måndag 22 augusti 2016

Nu var de naiva igen


Centerpartiet vill skärpa straffen för dem som kastar sten på blåljuspersonal och tänder eld på bilar. Annie Lööf lanserar förslaget att ungdomar som döms till ungdomstjänst ska kunna avtjäna denna hos polisen eller räddningstjänsten.

Detta är alltså Centerns uppfattning av "skärpta straff"? Det är dumt. Riktigt förbannat dumt. Och det säger en hel del om hur naiva Annie Lööf och Centerpartiet är.

Föreställ dig att du arbetar som polis, brandman eller ambulanspersonal. Du har åtskilliga gånger fått stenar kastade mot dig och på den bil du vistas i när du arbetar i så kallade socialt utsatta områden.

Någon månad senare dyker en ny praktikant upp på jobbet. Det visar sig vara den kille som hivade en gatsten i framrutan på den bil du färdades i för en tid sedan. Det måste upplevas som en varm och skön spottloska i ansiktet.

Det blir lite grand som att erbjuda de som kastat brandbomber mot Botkyrka stadsdelsförvaltning en praktikplats inom socialtjänsten.

Om man ska raljera lite är Centerpartiets förslag ett slags light-version av det famösa rödgrönrosa förslaget i Stockholm att integrera återvändande IS-krigare genom hjälp med att hitta jobb och bostad.

Vi frågar oss ofta varför kriminaliteten blir allt grövre. Vi undrar hur samhället har kunnat tillåta att kriminella i praktiken tar över hela bostadsområden. Centerpartiet gav oss i dag ett svar på den frågan.

40 kommentarer:

Anonym sa...

Ang kriminalitet: En första åtgärd vore att legalisera lätt narkotika och dela ut tung narkotika till registrerade narkomaner. Då dör den illegala marknaden och de kriminella har inte råd att köpa vapen.

Erik sa...

Jag misstänker att Lööf sett Kubricks A clockwork orange, men kanske inte riktigt förstått budskapet....

Anonym sa...

Det som gick så bra för Annie och C.Sen skulle hon tvinget öppna munnen och visa upp den otur hon har när hon tänker.Ok, det kändes nog liberalt och grönt att säga men sen blev det vått och kallt.
En mammaledig Annie Lööf är en tillgång för C.Alla kan måla upp en bild av hur bra allt blir bara våran Annie är tillbaks.Johanna, inte minst, gjorde allt hon kunde för att få en bonde att längta efter Annie.
Nu saknas bara något utspel om 30 miljoner invandrare och att det bör bli tillåtet att gifta sig med hönsen så kan inte ens MSM tro på snacket om någon Allians.

Utlandssvensk sa...


"Detta är alltså Centerns uppfattning av "skärpta straff"? Det är dumt. Riktigt förbannat dumt."

Jo, visst är det riktigt förbannat dumt!

Men moderaterna la ju samma förslag för några månader sen!

I mitten av maj gick M ut med:

"Moderaterna presenterar fem nya förslag för att stärka blåljuspersonalens säkerhet. "

"Ungdomstjänst inom räddningstjänst och polis
När den som är mellan 15 och 17 år döms till ungdomstjänst för brott som innefattat ett angrepp mot polis, räddningstjänst eller medarbetare i hälso- och sjukvården ska påföljden helt eller delvis kunna ske inom ramen för räddningstjänstens eller polisens verksamheter. Syftet är att stärka dessa ungdomars tillit och respekt för viktiga samhällsfunktioner."

http://www.moderat.se/nyhetsartikel/skarpta-straff-attacker-mot-blajuspersonal

Hans Li Engnell sa...

Ang kriminalitet: En första åtgärd vore att legalisera lätt narkotika och dela ut tung narkotika till registrerade narkomaner. Då dör den illegala marknaden och de kriminella har inte råd att köpa vapen.

Ja, det vore rätt av flera skäl. Däremot tror jag inte att alla som i dag livnär sig på att sälja narkotika plötsligt skulle skriva in sig på Arbetsförmedlingen bara för att den illegala drogmarknaden har försvunnit eller kraftigt reducerats.

