lördag 7 november 2015

Här finner du svaret till krisenTanken är inte att förstöra din lördag. Men om du likt jag kliar ditt huvud över hur Sverige har kunnat hamna i detta besvärliga läge, räcker det faktiskt att ta en titt på ovanstående klipp som är en kort sammanställning av de tal som hölls på Medborgarplatsen för bara några månader sedan.

Även Stefan Löfven var där. Företrädare för Moderata ungdomsförbundet deltog. Birgitta Ohlsson från Folkpartiet likaså.

Lyssna på deras beskrivning av verkligheten. Det är denna alternativa världsbild som präglat svensk migrationspolitik i ett antal år nu. Där har du förklaringen.

28 kommentarer:

Uffe Häger sa...

Richard Swartz skriver om det här i DN:

http://www.dn.se/ledare/kolumner/richard-swartz-sverige-moter-ingen-forstaelse/

Anonym sa...

Ja jösses,ett gott skratt förlänger livet,tack för en bra start på lördagen,senare blir det att avreagera på gymmet.

JohJoh sa...

Så mycket gränslös godhet och välvilja.
Samtidigt en sådan oerhörd naivitet och brist på logiskt tänkande.
En mycket farlig kombination...

Riga sa...

Vi får hoppas att inte EU upprättar en kommission över vem/vilka som har ansvaret för alla drunkningar i Medelhavet.

Larsa sa...

Det är alltid lite farligt när människor med liknande åsikter träffas i sådana här möten och förstärker varandras världsbild och hetsar upp varandra med känslomässiga tal. Det är definitivt hälsosammare när olika idéer möts i debatter istället. Men just sådana här människor som vi ser i den här videon har nog inte varit särskilt intresserade av att debattera med vad de mer eller mindre har sett som ondskan själv. Som ett annat exempel kan jag nämna att jag ibland har gått in på nationell.nu och häpnat över antisemitiska konspirationsteorier där. Sådana vansinnigheter kräver också en sluten grupp som förstärker varandras mer eller mindre paranoida världsbild. Fast i det här fallet som vi såg i videon så har ju vanliga media inte direkt hjälpt till att nyansera deras åsikter.

Tony Malmqvist sa...

Ja, det var ett tag sen de var så stora i käften,men frågan är om vi inte ser ett paradigmskifte på den fronten idag?

Ådärkomdenja sa...

Första gången jag ser en skräckfilm mitt på ljusa dan. Vidrig produktion, barnförbjuden upp till 25 år (ensamkommande~barn-censur).

Anonym sa...

Ansvaret för drunkningarna i medelhavet har de som beger sig ut i båtarna. De som för politik för att locka dessa människor i döden har dock ett medansvar. Framförallt har miljöpartiet blod på sina händer. I Sverige är endast SD oskyldiga.

Utlandssvensk sa...


" Birgitta Ohlsson från Folkpartiet"

Ja, jösses. Man skulle väl lätt kunna skriva en bok enbart om hennes tokerier, men min favorit är nog ändå att hon på den svenska nationaldagen 2001 (ja, det var ett tag sen) gick ut väldigt publikt med sin önskan att avskaffa Sverige.

Den som orkar kan googla. Själv klarar jag inte av att se mer av den tanten.

Anonym sa...

Man kan skratta, men det hjälper inte, och videon är inte förklaringen.

Sverige ska nu alltså på fullt allvar införa storskaliga tältläger för minst 100 gånger kostnaden mot att ha motsvarande läger i närområdena. Lägg därtill många gånger fler större kostnader i form av sociala problem och kollapsade välfärdssystem.

Detta, om inget annat, bevisar att syftet inte är att hjälpa flyktingar utan att jämna Sverige med marken.

Är det på allvar någon som tror att politikerna inte vet att de skulle ha folkligt stöd för att göra något åt situationen? Typ rimliga enkla saker, som att följa lagen? De vet att de till och med skulle ha stöd för drastiska åtgärder, som Australien har gjort.

Men ändå väljer de att ständigt höja ökningstakten på massinvandringen.

Kommer ni ihåg hur all statsmedia som på en given signal satte igång en fruktansvärt intensiv kampanj för två månader sedan, vars syfte var att skrämma all opposition till tystnad med hjälp av bilder på ett dött barn?

Det var för att man visste redan innan vad som skulle ske, och man ville förbereda den enorma invandringsökningen genom att skrämma all opposition till tystnad.

