fredag 23 oktober 2015

Allt åt alla-partiet


Asyltrycket på Sverige ställer stora krav på kommunerna. Vissa kommuner är bättre rustade än andra. I Stockholm finns en väl utbyggd social bostadspolitik, vilket underlättar i situationer som denna. Åtminstone på kort sikt.

SHIS, Stiftelsen hotellhem i Stockholm, ansvarar för sociala bostäder för utsatta grupper. Dit kan Socialtjänsten skicka remisser för att personer med hemlöshet eller barnfamiljer i en hopplös bostadssituation kan få bo under en begränsad tid. I syfte att skaffa sig kötid, jobba med skulder eller annan problematik.

Nu har SHIS fått ansvaret att erbjuda nyanlända bostad, vilket ökar trycket markant. Därför säger bolagets vd Fredrik Jurdell att de kan tvingas prioritera mellan olika grupper till följd av sitt nya uppdrag.

När borgarrådet Åsa Lindhagen (MP) i går fick frågan om hur hon såg på detta svarade hon att det inte alls kommer bli fråga om några prioriteringar. SVT-reportern frågade hur hon kunde vara så säker på att SHIS inte kommer att hamna i den situationen att prioriteringar blir nödvändiga när dess chef, som borde ha en rimlig koll på läget, säger just detta. Enligt Lindhagen finns det plats för alla. Hon konstaterade helt sonika att "vi kommer inte ha den situationen i Stockholm".

Nähä. Så bra. Då var den saken löst. Tydligare kan den miljöpartistiska synen på samhället knappast beskrivas. Det är allt åt alla. Alltid. Aldrig prioriteringar. Detta goddag yxskaft-svar är bara ett sätt att stoppa huvudet i marken och vägra förhålla sig till realiteter.

Jag börjar tro att miljöpartister är mentalt oförmögna att ta till sig av den verklighet som existerar runt omkring dem. Vilka konsekvenserna av denna politik är, såg vi inte minst i gårdagens prognos från Migrationsverket.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska folket har inte heller så lätt att prioritera eller begripa sig på abstrakta begrepp som undanträngningseffekt.
Inte förrän det är deras barn som drabbas.
Eller deras gamla föräldrar.
Grannar.
Klasskamrater.
Arbetskompisar.
Eller ännu hemskare: dem själva.

Magdalena Andersson kommer att göra det så mycket enklare för dem.
Migrationsverkets inte helt korrekta prognoser tvingar henne till det.
Politisk ingenjörskonst.

Anonym sa...

Har tidigare legat sömnlös på nätterna och oroat mig för utvecklingen i Sverige, Men numera sover jag alltid gott. Jag har funnit frälsningen och blivit Miljöpartist! Alla mina bekymmer försvann. Allt går åt rätt håll numera och jag känner mig dessutom överlägsen alla andra som inte skådat ljuset! Jag är en god människa helt enkelt!

Anonym sa...

Hej.

Det finns en viss personlighetstyp som när den utsätts för prövningar i strid med verklighetsuppfattning (alltså hur du anser verkligheten bör vara beskaffad [betoning på 'bör']) alltid väljer sin uppfattning, rationaliserar sitt agerande och vägrar ta in fakta o/e agera därefter. Man ser det lätt under situationer av typen "fem dagar att gå och mat för tre dagar".I det läget kräver en sådan person att få en ranson varje dag, för de skall inte gå hungriga. Man ser det på akuten, där de ignorerar personalens försök till triage. Man ser det i skolan. Jag tror att Mp:s utopiska och agrarkommunistiska politik utgör en särskilt svår attraktionskraft för dessa bortskämda personer.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

A nonym sa...

Se senaste South Park avsnitt som kom häromkvällen så kan ni skratta åt dessa miljöpartister då avsnittet handlar om att få en censurerad verklighet.

Utlandssvensk sa...


"Enligt Lindhagen finns det plats för alla. Hon konstaterade helt sonika att "vi kommer inte ha den situationen i Stockholm".
Nähä. Så bra. Då var den saken löst. Tydligare kan den miljöpartistiska synen på samhället knappast beskrivas."

Jo, visst stämmer det. Men det gäller även samtliga andra partier i sjuklövern i alla frågor som berör immigration sen väldigt länge. Alla påpekanden om att invandringen kostar och att detta leder till att det blir mindre pengar tillgängliga för annat har bemötts med ett stenhårt "Vi ställer inte grupp mot grupp. Om du gör det är du RASIST". Kanske håller det på att släppa nu, men detta mantra har varit ständig närvarande sen 2006.

