fredag 19 augusti 2016

Det svänger


Vi lever i de politiska lappkastens tid. Sällan har en åsikt ena dagen betytt så lite nästa. Sällan har den beryktade åsiktskorridoren tagit så snäva svängar, så plötsligt.

Det senaste exemplet är att regeringen (läs: Socialdemokraterna) öppnar upp för ett nationellt tiggeriförbud. Civil- och kommunminister Ardalan Shekarabi bekräftade detta i DN under torsdagen.

Det som så sent som i förrgår var en oacceptabel tanke som bemöttes med det ihåliga "man kan faktiskt inte förbjuda fattigdom!", är nu alltså något som regeringen allvarligt funderar på. Skälet är att tiggeriet inte har minskat, trots uppmaningar om att inte ge pengar.

Jag har hela tiden menat att vi inte behöver förbjuda tiggeri. Det räcker att se till att redan existerande lagar och regler efterlevs. Se till att den som är här och tigger åker hem efter max tre månader (på sin egen, inte skattebetalarnas bekostnad).

Se till att de regler som finns mot att tigga och idka försäljning i kollektivtrafiken utan tillstånd efterlevs. Se till att avhysningar av illegala bosättningar, oundvikligen kopplat till tiggeriet, sker mycket snabbare. Ge fan i att erbjuda välfärd till EU-migranter. Börja där så får vi se.

Det är onekligen intressant att tänka sig att vi i valrörelsen om två år kan komma att konstatera att det inte var Alliansen utan en S+MP-regering som skärpte hanteringen av svenska pass, förbjöd s.k. terrorresor, lade om asylpolitiken, skärpte synen på attacker mot blåljuspersonal och förbjöd tiggeri.

Inget av detta var egentligen ens tänkbart inför valet 2014. Det säger en del om hur verkligheten trängt sig på, men också vilka vindflöjlar till politiker vi har.

Hårdföra avståndstaganden av förslag A ena dagen, presentera det som ett eget förslag dagen efter. Så här ser det politiska spelet ut. Lite äckligt är det allt.

Tidigare bloggat:
Tiggeriförbud eller inte

29 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr säger det ganska mycket om väljarna också.
Hur kan en moderat gå från öppna era hjärtan till dagens vi ska göra ungefär som SD och fortsätta vara moderat?
Hur kan en sosse gå från mitt Sverige bygger inga murar till dagens vi ska göra ungefär som SD och fortsätta vara sosse?
MP:arna är ur det perspektivet inte så galna som det verkar,de slutar åtmindstone att vara MP:are.

Anonym sa...

Aftonbladets stackars hårt slitna och märkligt förvirrade journalister vet inte hur de ska förhålla sig till Shekarabis utspel.Inga order har hunnit gå ut från ledningen så än så länge är det tyst.Man sparkar lite i förväg på regeringskollegans opinionssiffror men det är bara inte läge att gå händelserna i förväg.Tids nog kommer ordern och startskottet.Någon liten intervju med Göran Persson kanske och en Anders Lindberg som hävdar att det här med tiggeriet det har han varit emot hela tiden?

Anonym sa...

Det går inte riktigt som det var tänkt.Yougov har SD som största parti.

http://www.metro.se/nyheter/yougov-miljopartiet-under-sparren-fjarde-matningen-i-rad/EVHphr!npdCRrIbUR68Q/

Anonym sa...

Det är klent från topp till botten,majoriteten av väljarskaran har inte tid intresse att följa politikernas irrfärder,Ena dagen raseri över förbud mot ditt och datt,nästa dag är allt ok att genomföra mot internationella konventioner.Det är klent beställt med modet hos svenska folket och dess ledare!

Anonym sa...

Om Löfvens regim fortsätter så här kommer regimen vinna valet 2018, den helt obegåvade fru kinberg-batra kommer aldrig bli statsminister.
Hon har haft flera tillfällen att fälla regeringen men inte tagit tillfällena pga egen dumhet och feghet.

Hans Li Engnell sa...

Givet hur dåligt Alliansen ligger till i opinionen nu när oppositionen borde vara som starkast, är en fortsatt Löfven-regering i minoritet faktiskt det mest troliga scenariot.

Björn i Bromma sa...