Anonym sa...

Hej.

Varför inte en kryssning i Karibiska övärlden?

Eller ungdomsgård med alla moderna bekvämligheter, komplett med en liten buss och ett gym.

Personligen anser jag att man skall börja tillämpa vad brottsbalken säger om mordbrand, samt allmänfarlig ödeläggelse, komplett med utvisning efter avtjänat straff om personen är invandrad eller har dubbelt medborgarskap. Inresa får ske när böter och skadestånd har erlagts, och personen redovisat hur pengarna förtjänats.

Känslomässigt anser jag att vi kan erbjuda oss att ta emot krigsflyktingar från Ukraina, i utbyte mot att förortskrigarna används som saneringsmanskap i Tjernobylområdet, helst i 'Sarkofagen'.

Olyckor och ovarsamhet kan förlåtas och sonas - brott mot individ och egendom är alltid ett medvetet val. Däri ligger den moraliska plikten att den som väljer hänsynslöshet mot nästan själv eliminerar sitt människovärde.


Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

@Utlandssvensk
Men det bevisar väl bara att ingen,absolut ingen,tar moderaterna på allvar?

Utlandssvensk sa...

@ Hans & Anonym.

"En första åtgärd vore att legalisera lätt narkotika och dela ut tung narkotika till registrerade narkomaner. Då dör den illegala marknaden och de kriminella har inte råd att köpa vapen.

Ja, det vore rätt av flera skäl."

Det där är jag med på! Schweiz är väldigt drogliberalt och det funkar finfint! Dessutom får ungdomarna köpa vin och öl från när de är 16, vilket också är bra.

Anonym sa...

Nej men en första åtgärd, stryp deras kassako sen måste naturligtvis rättsväsendet fungera bättre.

Anonym sa...

Schweiz är fantastiskt land, jag skulle gärna bosätta mig där om jag hade haft möjlighet!

Anonym sa...

@ Anonym 20:36

"Men det bevisar väl bara att ingen,absolut ingen,tar moderaterna på allvar?"

De flesta i valboskapen vet inte ens om att M och C har föreslagit detta. Jag har flera klassiskt borgerliga personer i min umgängeskrets - personer som är stabilt höger och inte ser någon anledning alls att luta sig åt vänster. De tror fortfarande att det skulle vara bättre om Alliansen regerade nu. När jag upplyser dem om hur Alliansen satt och rullade tummarna och hur regeringen Löfven nu har gjort flera viktiga saker som Alliansen kunde ha gjort 2012-2014, och när jag upplyser dem om allianspartiernas intelligensbefriade utspel, och när jag påminner dem om Diktaturöverenskommelsen (som fortfarande inte ska förlåtas) så ser de plötsligt väldigt molokna ut. De är inte faktaresistenta, de är bara illa pålästa. Och de tar bara del av vad MSM skriver. När jag sedan säger att Anna Kinberg Batra kan bli statsminister om en vecka om hon ringer Jimmie i dag och kommer överens om en minsta gemensamma nämnare, ja då ser de rätt sura ut.

Anonym sa...

Förslaget från C och M om praktik hos polis och räddningstjänst är väl bara ytterligare ett sätt att bryta ned dessa grundläggande samhällsinstitutioner?

Är det bara jag som tycker att många vänsterliberaler och feminister när de ler snarare ser ut att hånflina nonchalant?

Anonym sa...

Det var det oförskämdaste jag hört på länge. Hur kan man komma på tanken? Skrattar riksdagen och skämtar om polisens situation? Vad är det som händer i samhället? Har riksdagen gett upp eller vet de något som inte allmänheten vet ännu? Det verkar behövas nyval och rejält omtag från grunden. Försvaret måste utbilda civilförsvars-styrkor med stora befogenheter att hjälpa polisen i större insatser. Vi har stora kriminella invandrar-getton, där gemene man förverkat sina demokratiska rättigheter och kan därför inte behandlas demokratiskt.

Anonym sa...