Migrationsverket GD Danielsson, före detta SÄPO-chef, bröt till och med mot lagen och feldaterade avsiktligt diarieföringen av handlingar för att vilseleda eventuella efterforskare. Detta eftersom han visste vad som låg på programmet.

Om ni fortfarande tror att dagens situation är resultatet av något "misstag" och "inkompetens" så är ni mycket naiva.

Utlandssvensk sa...


"syftet inte är att hjälpa flyktingar utan att jämna Sverige med marken."

Ja, det har varit uppenbart väldigt länge.

Anonym sa...

Jag hoppas, men tror inte det händer ...

Dr Mabuse sa...

Fin video! Härlig stämning.

Med härliga och inkännande individer från vänster till höger. Och likt andra goda sammankomster av väckelsemötekaraktär, blir många talare så exalterade av den magnetiska stämningen att de tycks nära till gråt. Verkade vara några i publiken som var nära att svimma trots det svalkande regnet.


Jag vet, jag låter nästan cynisk och undrar ibland oroligt om jag blivit alltför avtrubbad av det som sker i landet. Jag kände samma avsmak inför C:s migrationstaleskvinna Johanna Jönssons noggrant regisserade tal på Centerstämman. Det började lågmält och uppfordrande...för att som ett crescendo stegras för att även innehålla hulk och gråt när hon berättade om döden på Medelhavet. Och avslutades i andemeningen att den som inte höll med henne inte var människa. Hon kanske var riktigt berörd men det kändes inövat, frammanat...och blev därmed patetiskt. Men ingen vågade därmed utmana henne. Hon satte ribban och ev interndebatt dog.

Denna typ av argumentation har av någon anledning blivit ett svenskt kännetecken. Jag har lyssnat på viktiga debatter genom åren i UK, Frankrike, USA, Tyskland...men aldrig noterat detta känslosvall som vi ser här. Skall vi behöva kräla så för att vi inte deltog i 2:a världskriget? Är detta vårt sätt att göra bot och bättring?

För övrigt - snabba kast! - skulle vänstern aldrig gå med på att avveckla, likvidisera och dela ut de ackumulerade värden som utgör den s k välfärdsstaten till sina skattebetalare. De har trott på fullt allvar att vi måste montera ned gränserna och öka invandringen för att inte befolkningen skall dö ut och för att trygga sysselsättningen. ( Detta har ju en del av oss teoretiserat kring utan att gå in på detaljer - skall välfärdsstaten skrotas, ja men vänligen då betala tillbaka andelarna till folket, så kan de sörja för sin egen välfärd )

Det sorgliga nu är att dumvänstern ( Fi,V,S,Mp ) bidragit till att på sikt riva konstruktionen och att vi sett början på avvecklingen. Fast dumvänstern kommer givetvis att fortsatt stoppa huvudet i sanden. När allt rasat kommer de givetvis att skylla allt på oss, de motsträviga, de som inte förstod deras goda agenda - de onda RASISTERNA.

Nästa vecka skall jag gå på ett litet informellt diskussionskafé. Kommunförvaltingens chef skall då bl a orientera om de kommande gigantiska underskotten i vår lilla kommuns budget närmsta åren ( 30 - 60 miljoner ). Anledning? Jo, statens försörjningsansvar som går ut efter 2 år blir nu en kommunal angelägenhet. Man borde även bjudit in Po Tidholm - han brukar ju ha Lösningen.

utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"Skall vi behöva kräla så för att vi inte deltog i 2:a världskriget?"

Tja, det finns ju ett annat land som undkom båda världskrigen genom väpnad neutralitet, nämligen Schweiz, och de krälar inte det minsta. Så förklaringen får nog sökas annorstädes.

"Po Tidholm- han brukar ju ha Lösningen"

Jag kommer osökt att tänka på:

Po plays with the Controls

https://www.youtube.com/watch?v=deHhhkAEzik


Anonym sa...

Fantastiskt, att det finns dokumenterat vem och vilka som gick i bräschen för att utrota sitt eget folk. En vacker dag kommer de alla få stå till svars och ta sitt ansvar och konsekvenserna av sina handlingar.

/Opie

Anonym sa...

Påminner mycket om ett frikyrkligt väckelsemöte från amerikanska södern.

--ZZ

JohJoh sa...

Välskriven(!) ledare i Expressen:

"Övriga EU måste undra vad Sverige håller på med. Likt ett barn kastar vi oss ylande på marken och väntar på att någon ska plocka upp oss."

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nu-maste-lofven-ta-ansvar--for-sverige/

Amnexis sa...