Fd moderat sa...

Likväl finns det nyliberaler som är förtjusta i partiet för MP:s generösa inställning till att alla skall få koma till Sverige. I min värld är det helt obegripligt.

Om man kallar sig liberal med något framför, t ex socialliberal eller grön liberal, brukar innebära att det är det första som är den huvudsakliga ideologiska inriktningen.

Anonym sa...

Jaha - vad ska man säga? Det som inte skulle hända, det som inte fick hända, hände.
Verkligheten tvingar fram en SD-anpassning.
Det finns vinnare och förlorare även om Magda påstår motsatsen.
Regeringen har fått lägga sig platt med MP underst.Trots alla fina ord, även de arabiska,så har de närvarande sex partierna fått vika ner sig.De är förlorarna.
Vinnarna var inte bjudna eller hade lämnat och gått därifrån.
Det är inte omöjligt att det kommer att avspegla sig framöver i opinionen...

Bödvar

Utlandssvensk sa...


Den stora migrationsöverenskommelsen är ute!

Det bidde en tumme!

http://cornucopia.cornubot.se/2015/10/hela-migrationsoverenskommelsen.html

Thomas sa...

Förmodligen gjorde Lindemanhagen (eller hennes pressnisse) klart redan på förhand, med mer eller mindre diskreta medel, att det inte skulle bli någon lång intervju och att följdfrågor inte var välkomna. Själv tycker jag att intervjuer med makthavare ska vara som på BBBC:s Hardtalk, där attityden verkligen är ett hövligt men bestämt "no bullshit, and we take no prisoners!" och där den som försöker slingra sig kan få tio envetna följdfrågor. Men det sättet att intervjua är ju utdött i svensk mainstream-media, här vill man att det ska vara mysigt, snabbt och käckt.

Anonym sa...

Aftonbladets Anders Lindberg slår idag ett slag för att:
"Och den borde vara startpunkten för ett arbete för att minska polariseringen i samhället. Ett arbete där alla behöver delta."

Man gissar att det betyder att alla ska tvingas delta på ett sätt som Aftonbladets Anders Lindberg godkänt?
För ingen kan väl påstå att Aftonbladet eller Aftonbladets Anders Lindberg på något endaste sätt bidragit till någon polarisering?
Aftonbladet och Aftonbladets Anders Lindberg har rena vita händer.Man har inte smutsat ner sig.Inte ett dugg.
Nu har man så svaret på hur man minskar polariseringen.Ett arbete alla behöver delta i.Kanske har Aftonbladets Anders Lindberg hämtat inspiration i den utredning vännerna i miljöpartiet lägger fram om kulturpolitik?
Alla behöver delta! Alla måste delta!
Chocken över att det inte räcker med massmanifestationer och eldiga krönikor för att övertala dem som inte sitter på Aftonbladets tåg är tydligt stor.Ett ljus har tänts och man inser att det inte är en fotbollsmatch i förbrödringens tecken.
Inget andra laget är ni klara? Jajjamensän fattas bara! här inte.
Somliga tar det hela på blodigt allvar.Och då: "Och den borde vara startpunkten för ett arbete för att minska polariseringen i samhället. Ett arbete där alla behöver delta."
Så ser Aftonbladet och Aftonbladets Anders Lindberg på det hela nu när det inte är så lönsamt och berikande längre.Nu när det är det en utmaning, kris och katastrof.
Då behöver alla delta.Vilka är alla den här gången undrar jag?
Långt från alla har ju kommit överens i dag.Även om det är bäst att det låter så.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article21634154.ab

Anonym sa...

Aftonbladet har påbörjat sitt arbete för att moverka polariseringen!

"Reportern och fotografen ska senare ha avvisats från platsen. ”Sjukhus är inte allmän plats, det råder fotoförbud och det är sjukvården som avgör eventuellt tillträde. Även om den enskilde eller anhörig ger sitt medgivande så innebär inte det att det lämnats ett godkännande om besök till sjukvårdens slutna lokal”, uppger Västra Götalandsregionens kommunikationsdirektör Erik Lagersten till tidningen."


http://www.dn.se/nyheter/sverige/journalister-begick-overtramp-i-trollhattan/
http://www.svd.se/journalister-tog-sig-in-pa-sjukhuset-i-trollhattan