torsdag 5 november 2015

Ynkryggen Morgan Johansson


I dag blev dagen då regeringen slutligen kastade in handduken, hissade vit flagg. Sverige kan inte längre garantera boenden för asylsökande. Det som varit ett mantra i månader och egentligen år, att alla ska få tak över huvudet, upphör nu plötsligt att finnas till.

Ett alternativ för de asylsökande som inte erbjuds tak över huvudet är att återvända till Tyskland eller Danmark. Det var kontentan av Morgan Johanssons budskap när han i eftermiddags höll pressträff inför ett fåtal måttligt intresserade journalister.

Därmed gör regeringen precis det som den för bara någon månad sedan kritiserade Danmark för - släpper vidare asylsökande till andra länder. Ja, faktiskt uppmanar dem att resa tillbaka. Samtidigt fortsätter regeringen desperat att hoppas på EU. Danmarks utrikesminister bemöter det svenska ropet på EU-nödhjälp med ett torrt konstaterande: "Varje land har valt sin kurs på flyktingområdet. De effekter dessa beslut har måste de hantera själva."

Precis så är det givetvis. Men den svenska regeringen frånsäger sig ansvaret för situationen. Den fattar inga beslut för att få kontroll. I stället ropar den på EU och ger upp målet att ge alla asylsökande tak över huvudet. Regeringens hållning saknar motstycke.

"Jag hoppas att det kan få en dämpande effekt", sa migrationsministern om dagens budskap och var därmed för första gången helt öppen med att han hoppas att färre ska söka asyl i Sverige. I praktiken försöker regeringen styra om migrantströmmen till grannländerna. Varken Danmark eller Finland lär vara särskilt förtjusta i Sveriges agerande.

"Också vi har våra gränser för vad vi klarar av och där är vi nu", avslutade Morgan Johansson sitt korta anförande på presskonferensen. Ja, det är det många som har påpekat under lång tid (då ansåg regeringen att man "inte kan sätta ett pris på människoliv").

Trots de uppenbara begränsningarna har regeringen fört en politik som om inga gränser finns och tydligen levt i den villfarelsen. Framtidsministern sade så sent som i mitten av september, när den samsända debatten mellan svenska och danska politiker och debattörer hölls, att det svenska mottagandet "går jättebra".

Hela den här situationen är skapad av regeringarna Reinfeldt och Löfven. Visioner och drömmar har ersatt sunt förnuft och verklighetsförankrade beslut. Då går det så här. Uppenbarligen behövde vi hamna i det här panikartade läget för att regeringen skulle komma underfund med att Sverige har ett begränsat antal platser för asylsökande. Priset för två regeringars fullständiga mentala retardation ser vi här och nu.

En annan konsekvens av beskedet på dagens presskonferens som många förmodligen inte reflekterar över är att regeringen skjuter över hela ansvaret på Migrationsverket. Det är inte Stefan Löfven som kommer behöva berätta för gråtande barn, aggressiva män och desperata kvinnor att deras resa till Sverige varit förgäves. Det är inte Morgan Johansson som måste hantera reaktionerna från dessa människor när de får veta att de inte ens får tak över huvudet efter en två veckor lång resa. Jag tycker ärligt talat synd om Migrationsverkets anställda i detta läge. De har lämnats vind för våg av en fullständigt ansvarslös och skrupelfri arbetsgivare.

Låt oss summera: regeringen är inte beredd att förändra den politik som satt Sverige i detta ytterst besvärliga läge. Den lägger alltså inte om politiken. Den konstaterar bara att politiken inte fungerar.

Detta är inte bara hårresande ansvarslöst och ryggradslöst. Det är ren ynkedom. Hade regeringen haft förmågan till det hade den skämts.

Läs även:
Johan Westerholm

30 kommentarer:

Anonym sa...

Om regeringen hade haft någon som helst självrespekt hade den avgått.
Civilingenjör Bo Adolfsson

Anonym sa...

Denna regering präglas av handlingsförlamning.
Man vill inte ta ansvar. Regeringen överlåter ansvaret till Migrationsverket och Polisen att fatta beslut.
Är det inte dags för M att agera. Att kräva extraval nu när regeringen så tydligt har erkänt att de tappat kontrollern vore det ända raka.
Är vi på väg mot anarki och välfärdsstatens upplösning???????
/Per

Anonym sa...