Har ni lagt märke till att Hans Rosling försvunnit från media? Först tokhyllade media honom, men när han sedan sa att SD hade rätt om att det var bättre att hjälpa på plats så blev det helt tyst om honom...

Pyrrhus sa...

Detta är möjligen en aning konspiratoriskt, men det är väl känt att Reinfeldt och Borg var mer libertarianska i yngre dagar, för att senare bli en del av moderaternas vänsterflygel. Skulle det inte kunna vara så att de trots allt behöll sina libertarianska värderingar, men struntade i att propagera för dem offentligt pga minimalt folkligt stöd för libertarianism. Istället hoppas de att en omfattande invandring från tredje världen ska bidra till att göra slut på välfärdsstaten.

Här spekulerar libertarianer om inte invandring kan användas som murbräcka mot välfärdsstaten: https://nonicoclolasos.wordpress.com/2011/03/04/bor-libertarianer-valkomna-fri-invandring-till-valfardsstaten/

Är själv mycket tveksam till denna konspiratoriska gissning, men den bör läggas fram för att funderas kring. För det är något som inte stämmer i den nuvarande situationen.

Utlandssvensk sa...

@ Pyrrhus,

"Skulle det inte kunna vara så att de trots allt behöll sina libertarianska värderingar, men struntade i att propagera för dem offentligt pga minimalt folkligt stöd för libertarianism. Istället hoppas de att en omfattande invandring från tredje världen ska bidra till att göra slut på välfärdsstaten."

Väldigt många har framfört den synpunkten i "alternativmedia" de senaste 10 åren. Jag skulle gå så långt som att säga att det är den enskilt vanligaste förklaringsmodellen där.

Min uppfattning är att Reinfeldt är en av de absolut skarpaste och mest kapabla statsministrar vi har haft i modern tid och att det är helt 100% klart att han aktivt ville ha den utveckling som vi ser nu. Sen delar jag inte uppfattningen att detta främst var för att knäcka välfärdsstaten. Möjligen var det en del av motivet, men om man har följt Reinfeldt och lyssnat på vad han verkligen säger är det också 100% klart att han helt enkelt hatar etniska svenskar och primärmålet har varit att bli av med dessa.

Vidare anser jag att Reinfeldt har spelat spelet extremt väl och lyckats att få med sig hela sjuklövern, i princip genom att acceptera alla argument för massinvandring från olika håll, även om dessa utgör logiska motsättningar. Inom alliansen lyckades han förena centerns helt fantastiskt verklighetsbefriade nyliberala fantasier om "arbetskraftsinvandring" med FPs lika verklighetsfrämmande men likväl helt annorlunda "do-gooder" flyktingvurmande. Samtidigt gav han läpparnas bekännelse till kollektivavtal och "den svenska modellen", även om han helt självklart fattade att detta inte gick ihop med massimmigration av analfabeter.

Man har även över åren kunnat se att han inte hade några som helst problem att ena dagen säga något i stil med att "invandringen är lönsam" och nästa dag "invandringen måste få kosta vad som helst". Visst, många sossar, t.ex Sahlin och Löfven, gör samma sak men skillnaden är att dessa helt uppenbarligen inte alls begriper vad de står och svamlar om. Det gjorde däremot Reinfeldt. Mycket väl.

Allt tyder på att han har vunnit och att vi i princip redan är utplånade som folk, eftersom etniska svenskar redan är i minoritet i de yngre årskullarna och immigranterna har dramatiskt mycket högre nativitet än svenskarna.

Larsa sa...

Pyrrhus,

Jag räknar mig själv som libertarian, men om Reinfeldt och Borg mot förmodan skulle ha haft sådana avsikter så är det helt sinnessjukt. Om man får ett sammanbrott och kollaps av samhällsstrukturen så kommer det snarare att likna Somalia på 90-talet än något som libertarianer eftersträvar. Det som skulle uppstå skulle nog vara ett samhälle utan välfärdsstat och en ganska maktlös statsapparat på det hela taget (p.g.a. otillräckliga resurser att kontrollera det eskalerande våldet), men den sortens resultat skulle ge libertarianska idéer ett dåligt rykte i generationer eller århundraden framöver. Det skulle stärka myten om att man behöver en stark centralmakt för att skapa välstånd och fred. Vad vi behöver är istället en gradvis och harmonisk avveckling av välfärdsstaten.

Borg och Reinfeldt gjorde nog som så många andra och övergav sina ungdomliga ideal och anpassade sig till rådande politiska korrekthet.

utlandssvensk sa...