Det är inte underligt poliserna flyr den dysfunktionella arbetsmiljön förutom hånfulla förslag från politiker.
http://www.friatider.se/annu-en-polis-hoppar-av-i-protest-mot-eliasson-rattssamhallet-har-fullstandigt-havererat

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 21.52,

Jag känner igen det du beskriver väldigt väl. Så upplever jag att de flesta M väljare har varit mycket länge.

Bara för att ta ett exempel ur högen, så kan man titta på den berömda uppgörelsen med MP 2011. Saken är den att M helt extremt tydligt under lång tid innan valet 2010 hade förklarat att man ville göra upp med MP om man inte fick majoritet. Se t.ex här:

SvD 23 okt, 2009:

”Om Sverigedemokraterna blir tungan på vågen efter nästa val så tänker regeringen sitta kvar om alliansen är större än de rödgröna. De borgerliga hoppas då på ett samarbete med Miljöpartiet.”

http://www.svd.se/reinfeldt-oppnar-for-samarbete-med-mp

Detta återkom sen många gånger från Reinfeldt och jag tog upp detta med flera M väljare. Men de bara ryckte på axlarna! Sen blev de helt tokiga när M gjorde exakt vad de hade sagt att de skulle göra! Men likväl fortsatte många att rösta M.

Helt obegripligt! Svenskarna kanske inte är lämpade att ha demokrati.

Anonym sa...

Stefan Löfven.
Mannen som inte tycker det är tufft att bränna bilar, döper om lov och skaffar 125 trainees jobb tycker sig alltså vuxen nog att varna Storbritannien för att sänka skatten.

Annie Lööf.
Centerpartiets frälsare tycker att det vore tufft att straffa bilbrännarna med något slags prao hos polisen.Samma polis som går på knäna för att bland annat Annie Lööf tyckte att vi hade för få bilbrännare i Sverige.

Jag kan naturligtvis ha fel, om så rätta mig gärna, men det framstår som omöjligt att vi någonsin haft sämre politiker i Sverige.Faktum är att de är så usla att det är ett under att inte SD spräckt 50%-gränsen för länge sedan.

Utlandssvensk sa...

@ Anonym 22.54,

"Jag kan naturligtvis ha fel, om så rätta mig gärna, men det framstår som omöjligt att vi någonsin haft sämre politiker i Sverige."

Min uppfattning är att det var någon form av "peak insanity" kring valet 2014 och att det sen har blivit mycket bättre. Men visst, det är fortfarande riktigt, riktigt illa. Sen måste man betänka att problemen ute i verkligheten snabbt ökar, så utrymmet för vanvett blir allt mindre. För t.ex 20 år sen hade landet nog kunnat överleva en bra stund även med någon av de värsta knäppgökarna, som t.ex Romson eller Ullenhag, som statsminister. Nu skulle vi få kollaps inom ett år.

"Faktum är att de är så usla att det är ett under att inte SD spräckt 50%-gränsen för länge sedan."

Jag instämmer helt! Vidare kan jag respektera om man har problem med just SD. Då kan man t.ex bilda nya partier eller rösta blankt. Men sjuklövern???? Hur kan en stor majoritet av befolkningen fortfarande stödja dem? Obegripligt.....

Anonym sa...

Bilbrännarna kan ju få jobba som parkeringsvakter, när tiden gått ut så ryker bilen.

Sedan borde man göra som med de framgångsrika klotterväggarna, och införa handgranatsparker där ungdomar kan få utlopp för sin explosiva kreativitet.

Anonym sa...

Annie Lööf får Löfven att framstå som statsmannamässig, helt otroligt vilken idioti!
Troligen sitter Löfven kvar efter valet 2018, de borgeliga partierna har helt tappat all regeringsduglighet.

A nonym sa...

Själv tycker jag det vore bättre med drönare som kan dels se var buset uppehåller sig samt släppa chockgranater på förövarna. Sedan införa som i USA att göra du vissa saker så ska du prövas som vuxen.

Anonym sa...

Alltså så dum är inte Annie Lööf helt enkelt.Det finns andra förklaringar:

1)Det har gått för bra för C ett tag nu.Man vill, lika lite, som M regera.