Dumskallarnas sammansvärjning!
Men ingen kan komma ifrån att väljarna förtsätter rösta på dumskallarna.Om nu inte opinionsundersökningarna är manipulerade förtsås.
Ingen kan komma ifrån att "oppositionen" sitter på händerna och hoppas att alla ska glömma att de satte igång själva sammansvärjningen.Kanske kan man säga att deras nuvarande del är just att sitta på händerna?

Faktum är att egentligen finns det bara två logiska val.
Antingen kommunist eller så SD.
Resten har diskvalificerat sig totalt.
Det är väl därför de är extremisterna..

Anonym sa...

-> 19:20 Varför skulle M agera? Väntar dom ett halvår till så är S under 15% och kommer aldrig igen. Dessutom blir det hemskt billigt att 'köpa sig en liten människa'. Öppna era hjärtan, så slipper vi i Täby öppna plånboken. Well played.

Anonym sa...

19:51
Fast det kräver förstås att man tror att det går så mycket bättre för Alliansen...

Anonym sa...

Varför skulle moderaterna reagera,de skiter väl i landet de med,7 partier har gjort allt för mångkulturen,drösvis med dåliga beslut,PUT till Syrier och Eritreaner,särskilt ömmande skäl ger PUt,ensamkommande inget ID,de som skall avvisas ges tand och sjukvård för en 50 lapp,nä en militärkupp som i Thailand skulle göra dessa politiker möra,man kan ju drömma vi har ju ingen militär.

Lars Åhlin sa...

Ja, detta är verkligen ynkryggars (hela regeringen och även ledningen för moderaterna, inte bara Morgan Johansson) verk. Detta känns som en oerhört olycksbådande och sorglig dag.

Tiggeriet och kåkstäderna vi vant oss vid är bara en liten försmak av vad som väntar nu. Vad staten (regeringen men också Migrationsverket) gör nu är att lämpa över i princip alla insatser på kommunerna. Hur ska socialförvaltningarna ha en chans att hantera boendefrågan åt barnfamiljer, och handlägga försörjningsstöd till alla, så som de är skyldiga att göra?

Den gängkriminalitet vi sett hittills är heller inget mot det våld som är att vänta från frustrerade migranter. Vad ska vi svenskar (inkl nysvenskar) göra?

Anonym sa...

Någonting säger mig att Morgan Johansson inte är trångbodd.

utlandssvensk sa...


"Hela den här situationen är skapad av regeringarna Reinfeldt och Löfven. "

Tack så mycket för en korrekt historieskrivning! I det här läget är det allt jag hoppas på, men även detta är helt förbluffande svårt att uppnå. Många gamla reinfeldtare vrider in sig i de mest groteska fantasier, isället för att acceptera sitt ansvar.

Anonym sa...

Så om en migrant tar sig till Sverige, då säger staten: "Ni får inget boende, det är fullt?" Det kommer väl nya boenden om några dagar? Asylbaronerna ordnar väl fram tiotusentals boendeplatser på några veckor? Och nu vill inte staten placera migranterna där? De vill inte pröjsa för det längre? Har jag uppfattat det här rätt? Har Morgan ens tänkt vad det betyder att inte "garantera boende till migranterna"?

Staten vill helt enkelt inte betala asylbaronerna längre, de vill inte ens förstatliga verksamheten för att långvarigt ta in flyktingar. Asylindustrin är inte lönsam för staten, utan tillfälligt för asylbaronerna (asylföretagen).

Men vart är vi på väg nu? Är det tillfälligt invandrarstopp av flyktingar och "ekonomiska migranter"? Ska vi ge en andel boendeplatser och en den andra andelen inte desamma? Ska verksamheten förstatligas för att kunna hantera större volymer framöver, eller den nuvarande nivån?

Som vanligt är det en planlös färd.

Magne

Anonym sa...

Det som sker nu är helt sanslöst. Sverige håller på att falla ner i ett slukhål av inkompetens och pervers politisk korrekthet. Ett parti som attraherar sex, sju procent av väljarna men 60, 70 procent av vår folkundervisande media, styr och ställer som de vill.