@ Larsa,

"Jag räknar mig själv som libertarian"

Samma här!

Anonym sa...

Maggan hävdar på tv att gränsen är nådd rent praktiskt.Alltså skolorna och socialtjänsten och det och sånt och liknande klarar inte trycket.
Men det är inga problem ekonomiskt.Inga problem rent finansiellt.
Regeringen diskuterar det här med sina kollegor.Visst är situationen exceptionell. Visst är situationen extraordinär Och visst är gränsen för vad Sverige klarar av nådd.
MEN.
Många har hjälpt till och det visar att vi kan klara det här tillsammans.Det visar att vi klarar det om andra delar av EU tar sitt ansvar.Det har gjorts stora framsteg där och de första stegen har framgångsrikt tagits.116 stycken av de som flyr för sina liv har fördelats.
TA DA.
Sverige är och förblir en moralisk stormakt . Sverige är och förblir en humanitär stormakt.
Situationen är bara lite exceptionell.
Situationen är bara lite extraordinär.

Räck upp en hand alla som tror på finansministern!

Dr Mabuse sa...

@ Utlandssvensk.

1. Jo förvisso. Schweiz - och Island! - stod också utanför 2:a världskriget utan att ägna sig åt det obegripliga självspäkeri och "botgöring" som svenska politiker och alltför många ledande ideologer ägnat och ägnar sig åt. Men dessa länder hade inga Samveten a lá makarna Myrdal m fl, och ingen jordmån för den sociala ingenjörskonst som är tämligen svensk. I samma jordmån fick även den Moraliska stormaktstanken och Världssamvetet sin näring. FN! Dag Hammarskjöld osv. För att injiceras med en ohälsosam dos med flummare från 68-rörelsen som sedan lyckades övervintra och frodas inom press-media, kultur, politik osv. Det var väl egentligen bara inom industri och näringsliv som Flummarna inte trivdes. Har idag lyssnat på och sett på en planta sådd och skördad i denna flumrörelse: Åsa Romson i TV-nyheterna. Känner sorg och vanmakt över att en sådan person lyckas bli vice statsminister. Men Romson är en mycket svensk företeelse.

2. Har någon gång noterat dina kommentarer om att Reinfeldt inte gillar etniska svenskar. Jag har förstått att han lär ha haft en färgad anfader (1800-tal), med rötter från USA. Enligt en artikel i SvD. Men skulle detta vara en anledning att inte gilla "svenskar"? DET känns väl ändå långsökt? Men kursändringen från 2008 är besynnerlig - med närmast okontrollerad invandring från 2011 och nedmontering av "särintresset" försvaret. Fast jag tänker inte lansera idén att han var/är rysk mullvad. Tycker heller inte om snacket om landsförrädare som det sägs i övermod i vissa fb-trådar (OBS! Det har aldrig nämnts på dessa sidor vad jag vet ). Klart är att karl´n är en gåta i stor omfattning.

3. Nevermind. Ju mer reglerat och beskattat ett samhälle är - desto större ineffektivitet och i förlängningen misshushållning med våra surt förvärvade skattekronor. Trots goda föresatser. På sistone har vi kunnat läsa om råd och uppmaningar att sluta betala skatt och se om vårt eget hus. Så lagom enkelt för de allra flesta som ju har inkomst av tjänst, som det heter, och beskattas vid källan av arbetsgivaren. Det känns bara för jäkligt att vi skall kraschlanda pga naivister i två regeringar - ett fordom så unikt och stabilt land som Sverige. Jag önskar jag kunde se lika glättigt på framtiden som vissa debattörer.


utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

Island invaderades tidigt under WW2 av britterna.

Reinfeldt har väldigt många gånger pratat om sin "färgade anfader". Tydligen fick denne barn med en "resande" flicka från Lättland och det finns ingen tvekan om att detta har varit en stor sak i Reinfeldts familj. Det är heller inte så konstigt, det är väl nästan ren tur att ingen drabbades av tvångssterilisering.

Vidare har FR gjort det helt klart att han inte ser sig själv som etnisk svensk. Han lyfter ständigt fram att han är "blandad". Det finns en hel del rykten om att han hade ihop det med Nyamko Sabuni. Om detta stämmer vet jag inte, men däremot har jag sett en intervju med Sabuni där hon rättar journalisten som sa att hon var den enda färgade i regeringen.

