söndag 25 oktober 2015

Om rädslan för att gynna mörka krafter


Vansinnesdådet på en skola i Trollhättan som dödade två innan gärningsmannen oskadliggjordes, har fått mig att fundera över mediernas roll i hur brottslighet bevakas. Det är uppenbarligen något väldigt skevt över hur svenska medier sköter nyhetsbevakningen och hur olika händelser beskrivs.

Efter dubbelmordet på Ikea, där en eritreansk asylsökande som nyss fått ett avslagsbesked valde ut två personer som "såg svenska ut" och knivmördade dem, var reaktionen från politiskt håll väldigt försiktig.

Nu kan man visserligen hävda att ett attentat på en skola är "värre". Jag tänkte likadant innan jag började reflektera över vad Ikea egentligen är för oss svenskar. Det är en lika öppen miljö, en plats där många människor vistas dagligen, faktiskt en del av mångas uppväxt och liv. Det är till Ikea vi går när vi ska köpa vårt första bohag, eller när vi får tillökning i familjen. Att bli nedhuggen just där, i en idyll av förhoppningar och förväntningar om ens framtida hem, är varken mindre eller mer fruktansvärt än att bli det i skolan. Det är precis lika avskyvärt.

Medierna verkar inte se så på saken. Ikeadådet fick förstås viss uppmärksamhet. Men efter någon dag blev det tyst. Statsministern besökte aldrig Ikea för att visa stöd. Jag kan inte landa i en annan slutsats än att politiker och medier har gjort ett slags rasprofilering av offer och gärningsmän innan de bestämt hur de ska agera.

Ikea: utländsk gärningsman (dessutom asylsökande) svenska offer. Motiv: rasistiskt
Skolan: svensk gärningsman (dessutom enligt uppgift invandringsmotståndare), offer med utländsk bakgrund. Motiv: rasistiskt

Dessa två händelser, som båda skakade om oss, har bemötts helt olika såväl från politiskt håll som från de stora svenska medierna. Efter dådet i Trollhättan ställde statsministern in sin medverkan i riksdagens frågestund och begav sig genast till platsen. Där fanns han tillgänglig för intervjuer under hela dagen. Det var helt rätt av Stefan Löfven att göra så. Men varför var han inte på plats i Västerås efter dubbelmordet?

Vi har sett sorgedemonstrationer i Trollhättan och demonstrationer mot rasism. Medier har rapporterat från skolan flera dagar i rad. Det inträffade kallas av politikerna för "en attack mot Sverige".

I fallet med Ikea skickades inrikesministern. Vi såg inga blomhav. Inga demonstrationer mot våldet. Det var förmodligen endast på Flashback som diskussionen levde vidare. Väldigt snart var det som om dubbelmordet aldrig inträffat. Frågan kom att handla om huruvida det var rätt eller fel av Ikea att ha knivar framme i sitt sortiment.

Dagen efter Ikea-dådet rapporterade DN i stora braskande rubriker: "Trots allt - det dödliga våldet minskar" (vilket inspirerade Magnus Betnér att göra en YouTube-film i vilken han upprepar att Sverige aldrig har varit tryggare än nu, en jättefin passning till mordoffrens anhöriga. Jag har inte sett någon uppföljning på denna film efter skolattentatet.)

Vad är journalisterna och politikerna rädda för? Handlar det åter igen om den där svårdefinierade rädslan för att "gynna mörka krafter"? Om det är något som gynnar mörka krafter, är det att vinkla och förtiga nyheter. Det är dags att de stora mediehusen börjar begripa det.

I dagens uppkopplade värld finner människor alltid sanningen ändå. Med den skillnaden att förtroendet för de medier som borde ha hantera det hela mer professionellt från första början, har förlorat ytterligare av allmänhetens förtroende.

Tidigare bloggat:
Om att dra snabba slutsatser

22 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


Jo, så är det men återigen har det varit så mycket länge.

Media har helt systematiskt vinklat rapporteringen och på alla sätt tonat ner våldsdåd av invandrare samtidigt som man har slagit på stora trumman när man någon gång lyckades hitta en svensk gärningsman.

Sverige har länge varit världsledande i grenen våldtäkter och när det gäller brutala överfallsvåldtäkter tyder det mesta på att icke-västliga invandrare helt dominerar som GM. Över åren har det varit MÅNGA väldigt otrevliga och brutala händelser som dock endast har blivit en notis på sidan 7 i allt annat än "hatsiter". Sen när man hittade en svensk serievåldtäktsman, då var det hela förstasidan och massiv debatt överallt.