Vad skall vi ha politiker till:

http://www.telegraph.co.uk/business/2016/08/15/no-government-no-worries-the-economy-will-be-just-fine/

Anonym sa...

De är så äckliga politikerna. Skitäckliga.

Svänger kappan, likaså på klacken, gör en 180° vändning och låtsas inte om hur de bräkte dagen innan.

Bara för några veckor sedan hette det att "fattigdom är inget brott" och "fattigdom kan inte förbjudas". De emotionellt inkontinenta politikerna visste inte till sig hur de skulle posera som utskott av den humanitära stormakten.

Varför förväntas jag ta sådant dravel på allvar? Varför behandlas jag som en idiot av de som är satta att bestämma över mig? Är de månne själva idioter och förmår helt enkelt inte bättre än vad de visar upp?

Fy fan vad de är äckliga.

Anonym sa...

Jag tror också en Löfven i minoritet är det troligaste.Man försöker pressa Mp att hoppa av nu väl medvetna om att AKB och Alliansen inte är så sugna på att ta över.Kanske är det framgången med trainee-jobben och den nya partisekreteraren som får S att tro på frälsningen?
Det är nog ingen som vet med säkerhet så mycket är säkert.

Anonym sa...

Om det nu var en liten testballong Shekarabi släppte upp så kommer hen få lära sig att lagt kort ligger.Regeringen ska hålla ihop nu, eller spricka.Om den spricker så händer vad?
I ett nyval hamnar MP under spärren, sitter dom kvar har dom snart inga väljare.Annars ska Alliansen ta över något dom inte vill ta över.Man kan fråga sig om det ens finns en Allians?
S kan sitta kvar och åstadkomma vad?
Visa upp sin regeringsduglighet och få tillbaka rasistiska väljare från SD?
Om Shekarabi pudlar så kommer kraven på hans avgång som ett brev på posten.Regeringen blir alltmer storsvensk ju längre tiden går.Alla vet också vad stora delar av S tänker nu egentligen.Vem hör om att fiska i grumliga vatten längre?
Hösten skulle handla om jobben sa Löfven.Eller hur säger jag.
Under tiden sitter SD:s ledning och kliar sig i naveln och tar förlängd semester.De andra sköter ju jobbet så bra ändå..

#popcorn

Utlandssvensk sa...

"Hårdföra avståndstaganden av förslag A ena dagen, presentera det som ett eget förslag dagen efter. Så här ser det politiska spelet ut. Lite äckligt är det allt."

Jo, det är inte så snyggt. Jag kan bara inte begripa att folk likväl kan tänka sig att rösta på dessa figurer. Visst kan alla ändra sig i sakfrågor, men det är något helt annat än att ändra sig i vad man själv, som riktigt uppblåsta paddor, under åratal har hävdat utgör grunden för inget mindre än människovärdet.

"Givet hur dåligt Alliansen ligger till i opinionen nu när oppositionen borde vara som starkast, är en fortsatt Löfven-regering i minoritet faktiskt det mest troliga scenariot."

Kring hälften av sjuklövern lär åka ut om man tillåter ett fritt val. Just nu ligger MP, L och KD alla på eller under 4%. Då finns det S och M, samt stollepartierna V och C kvar. Det enda möjliga regeringsunderlaget är då S+M.

Men detta innebär väl ingen skillnad mot idag? M utgör de facto ett ytterst lydigt stödparti till regeringen, möjligen lydigare än V. Rimligen finns det redan en uppgörelse mellan M och S.

Frågan är dock fortfarande varför 7-klövern, som har all makt nu, ska tillåta ett val som de enbart kan förlora på. Jag kan inte se att det kommer att hända.

Läget 2018 kommer att vara väldigt påtagligt mycket värre än nu. Välfärden för vanliga svennar lär vara nästan helt borta, samtidigt som skatterna går rätt upp. Har vi tur är det militär på gatorna, har vi mindre tur lär man få passa sig extremt noga om man ger sig utanför dörren. Unga kvinnor kommer inte att kunna röra sig ute på kvällar utan eskort. De flesta skolor kommer att ha förvandlats till rena skräckkammare, många i den produktiva medelklassen kommer att vara i full färd med att lämna landet. Osv, osv.

Kommer sjuklövern verkligen att bara finna sig i risken att ställas till svars för vad de har gjort?