Vad gäller hans inställning till etniska svenskar har han pendlat mellan att förneka vår existens som folk ena dagen för att sen nästa dag förklara hur totalt värdelösa vi är. Det mest kända kanske var hans uttalande i Ronna (getto i Södertälje) 2006, när han förklarade att det enda riktigt svenska var barbariet, all utveckling hade kommit utifrån. Men han har hållit på sådär hela vägen.

Om du inte tror mig, ta t.ex och leta upp gamla riksdagsdebatter om invandring där han deltar. Återkom sen och berätta vad du tycker. Det kunde vara kul, ibland får jag känslan att jag är ganska ensam om att ha sett dem. Många verkade bli väldigt upprörda när FR förra året förklarade att Sverige tillhör invandrarna och inte svenskarna som har bott här i generationer. Jag blev otroligt förvånad över denna reaktion, eftersom uttalandet låg helt i linje med vad han har sagt länge. Fast tidigare år har det å andra sidan inte blivit några rubriker kring saken.

Sen la jag upp en video här för någon vecka sen när jag hade en liknande debatt med Magne. Den bör du absolut titta på, om du inte redan har gjort det:

https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Din teori är intressant, men inte trovärdig. Skulle samtliga övriga politiker också vara "blandade" och därför känna hat mot etniska svenskar?

Nej, Reinfeldt började nog sin bana som en dryg men någorlunda rimligt nyliberal moderat. Det är fullt möjligt att han faktiskt var den mest kompetenta statsminister vi har haft, och det han sade och skrev i yngre år kan man känna sympatier för.

Sedan gick det dock som det alltid gör. Reinfeldt kom upp i smöret, blev inkallad till Bilderberg och alla dom andra liknande tillställningarna, och fick reda på vad som gällde. Självklart hade han passerat gallringen så till vida att man grundligt utvärderat honom psykologiskt och visste att skulle gå att få med på noterna.

Den intelligenta men amoraliska narcissistika personligheten, den välanpassade psykopaten med smutsig byk, det är dom politiker vi tillåts "välja" mellan.

Någon som obekymrat följer programmet så man berättar vad belöningen är, och vad straffet blir för att avvika.

Utlandssvensk sa...


@ Anonym 13.58

"Din teori är intressant, men inte trovärdig."

Ok, alla får tro vad de vill.

"Skulle samtliga övriga politiker också vara "blandade" och därför känna hat mot etniska svenskar?"

Det har jag absolut inte påstått. Min poäng är att Reinfeldt kraftigt avvek från de andra i sina bevekelsegrunder och även i sitt agerande. Det var ibland nästan läskigt att se och höra honom. Även Jimmie Åkesson har berättat att det absolut inte fanns någon annan politiker som var så uppfylld av rent hat som Reinfeldt:

"Fredrik Reinfeldt drivs av ”rent hat” mot Sverigedemokraterna. Det skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson i sin kommande bok. Han anser att statsministerns ”hätska, obalanserade utfall” är mycket uppseendeväckande"

http://www.svd.se/akesson-bok-reinfeldt-drivs-av-rent-hat

Här är en gammal artikel från Sydsvenskan där Reinfeldt utvecklar sitt tänkande lite:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/sd-far-reinfeldt-att-se-rott/

Fast nu orkar jag inte gräva mer i detta. Jag är extremt medveten om att svenskarna helt enkelt vägrar att tro att någon verkligen kan vilja dem något ont, även om landet bokstavligen kollapsar runt dem och deras ungar redan är förvandlade till en etnisk minoritet.

Ingen ville tro att alliansen verkligen ville öka invandringen massivt 2006, även om det var helt klart. Alla blev extremt förvånade att alliansen gjorde upp med MP 2011, även om de hade varit extremt tydliga mycket länge med att det var exakt detta de hade för avsikt att göra. DÖ betraktades som ett gigantiskt svek, även om det var ett helt rimligt utfall givet de mycket hårda och helt glasklara utfästelser som hela sjuklövern hade givit inför valet 2014.

Det finns inget annat land i västvärlden där statsministern hade kunnat sitta kvar efter att öppet och helt publikt ha förklarat majoritetsbefolkningen för totalt odugliga och värdelösa, alternativt förnekat deras existens som folk. Men svenskarna bara struntar i det. Däremot är man en icke trovärdig extremist om man påpekar att dessa uttalanden rimligen reflekterar en verklig uppfattning hos den som står för dem.


Anonym sa...

Jag tror verkligen inte att ingen vill oss illa, men min misstanke är att de politiker vi har inte hyser särskilt mycket åsikter om något alls, annat än Jag Jag Jag.