2)Annie är direkt illasinnat inställd till Sverige och svenskarna och förhalar
alla insatser tills det är slut och över.

3)DÖ existerar fortfarande fast inofficiellt.Alliansen har gått med på att inte komma
med något genomtänkt konkret tills valet.

Anonym sa...

Åsikter som förr uteslöt nu regeringspolitik


http://www.dagenssamhalle.se/kronika/asikter-som-foerr-utesloet-nu-regeringspolitik-26868

Fd moderat sa...

Jag tycker att vi kan låta Annie Lööf, Johanna Jönsson och Fredrik Federley få dra på sig var sin polisuniform för att sedan skickas in i något av dessa områden.

Anonym sa...

AKB med en Ulf som sidekick står där och berättar om hur mycket ansvar hon tar.
Och om hur mycket hon vill bygga Sverige starkare.Hon vill.Hon vill det så mycket.
Sedan fortsätter hon med de sedvanliga KU-anmälningarna och väntar in valet 2018.

Ärligt talat Anna - gör något på riktigt istället!

Anonym sa...

För den som behöver mer bevis för att Annie Lööf cyklar tio-växlat i badkaret så ställer Aftonbladets Daniel Swedin upp och berömmer Annie för att hon har fattat rätt.
Logiken lyder som följer: Daniel Swedin föddes felaktig och har haft fel sen dess.
En Centerledare som får beröm av Aftonbladets ledare ska akta sig väldigt noga.
S har ett track record där det gröna tappar både väljare och färg.
För att nu inte tala om S ledare.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article23392785.ab

Anonym sa...

Janne Guillou avhandlades här om dagen.Paulina Neuding bokstavligen halshugger honom idag.Totalt.
En dokumenterad charlatan och lögnare.Ord och inga visor.
Janne Guillou visar tecken på begynnande senilitet och bör, om han han har någon vettig rådgivare, dra sig tillbaka och räkna på sina konton innan han blir fullständigt avklädd.Inte för att det skulle hjälpa upp Aftonbladet ett endaste dugg men Janne själv har inte råd längre.

http://www.svd.se/fler-logner-av-jan-guillou

Anonym sa...

Visst Aftonbladet är en vänstervriden skittidning och jag är verkligen ingen dyrkare av bidragssamhället men hur kan man säga att vi har "råd med invandringen" när det ser ut så här: http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article23385055.ab

Anonym sa...

@ Anonym 19:20

Jag håller med dig om Aftonbladet! Men dra konsekvensen av det: sluta läsa eländet! Och uppmana alla du känner att göra detsamma! Jag vet att Aftonbladet (och Expressen) är väldigt beroendeframkallande för många på grund av vissa delar av journalistiken, men eftersom dessa tidningar nu sedan en tid inte bara får reklamintäkter utan även presstöd baserat på besökare på webben så tycker jag att det är aktuellt att starkt begränsa sin surfning på dessa sidor - eller avsluta den helt.

Anonym sa...

Ja fast om de nu producerar en artikel med (någorlunda) kvalitet, ja då är väl den man ska stödja -universialiserat så skulle Aftonbladet bara producera sådana artiklar och det är inte mig emot.

Anonym sa...

"Aftonbladet (och Expressen) [får] nu sedan en tid inte bara [...] reklamintäkter utan även presstöd baserat på besökare på webben så [jag tycker] [...] att det är aktuellt att starkt begränsa sin surfning på dessa sidor - eller avsluta den helt."

Hur är det med SvT? Jag har inte haft dumskiten SvT på TV:n på 2 år. Slå på den kanalen och det är Invandrarnytt (Aktuellt) eller feministiska debattörer som ska meddela mig om VÄRDEGRUNDEN. Alla borde sluta betala TV-avgift och skaffa sig andra nyhetskällor att se på. Väldigt enkelt för den som kan lite om TV o datorer, t.ex. dra en HDMI-kabel mellan datorn och TV:n (skaffa gärna en dator enbart för HDMI-bruk till TV:n, ta gammal dator t.ex.) och se via Webben eller en TV-streamtjänst där du kan få in de kanaler du vill se på.

