljöpartiet, vänligen räck upp handen.

Läs även:
Patrik Kronqvist, Fnordspotting

18 kommentarer:

elina sa...

Min tidigare välskötta kommun visar nu minus på alla områden, vissa mer som socialbidragen.
Kan vi kalla in Harry Potter? Han kan ju rensa efter ondska i alla fall.

utlandssvensk sa...


"Men skulden för den situation vi nu upplever faller helt på den förra alliansregeringen och den sittande Löfvenministären som beslutat att strunta i alla varningar och nyktra invändningar och bara trycka gaspedalen i botten."

Och gladast av alla är Reinfeldt! För bara några dagar sen höll han ett "brandtal för öppenhet":

http://na.se/nyheter/orebro/1.3255900-na-tv-stangda-granser-kan-oka-extremism-

Anonym sa...

Vi ska inte vara slarva bort namnen på de skyldiga eller drabbas av någon sorts glömska.Det finns räkningar som måste betalas.

Dr Mabuse sa...

Härliga tider, strålande tider!

I liberala Ljusnan, en liten bricka i stora klustret Mittmedia, håller man fanan högt och med den även humöret! För alla er (oss) som med vånda ser hur Sverige håller på att köras i diket vill jag råda: läs denna hoppingivande ledare! Och ni skola befrias ur ett hopplöst mörker.

Ty här får vi veta att de extrapengar som staten nu strör som manna från himlen över kommunerna - och givetvis även i mitt Gävleborg - ja, det är den belöning som ges den som varit generös i flyktingfrågan. Och underförstått kan vi fortsätta att vara generösa så fortsätter även detta "miljonregn" med möjlighet till rejäl avkastning! Så här resonerar man: "Och används pengarna rätt så kan vinsterna bli så mycket större för kommunerna, för regionen och för de enskilda individerna."

Det här är i samma län där organet Region Gävleborg författat en kalkonrapport som refererades till i pressen som "Invandringen skall rädda välfärden". Det vore underhållande om det inte vore för att den kommer att ligga som underlag för framtida beslut. När jag läste igenom den såg jag att "forskarna" i princip lanserat och byggt sina antaganden på andra rapporter från tankesmedjor som exempelvis Arena och Delmi. Med fryntligt, positivt resonemang.

Aldrig förr, har väl så få, på så kort tid, startat en ohejdbar process som kastar landet in i social oro och ökad fattigdom med tillhörande brottslighet. Helt i onödan. Bara för att politiker och mainstreammedia är så osannolikt okunniga och utopistiska i sin motbjudande godhetsiver. Jag har tidigare någon gång försvarat Löfven i detta forum. Men nu går det inte längre - karln måste väl se vad som händer, han måste väl för sin egen del se vad som skrivs i utlandet om Sveriges virrfärder? Har han ingen politisk självbevarelsedrift?

Nej. Nu blev det nattsvart igen....Läs den bifogade ledaren gott folk!
http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/antligen-nu-belonas-generosa-kommuner

Henrik Alexandersson sa...

Det intressanta är att vänstern nu håller på att montera ner välfärdsstaten. Och det sker inte direkt under ordnade former...

Anonym sa...

Ett gäng politiker ska åtalas när galenskapen har stoppats.

Anonym sa...

Glöm aldrig att Löfven beskriver den rådande situationen som reglerad invandring.

Man kan ju undra hur en oreglerad invandring skulle te sig?

Anonym sa...

Våra marionettpolitiker och deras herrar mediecheferna kommer att använda sin magi till samma som vanligt: att öka invandringstakten. Gasen i botten och sikte mot stupet är det som gäller. Stup för oss, lulz för dom.

Anonym sa...

Dr Mabuse: http://imgur.com/v8QuCoW

Fd moderat sa...

Det är märkligt att det bara för ett år sedan, och mindre än så, talades om hur lönsamt det var med flyktingar. Nu har fokus i stället flyttat från att det är lönsamt till att det är billigt i jämförelse med USA:s kostnad för andra världskriget eller Irak-kriget.
Som om detta är relevanta jämförelser när vi håller på att köra den svenska ekonomin i botten.

Anonym sa...

Henrik Alexandersson kan vara mer än säker på att det är mer än välfärdsstaten som monteras ned.

Anonym sa...

Det finns en magiker i regeringen, Stefan Löfven. Han har lyckats trolla bort sig och varit osynlig ett bra tag nu.

Anonym sa...

Hej.

Skadeglädjen är det sista vi har kvar
Vårt förakt är det enda som ni får
Det som var vårt är vad ni tar
Sveriges land ni ger dess banesår

Ni tror att vi skall glömma era brott
Ni tror att ni skall klara er när allting rasar
Ni tror ni kan gömma er i slott
För folkets vrede ni snart fasar

Nu går ett folk och land i graven
Det kommer aldrig mera åter
Nu står vi alla snart med tiggarstaven
När vårt fär'nesarv ni åderlåter

Ni lämnar oss snart inget val, båd inföding och ny
Från sammanbrottets kaos
Vi måste alla ta oss
Men vart skall svenskar fly?

Vem öppnar dörren för ett folk
Som bjöd Ulven över tröskeln in?
Nu ringer Ragnaröks timme in
Nu är i bägar'n bara smolk

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Fd moderat sa...

Att avveckla välfärdsstaten via att krascha den kommer inte att leda till att vi får ett nyliberalt samhälle utan i stället någon form av sydamerikanskt samhälle.

Anonym sa...

Nu skrynklar Löfven pannbenet och säger att Sverige har varit naivt..

JohJoh sa...

"Anonym sa...
Ett gäng politiker ska åtalas när galenskapen har stoppats."

Varför det? De har ju faktiskt gjort det de gick till val på i denna fråga. Svenska folket har medvetet valt detta. Och nu ser vi konsekvenserna...

utlandssvensk sa...

@ JohJoh.

"Varför det? De har ju faktiskt gjort det de gick till val på i denna fråga. Svenska folket har medvetet valt detta. Och nu ser vi konsekvenserna..."

Jag håller helt med om att "svenska folket har medvetet valt detta". Men vad gäller straffansvar för folkmord saknas det relevans om det finns ett demokratiskt mandat eller inte.

Dr Mabuse sa...

@anonym 07.11

Ha ha ha!

Godheten och den outsägliga visdomen.
För övrigt är det phult av herr statsministern att dra in oss klarsynta i sitt "Sverige har varit naivt" !! Tala för dig själv och dina naivistkompisar, gubbe lilla!