fredag 14 augusti 2015

En tråkig person håller ett tråkigt sommarprat


Han var partiledare i 12 år, statsminister i åtta. Man kan gott tänka sig att det finns en hel del att berätta. Om toppmöten med några av världens ledare. Om nattliga manglingar med ministrarna i regeringen. Om tankegångarna bakom några av de mest uppmärksammade och kontroversiella besluten. Förklaringar och motiveringar.

Lyssnaren fick - ingenting. Det var en väldigt snål före detta partiledare och statsminister vi fick höra i går när Fredrik Reinfeldts sommarprat livesändes i Sveriges Radio. Det var kallt, humorlöst (även om han nog försökte) och intetsägande. Lite som personen Reinfeldt, alltså.

Mycket tid ägnades åt hans kommande bok. Reklam, skulle kanske någon kalla det. Men eftersom pratet om själva boken var lika ointressant som sommarpratet i övrigt skulle jag inte vara så säker på att det var bra reklam.

Reinfeldt pratade också om internationell utveckling och fattigdomsbekämpning och försökte sig på att uttala namn på kinesiska städer som Chongqing, Tianjin och Guangzhou. I mina öron lät det lite som när man drar med fingernageln över en griffeltavla. Det hade i och för sig väckt de lyssnare som förmodligen domnade bort under den där timmen.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik kunde ha tagit upp vad hans gamla farsa och inte allt för pur unge Bosse har att säga?
Han kunde ha berättat hur gamla, omoderna och mossiga de är.Då hade det blivit drag under galoscherna.Gnistan som tänder pråriebranden och allt det.
Fredrik ville inte det.Fredrik ville tala ostört om sin fantastiska bok som han skriver på.Den som berättar om hur det är att vara Fredrik och hur det känns att ha uträttat storverk.
Fredrik vill lika lite som den nya ledaren tala om något som kan sätta glorian på sned.
Allting blir så himla jobbigt då för Fredrik och Anna.

Anonym sa...

Det har hänt besvärliga saker.På riktigt besvärliga saker.Otäcka besvärliga saker.
Så alla måste dra sitt strå till stacken så inte korthuset rasar.
Det mumlas och hummas lite varstans på allt högre frekvens.Det gäller att hitta ett anslag som inte får elden att ta fart.Något i stil med Reines öppna hjärtan kanske.
Den gick ju som på räls.
Aftonbladet som nu är besatt igen efter semestrarna försöker visa att man inte är intresserade av att diskutera plåster-frågan.Att den där dansken som diskuterar plåster-frågan är ute och danskar sig bara.Plåster-frågan är en icke-fråga som Aftonbladet inte vill diskutera eftersom den inte behöver diskuteras.I varje fall inte i mer än ett par tre fyra artiklar eller så.Det där med plåster är inte så viktigt för en tidning som Aftonbladet liksom.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21255709.ab

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article21255542.ab

Anonym sa...

Såg på Aftonbladet att Margot Wallström diplomatiskt tillrättavisar danske utrikesministerns plåster-twittrande : han lär sig nog med tiden.
Wallström är kanske inte rätt person att tipsa om den saken? Under Wallströms ledning har Sverige diplomatiskt gjort sig osams med Israel, Arab-förbundet, Ryssland och säkert några till som jag glömt.
Vore jag dansk utrikesminister skulle jag twittra att "hon lär sig nog aldrig" och fortsätta vara glad för att jag är dansk.

Anonym sa...

Media basunerar ut att Jula också blivit en no-go-zone.Den här gången gick det förhållandevis bra enligt rapporterna.Man kan gissa att det hålls tummar så där lite i smyg lite överallt.
Måtte det inte vara...
Måtte det vara....
Det är dock inte troligt att det var SD eller deras fotsoldater i varje fall.
Då hade det stått redan.

Anonym sa...

Kan bara hålla med.Reinfeldt framstod som ungefär lika spännande och rolig som det är att gå ut med soporna.Vem väljer ut sommar-pratarna? Programmet börjar likna rena avskrädeshögen.
Ännu ett nederlag för SVT SR.Dessutom betalt med licensen...

Anonym sa...

Den mannen är inte i ordning.

Tidigare sade jag det lite slängigt, sådär som man gör när man ogillar men inte på något vis anser sig ställa en medicinsk diagnos.

Men nu vete tusan, jag tror alldeles på riktigt att karln inte är i ordning, att han har någon form av diagnos. Hur kan man tillåtas vara så känslostyrd när man besätter landets högsta politiska ämbete? Hans hat mot SD gick (går) ju utanför all rim och reson, han reagerar som ett småbarn. Hans efterträdare AKB är lika skruvad hon, "vi förhåller oss inte till SD" säger människan samtidigt som SD garanterat är det sista hon tänker på innan hon somnar och SD är det likaså första som far genom skallen på henne när hon vaknar. Yttrandet är helt idiotiskt men ett tryggt mekaniskt arv från Den Förre Store Ledaren som hade samma hjärnspöken.