Magne

Anonym sa...

Å andra sidan innebär ett totalt avståndstagande att man blir faktaresistent dvs inte vet hur argumenten ser ut på motståndarsidan.Något som fått stora konsekvenser för tex Miljöpartiet som bröt ihop totalt när man landade i elden.Exemplen är fler men de gröna det mest talande.
Men visst innebär det att man göder lögnpressen och det är ett dilemma.
Nu är det fler som upptäckt det.Agendajournalistiken börjar kanske nå vägs ände?
Ett exempel på det är:
http://ledarsidorna.se/2016/08/historien-forskracker-2/

Anonym sa...

Owen Smith tillhör en av alla sosse-pampar med en annorlunda demokrati-syn.
Som stöd har han en Stefan Löfven som hytter med fingret och varnar Storbritannien.
Vem vet vad Löfven gjort ifall han haft en arme?

Anonym sa...

Nähä?
Det var som fan!

Migrationsverket: Kostnader skenar

Och Anders han går runt och är Anders han.Räcker för honom i alla fall.
Jag,jag tror jag svimmar.
Och det är inte första gången i dag..

Anonym sa...

Det naiva är det nya Sveriges nya nationalsport.Som den här tweeten

@danielclaesson4: "Gängkrigen påminner alltmer om Mexiko.." Lokalt politiskt ansvar krävs https://t.co/fAXRnPy7gG #svpol #svkrim via @GPledare

Vad är det för fel på Somalia?
Irak?
Syrien?
Eller varför inte Göteborg? Malmö? Stockholm?
Varför blanda in Mexiko?
För att det ligger så långt borta?

Anonym sa...

Spinn-doktorerna har hittat en ny favorit under sommaren enligt min spaning.
Man "kan inte acceptera" det ena och det andra.
"Det är oacceptabelt" om det ena eller det andra.
Det ska vi vara tydliga med tills vi hittat något nytt.

Är det någon mer än jag som tror Spinn-doktorerna är släkt
och varje dag äter minst frukost tillsammans?

Anonym sa...

@ Anonym 07:11

Man behöver ju inte välja bort all MSM. Själv läser jag fortfarande SvD och DI regelbundet. (Jag irriterar mig dock på att SvD ger sådant stort utrymme åt vänsterliberaler med ohederlig retorik.) Samtidigt brukar alternativmedia och bloggar citera, referera och recensera MSM, så jag upplever snarare att jag får en bredare utblick än tidigare på medielandskapet. Tidigare har jag ofta använt unvis.it för att läsa MSM-artiklar, men nu verkar det inte fungera längre.

Anonym sa...

Märkligt att inte Aftonbladets experter har något att säga när Magdalena Andersson kommer ut som rasist och sparar 100 miljarder på invandringen?

Frihetsgudinnan sa...

Jag säger som riksdagsledamoten för SD twittrade som replik till hennes "genomtänkta" förslag:

"Ska handgranatkastande och kulspruteskjutande invandrare få göra samhällstjänst i Armén då?"

Anonym sa...

Jag som trodde invandringen med allt kompetensregn var så lönsamt.100 miljarder är väl småpotatis då egentligen?
Sverige är ju ett rikt land.Vi har råd!
Eller?

Anonym sa...

Inte ens de rikaste muslim-länderna tar emot muslimska flyktingar. Och Sveriges myndigheter använder skattepengar olagligt eftersom det inte finns några asyl-skäl i Sverige då varken Tyskland, Danmark, Norge, Finland är i krig. Däremot har kristna eller judar asyl-skäl, då de tvingats fly exempelvis Malmö pga. Islamsk förföljelse. Snart ( inom 5 år ) har muslimerna rivit ned Sverige till ett nytt förstadie av Syrien/Libyen om inte politikerna ger sig. Snart ( inom 5 år ) börjar Nato drönar-bomba eskalerade no-go zoner i Sverige, därför Sverige uppfattas som ett hotfullt drivhus för internationell jihad-terror. Hoppas jag har fel! Saker kan vända om man till 99% stoppar asyl-invandring och utvisar alla som uppehåller sig illegalt.