Crille sa...

Men hallå! Sverige har ju stora tomma och obefolkade landområden, har Reinfeldt sett när han flugit över Sverige. Där är det ingalunda fullt! Dessutom kan staten konfiskera sommarstugor, så ös på nu bara! Visa att ni står för era åsikter, sjupartister, och kör "all in" så Sverige får gå med vinst snart, för det var ju så lönsamt nyss??

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Som vanligt är det en planlös färd."

Att det är en "planlös färd" nu kan väl stämma. Men under Reinfeldts 8 år var den allt annat än planlös. Avsiktlig, medveten och helt öppen stämmde bättre då. Dagens piloter sitter även delvis fast i detta, eftersom deras maktinnehav endast uppkom och vidmakthålls pga. reinfeldtarnas aktiva godkännande.

Anonym sa...

Crille:

Vinsten beräknas komma om 2374 dagar 7 minuter och 13 sekunder. Den beräknas till hundratals biljarder kronor, 400-600 biljarder kronor är prognosen.

Magne

Anonym sa...

Det absolut trista är att det saknas en kompetent ersättare för Löfvens regering. Jag och många andra saknar förtroende för AKB. Vi är fast med dom här två skojarna i många år framöver.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Reinfeldt ville ha in alla. Men vad hände med jobben, integrationen och tilliten? Han byggde ju på utanförskapet för fullt. Han förstörde det man förknippar med Sverige: en stat vars innevånare har tillit till systemet. Nu sågar också Svantesson och Kinberg Batra hans jobbpolitik. Reinfeldt var en bluffmakare utan dess like.

Magne

utlandssvensk sa...


"Det absolut trista är att det saknas en kompetent ersättare för Löfvens regering."

Det var det fräckaste! Har du ingen skam i kroppen, människa? Helt uppenbarligen finns det en kandidat vars trovärdighet, anständighet och kompetens ligger skyhögt över dessa träskvarelser, nämligen Jimmie Åkesson! Han har med ett helgons tålamod och med extrema personliga risker arbetat oavbrutet för att rädda svenskarna ur deras masspsykos. Sen är det väl sannolikt en hopplös uppgift även för honom....

Anonym sa...

Hej.

Klart det finns plats. Svenskarna får fly(tta).

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Ådärkomdenja sa...

Jag hoppas att Din omsorg om Migrationsverkets tjänstemän inte omfattar bedragarna Ribbenvik och Danielsson. Som sannolikt, nu när bubblan brustit, kommer att anklagas av den ryggradslösa Löfven-regeringen, att inte ha hanterat sitt ansvar korrekt. Personligen är jag övertygad att Reinfeldt gav herrarna dolt, ej dokumenterat, stöd, att bryta mot landets lagar, t o m grundlagar. Den som lever får se, när räfst och rättarting en mörk dag skall utkrävas.

Utlandssvensk sa...


@ Magne,

"Reinfeldt var en bluffmakare utan dess like."

Det håller jag inte med om. Han var hela tiden nästan förbluffande öppen med sitt hat och förakt mot etniska svenskar. I början var det dock svårt att förstå varför han kände så, men gradvis över åren blev även detta helt klart.

Personligen har jag inga problem att förstå hans hat. Givet hans familjebakgrund kan man tom. säga att det är berättigat. Däremot är det totalt obegriplig att svenskarna röstade på honom i så hög utsträckning.

Anonym sa...

Så Reinfeldts plan var hela tiden att bilda fler ghetton, så svenskarna inte skulle få leva i fred? Han visste att instegsjobb, nystartsjobb, FAS3 etc. var och är fullkomligt menlösa. Han visste att flyktingmottagandet kommer haverera och därefter Sverige som välfärdssamhälle. Nu njuter han av skörderna han sådde. Han lutar sig tillbaks och tänker: "fler ghetton, fler svenskar mördade, fler våldtagna svenska kvinnor, och förhoppningsvis har vi snart etniska konflikter mellan svenskar och invandrargrupper?" Han läser artiklar i SvD och njuter när han noterar att det skjuts mest och mördas flest personer i Sverige jämfört med våra nordiska grannländer? Han vill t.o.m. islamisera Täby eller göra det till en etnisk enklav av afghaner, syrianer och eritreaner, vilka ska göra ett Södertälje 4.0...