Anonym sa...

Reinfeldts efterträdare vandrar på i samma fotspår.
Nu har löfven kommit till nya insikter.
"– Handgranater hör, liksom andra vapen, inte hemma på Sveriges gator. De ska bort helt enkelt, säger han."

Att de ska bort helt enkelt är nog enklare sagt än gjort.Det är ju inte så att försök inte gjorts för att få bort vapnen från de svenska gatorna.Men det bekymrar inte Löfven.Nu har han sagt något eftertänksamt och klokt.Han har förstått.
Både Reinfeldt och Löfven gör den här sortens upptåckter emellanåt.Sedan visar man statsmannaskap och säger något eftertänksamt och klokt.Visar att man förstått.
Helt enkelt.

http://www.expressen.se/kvallsposten/lofven-granater-hor-inte-hemma-pa-gatorna/

Ådärkomdenja sa...

"Löfvèn hör inte hemma på posten som statsminister. Han ska bort helt enkelt". Liksom sin företrädare en landsförrädisk massimportör av etniskt främmande folk, som dränerar svensk välfärd i alla dess avseenden.

Anonym sa...

Å så kom den den frontalattacken alla väntat på.
Alla drakarna drar ut i krig.Samtidigt.
Som om det vore samordnat..
Tidningen Journalisten och Expo(för ovanlighetens skull)tas som intäkter för att gapa på rasism, näthat, hatsajter,hatbrott, hetsbrott, brott mot journalistisk heder och etik och allt vad det är och mer därtill.
Löfven är bekymrad tycker jag mig förstå.Det har han anledning till.Generellt sett har löfven anledning till att alltid vara bekymrad.Har han glömt det?
Självaste PO kommer också ut sluggande.Får man en liten aning om att det snart ropas på förbud?
Får man en liten aning om att självaste PO kunde tycka det är en bra ide om "dom där" inte gör som han säger?
Dålig stämning är det i alla fall.Mycket dålig stämning.
Någon borde berätta för de gapigaste att en server kan stå utomlands.Den är ändå nåbar via något som heter internet.Ganska många i Sverige har sånt internet.
Det är alltså inte säkert att man ens med regeringens fascist-expert Henrik Arnstad som ny chef för FRA kan få stopp på hemskheterna.

Annars kunde tidningarna förstås lägga ner det där med agendor och folkuppfostran.
Man kunde lägga ner det eviga sållandet och sorterandet.
Man kunde börja skriva på ren svenska och låta bli nyspråk.
Man kunde till och med få läsare på det tricket..

Och bara så ni vet och kommer ihåg det MEDIA HAR ALDRIG LJUGIT ELLER MÖRKAT !

Johan Langworth sa...

Jag känner bara avsmak när det gäller Reinfeldt. Minst lika mycket som när SD visar sig. Men vad fan ska jag rösta på i nästa val? SD är inte ett alternativ pga sina kopplingar till Putin och Ryssland.

Somebody is wrong on the internet sa...

Johan

Berätta gärna lite mer om kopplingarna till Putin. Är det inte så att SD vill sats på försvaret? Är det gränsen mot Norge som ska förstärkas?

Anonym sa...

Moderaterna splittras snart.Kanske kommer det ur något gott ur det?
KD är förvisso aningen litet och beroende av Alliansen.Men ungdomarna vill riva DÖ så det finns lite ruter kvar.Kanske kommer det ur något gott ur det?
SD:s kopplingar till Putins Ryssland kan man fundera över.Sant är i varje fall att inslaget av NATO-bejakare, kan det nog heta i nySverige, är påtagligt bland dem som som ser kopplingarna.
Sant är också att Sverige inte har pengar till klubbavgiften.I varje fall inte utan ett ryskt hot både inifrån och utifrån..
Annars får du väl hoppas på AKB:s sorti och ett nytt gamla moderaterna?
Som inte viker ner sig för Löfven eller fattar den utsträckta handen.

Amnexis sa...

Johan:

Nu får du vara snäll och redovisa vilka kopplingar SD har till Putin o Ryssland?

Thomas sa...

Fantastiskt inpass om städning av Fredde, citerat på Aftonbladets ledarsida:

"Städning ger en tillfredsställelse som är unik. Känslan av att göra rent efter sig liknar känslan av att göra rätt för sig."

:D

Anonym sa...

Nej den mannen är inte i ordning.
Sa det inte, men tänkte det ofta när han gjorde sina märkliga uttalanden.
Han tycks sakna kärna och känslor annat än hat mot dem som ifrågasätter eller går emot honom.
Sådana människor blir farliga men också väldigt tråkiga. En del kan attraheras av hans tidigare makt, en del kan skrämmas till medföljeri. Men hans mänskliga attraktion är i klass med en en död fisk.