Utlandssvensk sa...


En viktig aspekt på utvecklingen är att de sista vita reservaten nu snabbt håller på att avvecklas. Hittills har man kunnat ägna sig åt white flight inom Sverige, men den möjligheten är nu på väg bort i raketfart.

Om någon tvivlar på att detta kommer att ske även i ”fina” områden, går det bra att titta på antalet migranter som ska tvångsplaceras per kommun 2016. De kommuner som historiskt har tagit emot få, får nu extra tilldelning av berikare. Så kommuner som t.ex Lidingö och Danderyd får i princip sätta igång och skapa egna utanförskapsområden.

Här är antalet tvångsanvisade migranter för några M kommuner för 2016:

Täby 273
Danderyd 128
Lidingö 171
Vellinge 159

I jämförelse har många landsortskommuner som tidigare har haft extremt stort inflöde mycket lägre kvoter. Norberg och Ronneby har t.ex båda noll!

http://rkrattsbaser.gov.se/sfst?bet=2016:40

För 2017 blir det ännu fler.

Om vi tar siffran för Lidingö, är den rent hysteriskt i relation till bostadsmarknaden. På Hemnet finns det nu 66 bostäder till salu i hela kommunen. Men tydligen har man konverterat ett äldreboende och har där plats för 100 nyanlända:

http://www.lidingo.se/toppmeny/omsorgstod/invandringochintegration/nyheter/arkivintegration/stadenstallerboendentillforfogande.5.799f63f51506b1540981c9.html

När dessa platser är fyllda, måste skäggbarnen in på öns enda kommunala gymnasium. Då lär utbudet av bostäder öka högst markant! Många på Lidingö har internationellt gångbar kompetens och en del kommer inte att acceptera att deras ungar hamnar mitt i mångkulturen. De kommer vilja lämna landet.

Kommunen kan sen stå och köpa, för det lär behövas! De migranter som placeras ut nu är nästan bara unga män och de kommer garanterat att inom kort importera fruar och/eller bilda familj med lokala kvinnor. Då krävs det många och stora bostäder! Yngre svenskar som vill bilda familj på Lidingö kommer inte att kunna tävla med kommunens skattkista och kommer väl i många fall att antingen ge upp eller också lämna landet.

På väldigt kort tid har även effekterna av inflödet blivit märkbara:

"Det tidigare så förskonade och fina Lidingö har nu nåtts av en för ön helt ny typ av brottslighet. Den senaste veckan har Lidingöborna fått bekanta sig med bilbränder, stenkastning och en misstänkt grov mordbrand. Händelserna utspelar sig på en begränsad del av Lidingö som är mindre än 1 kvadratkilometer till ytan.

Fredag 2016-08-12 Misstänk grov mordbrand
"Tio enheter och 32 brandmän anlände och fick jobba hårt med att släcka en fullt utvecklad brand i en korridor på andra planet" Lokaltidningen Mitt i

Fredag 2016-08-05 Stenkastning
"BUSS ANGRIPEN. Strax före 09.30 idag fick polisen larm om att ungdomar kastade sten mot en buss på Läroverksvägen, i höjd med Svalvägen" Lokaltidningen Lidingösidan

Lördag 2016-08-06 Bilbränder
"Enligt polisen ska en lättantändlig vätska ha hällts på två av bilarna. Elden ska sedan ha spridit sig till en tredje bil. Omkring 20 meter därifrån ska ytterligare en bil ha satts i brand." Lokaltidningen Mitt i"

https://www.flashback.org/t2751751

Lidingö har för övrigt i princip ingen polis, trots en befolkning på 45 tusen. Enligt uppgift ska hela polishuset där stängas och poliserna flyttas till Kungsholmen:

http://www.blaljus.nu/nyhetsartikel/lidingopolisens-svanesang

Nu ser jag detta som helt rätt åt de flesta på Lidingö, givet deras historiska stöd för Reinfeldt, men man måste även inse att för Sverige utgör detta något mycket, mycket farligare än när förorter och byhålor fylldes upp av berikare. Den produktiva medelklassen kan nu inte längre fly inom landet. De kommer då att fly ut från landet. Effekterna av detta är troligen ganska slutgiltiga, dvs. landet lär vara permanent förlorat.

Utlandssvensk sa...