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

Nu läser du in alldeles för mycket i det jag säger.

Reinfeldt vill bli av med de etniska svenskarna. Punkt. That's it.

Möjligen tror han att det sen kommer ett multikulti lyckorrike sen, möjligen struntar han helt i det. Jag vet inte.

Utlandssvensk sa...

Magne,

Lyssna på denna:

https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

Anonym sa...

Så himla bra skrivet . . .
att inte ens då verkligheten manifesterat sig å det bestämdaste tar man detta som ett styrmedel....

Att se in i framtiden är berikande för då kan man både planera och i sent skede parera.
Att vänta tills facit är framme är för sent för att påverka på riktigt
Att vänta tills någon annan läser och förklarar facit är det alldeles för sent . . .

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Reinfeldt sket fullständigt i svenskarnas väl. Det är en självklarhet. Han hade USA som en stor förebild. Jag tror egentligen han ville ha en stor underklass att ta ifrån, det kvittade om det var invandrare eller svenskar. Därmed den massiva invandringen under hans regeringsperiod.

Sen så är det ju så: Reinfeldt tyckte det inte hade nån betydelse om brotten ökar i och med invandringen. Det var ju ändå bara "vita svenskar" som offrades på mångkulturens altare.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

" Reinfeldt tyckte det inte hade nån betydelse om brotten ökar i och med invandringen. Det var ju ändå bara "vita svenskar" som offrades på mångkulturens altare."

Där är vi helt eniga.

Nu kan möjligen mina teser i övrigt angående den mannen framstå som extrema och tokiga, men faktum är att jag följde honom väldigt noga hela vägen. Jag har sett massor av riksdagsdebatter med honom, försökt att läsa alla intervjuer, etc, etc. Det finns ingen som helst tvekan om att han helt enkelt hatar etniska svenskar och vill bli av med oss. Fast få verkar vilja tro på det. Inte mycket jag kan göra åt saken, men använd Occams rakkniv och se vad du själv kommer fram till.

Gillade du video jag la upp? Tillförde den något nytt för dig?

Jag kan tillägga att jag själv hade extremt svårt att tro på vad jag hörde under många år från Reinfeldt. Det verkade helt enkelt inte möjligt. Om man läser skildringar från Tyskland på 30-talet märker man exakt samma fenomen.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Jag har tidigare hört videon. Den tolkningen du gör av den är fullt rimlig.

Reinfeldt ville skapa ett USA. Låga löner, stor underklass, etniska konflikter... Hatet mot svenskarna fanns också där. Sen om han ville ha en ny förintelse med svenskar, kan jag inte svara på. Han led knappast om en sverigedemokrat knivhöggs, det sa han t.o.m. själv. Och risken att dö från ett knivhugg är ju påfallande stor. Därmed var det inte något problem om en sverigedemokrat också dog, enligt Reinfeldt.

Magne

utlandssvensk sa...


@ Magne,

"Den tolkningen du gör av den är fullt rimlig."

Mycket vänligt! Tack! Självklart kan ingen veta med säkerhet vad som rör sig i någon annans huvud, men om man både lyssnar på vad de säger samt observerar deras handlingar kan man rimligen komma ganska nära.

"Han led knappast om en sverigedemokrat knivhöggs, det sa han t.o.m. själv."

Jo, som gammal SD aktivist kommer jag minst sagt ihåg det där. Nu är jag en feg stackare som lämnade landet för länge sen, men likväl var det nästan overkligt att höra statministern förklara att jag bara hade mig själv att skylla om någon försökte att mörda mig. Jag har förvisso klarat mig, men MÅNGA har råkat riktigt illa ut genom åren.

Christoffer sa...

http://www.svd.se/det-snabba-och-langsamma

utlandssvensk sa...

@ Christoffer.

Snälla, inte Tove! Länkar du till Vidkun i Norge?

När M blev nya M kring 2003 var det hon som var drivande. Hon var då ett närmast hysteriskt mulitikulti fruntimmer och skrev massor, både böcker och artiklar, som mycket tydligt visade vad som komma skulle.

2003-10-24
”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

28 okt, 2003
”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851