SD största parti nu enligt YouGov i Metro:

Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag?
Augusti 2016 vs juli 2016

Moderaterna: 23,6 % (23,8 %)
Centerpartiet: 6,5 % (7,5 %)
Liberalerna: 4,0 % (3,3 %)
Kristdemokraterna: 3,1 % (3,7 %)
Miljöpartiet: 2,8 % (3,0 %)
Socialdemokraterna: 22,9 % (22,6 %)
Vänsterpartiet: 8 % (7,9 %)
Feministiskt initiativ: 3,3 % (1,9 %)
Sverigedemokraterna: 24,8 % (25 %)

http://www.metro.se/nyheter/yougov-miljopartiet-under-sparren-fjarde-matningen-i-rad/EVHphr!npdCRrIbUR68Q/

Anonym sa...

Intressant, inte ett ord om (sd) i artikeln.

Anonym sa...

Som vanligt en alldeles utomordentlig sammanfattning av det politiska hyckleriet. Emellertid gissar jag att det visst blir regeringsskifte 2018. Alliansen väljare, eller åtminstone M:s, kommer att kräva att Batra bildar en minoritetsregering med tyst stöd från SD. Att SD 2018 kommer att bli en ännu starkare vågmästare anser jag lika givet som att tiggarproblemen upphör ifall förslagen ovan skulle tillämpas fullt ut.

Anonym sa...

Ja man kan i varje fall säga att regeringen har förslag.Eller också inte.
Inte så lätt att veta faktiskt.Inte ens om man personligen sitter i regeringen.
Det kan vara så att man har ett förslag.Eller också inte.

Som väljare får man känna efter.Vilket verkar rimligast?

Anonym sa...

@Utlandssvensk

Som f.d. nollåtta har jag märkt att inflyttningen av andra nollåttor till min lilla by mitt i ingenstans ökar. Det är t.o.m. folk året runt i sommarhusen.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Det du beskriver är sådant som nu förekommer. Jag vill tillägga att kulturberikarna faktiskt inte behöver bo i området för att gå i skola där (fria skolvalet). Skolor som för 10 år sedan var 90 % svenskar är idag 30 % svenskar med anledning av att skolor i invandrarghetton går så dåligt att föräldrar sätter sina barn eller att barnen själva flyttar till andra skolor.

Lidingö kan mycket väl få en hel del ungar från t.ex. Järvafältet eftersom många ungar åker långt till andra skolor. Det handlar om flera mil, säg 2-5 mil, som ungarna kan åka. Det är då inte heller enbart de driftiga utan i princip en hel klass från Tensta grundskola, säg årskurs 6, kan gå samman och säga att vi ska gå i skola i Nockebyhov i Bromma för där finns det mer resurser och större fotbollsplan eller en större fritidsgård på skolan. Nästa termin är 70 % av klassen från Afrika och Mellanöstern och 30 % är vita svenskar som stannat kvar medan en drös har flyttat till en svensk skola i närheten som inte fått en lika stor berikning, ännu.

Magne

Anonym sa...

Nu tolkar statsminister Löfven Civil- och kommunminister Ardalan Shekarabis uttalande så att det möjligen kanske blir rätt.Riktigt säkra på det ska vi nog inte vara...

Utlandssvensk sa...


Jag googlade lite mer om Lidingö.

Tydligen gäller att man 2016 ska ta emot både de 171 flyktingar jag nämner ovan, men ÄVEN 189 ensamkommande.

https://mitti.se/nya-svenskar-flyttar-in-till-lidingo/?tag=lidingo

Vidare finns det endast cirka 1.600 ungdomar mellan 16-18 på Lidingö, så de ensamkommande blir kring 10% av hela den åldersgruppen:

https://mitti.se/nya-svenskar-flyttar-in-till-lidingo/?tag=lidingo

Sen kan det mycket troligt komma ännu fler 2017.

Det här är ingenting annat än en apokalyps! Det kommer att bli ren panik att få bort ungarna från det kommunala gymanasiet.

Som vi vet har det knappt kommit några högutbildade från MENA, men det som nu lär ske är att de svenskar med eftertraktade utbildningar lär börja lämna i stor skala. Läkare, som alla tjatar om hela tiden, bör vara en av de mest uppenbara grupperna. Det bor många sådana på Lidingö......

Utlandssvensk sa...

Oj, det blev samma länk 2 gånger!

Angående uppgiften att det finns "endast cirka 1.600 ungdomar mellan 16-18 på Lidingö", är den korrekta länken:

http://kundforum.lidingo.se/org/lidingo/d/hur-manga-ensamkommande-barn-har-staden-ansvar-for/

Ber om ursäkt för detta!

Anonym sa...

Tänkte väl det.
Bokmässan backar.
Tema: Yttrandefrihet.

Anonym sa...

Jag uppmanar, apropå kappvänderi (och korruption),alla som inte redan gjort det, att läsa Bengt Ericsons "Den härskande klassen: om Sveriges politiska elit".

Anonym sa...

Hej.

Läser Hans inlägg och nickar för mig själv, och tänker:
"Vad händer med de generationer som växer upp med intrycket att demokrati är liktydigt med lögnare som inget gör, och väl de gör något så gör de fel eller velar, eller följer twitter-trender? De som växer upp med en politisk klass som låst fast sig själv på sådant sätt kommer att rösta för Ledarskap."

Läser kommentarsfältet och skrattar nästan högt. Var Sverige verkligen så segregerat att folk i diverse små rikemansghetton trodde att invasion/invandring och mångkultur var tjosan hoppsan skoj?

Lär er slåss, lär er rationalisera så att ni kan förtränga förnedringen som dhimmi och kuffar, eller fly, eller gå över till inkräktarnas sida. Det sker sedan femton år i Malmö, med de barn till svenskar som växer upp i ghettot. De är svenskar blott till namnet, men inte i tal, inte hållning, inte i åsikt, och inte i gärning. De är sant mångkulturella då de saknar kultur.

De är på den vinnande sidan, dock, och vet om det. Som lärare språkar man ibland med gamla elever, och från den sortens djungeltrumma hörs det nu varningar: snart börjar plundringstågen på allvar mot 'de rika svennarna' i villaområden runt Malmö.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

+1

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

" Var Sverige verkligen så segregerat att folk i diverse små rikemansghetton trodde att invasion/invandring och mångkultur var tjosan hoppsan skoj?"

Nja! Många tanter var läskigt hjärntvättade och trodde nog på tramset, även om de självklart absolut inte ville att just deras ungar skulle komma i närheten. Männen fattade, men dels orkade de inte bråka med tanterna, dels såg de cyniska fördelar med att fastighetspriserna drevs upp i de vita enklaverna när resten av landet förföll.

Hur som helst, vidriga hycklare är de hela bunten! Om eller när "plundringstågen" inleds mot 'de rika svennarna', är det mycket välförtjänt!

Jag är uppvuxen i ett rikemansghetto och tillhör i högsta grad gruppen överklass svennar, men kunde inte stå ut med hyckleriet. Absolut vedervärdiga kräk! Dessutom är de inte hälften så smarta och dugliga som de tror, i de flesta fall. Rikard från betongen skriver bättre prosa än någon jag har träffat och jag har verkligen gått på "elitskolorna".

Anonym sa...

Ja, hon har schabblat bort chanserna hon haft helt.
Fortsätter Löfven regimen sin omsvängning gällande migrationen är de borgeliga helt uppspelade på läktaren

Anonym sa...

Plundringståg är faktiskt en sossespecialitet, sossarna har plundrat svenskarna i mer än 60 och svenne kålrot har ännu inte fattat något

Anonym sa...

Nästan humoristiskt hur de måste tvinga varenda utländskt klingande namn att vara de som levererar de "rasistiska" budskapen. Nu är naturligtvis psykopati en egenskap som korsar alla etniska gränser, och i verkligheten är de samtliga precis samma sorts samvetslösa sociopater som sina svenskättade partikollegor, men man får i alla fall anledning att dra lite på mungiporna åt att det är just den Shekarabi, hjälten från förorterna, Åkessons bane, som måste leverera tiggeriförbudstestbalongen.

Jag undrar vad den arabiske schejken kommer att få för detta. Min tro är att han, precis som så många av de svenska partihöjdarna, tydligt ser vart skutan är på väg och vill dra sig tillbaka med pengarna som nybliven ordförande i Statens Internationella Antirastistiska Stiftelse för Paraplydrinkar i Bahamas.