Sen var det även betydligt värre för några år sen. Vissa av tidningarna sysslade då med "vitpixling", dvs när det visades överpixlade bilder av misstänkta så manipulerade de avsiktligen färgerna för att mörka GM skulle se ut som vita svenskar. Namnet på den största "hatsiten, Avpixlat, är en reaktion på bland annat detta.

http://sv.metapedia.org/w/Vitpixling

Hela tramset med att inte visa namn på misstänkta pga. "pressetiska regler" är bara ett löjligt svenskt påhitt som har använts just för att tona ner den massiva invandrarbrottsligheten. I andra länder håller man inte på med detta trams. Här är en mycket bra artikel om saken från ett utländskt perspektiv (notera att den är från 2009):

“The Local’s David Landes attempts to shed some light on the Swedish media’s sometimes peculiar practice of omitting the names of criminal suspects.”

http://www.thelocal.se/20090223/17716

Anonym sa...

"Med den skillnaden att förtroendet för de medier som borde ha hantera det hela mer professionellt från första början, har förlorat ytterligare av allmänhetens förtroende."
Ärligt talat så tror jag journalister och krönikörer skiter högaktningsfullt i både förtroende och professionalitet.
Man spelar på att inte så hemskt många läser annat än en enda tidning.
Man spelar på att medborgarna inte söker sin egen information trots att svensken enligt media är så in i norden datorkunniga.Så in i Norden.
Man spelar på att stämpla alla sajter,bloggar och tweets som näthat och rasism om man inte tycker om innehållet så att folk inte ska tordas surfa dit för att Aschberg och researchgruppen kan komma och ta en.
(Den intresserade kan läsa på Rebecca Uvells blogg och se hur det fungerar)
En demokrati kräver välinformerade medborgare heter det ju.
Goebbls visste exakt hur den informationen skulle se ut.

Utlandssvensk sa...


Här är en utmärkt genomgång av hur media "jobbar" i en annan uppmärksammad händelse från tidigare i år, nämligen gruppvåldtäkten på en finlandsfärja:

"De fyra misstänkta gärningsmän som har häktats i veckan är alla somaliska medborgare och muslimer. Ingen har svenskt medborgarskap. Men i media kallades de “svenskar” i feta rubriker."

"Aftonbladet drog igång sitt väloljade lögnmaskineri och kallade förövarna “svenska”, illustrerat med siluetter med typiska europeiska profiler. Läsarna skulle fås att tro att de somaliska förövarna var etniska svenskar. Även Expressen bluffade om förövarnas etnicitet."

http://snaphanen.dk/2015/02/08/sondagskronika-nar-journalister-valdtar/

Titta på bilderna! Kan det kallas annat än rena lögner? Och kom ihåg att det var ÄNNU värre för några år sen.

Anonym sa...

Hela scenariot då Ikearasisten mördade två svenskar är totalt annorlunda. Ikeamorden ledde till att TT (pressen) undrade om de skulle gå ut med etnicitet och att det är en asylsökande som utfört mordet. Trollhättanmordens reaktion från pressen var att det efter några timmar cirkulerade bild, namn och intervjuer med personer som känt honom. Det var klassificerat som ett hatbrott, dvs. rasistiskt brott. Men Trollhättanrasisten var ju också satanist, det syns på skolfotot där han bär en satanistsymbol runt halsen.

Jag har lust att e-maila DN om att de måste påpeka att vi nu är mycket tryggare och att brotten minskar, och särskilt morden. Hur kan jag meddela pressen om att de måste förtydliga för oss medborgare att tryggheten aldrig varit större, särskilt nu när vi bevittnat Trollhättanmorden? Finns det någon journalist eller tidning som kopplat Ikeamordens och Trollhättanmordens olika rapportering?

Magne

Anonym sa...

Det är väl ganska uppenbart att journalister och politiker anser att den "svaga" sidan _alltid_ ska skyddas och behandlas med silkesvantar, det visar ju båda händelserna tydligt. Stå upp när dessa behandlas illa och tysta ner när de gör nåt fel. Att de sedan med detta beteende också retar upp en icke försumbar del av ursprungsbefolkningen verkar inte direkt bekymra dem. De är ju på den goda sidan och kan således aldrig göra eller tänka fel.

Anonym sa...

Rekylen kommer.

Anonym sa...

I tidningsrubrikerna och i hela rapporteringen kan vi också se hur ofta man har skrivit att ONDSKAN kom till Trollhättan eller fanns där redan tidigare. Ondskan är Rasismen eller de Mörka Krafterna - med andra ord Djävulen! Det är en häpnadsväckande fanatiskt religiös verklighetsbeskrivning. Minsta eftertanke borde säga att våldet överallt och i alla sammanhang har vållat och alltid kommer att vålla lidande, sorg och rädsla. Om man redan har byggt och fortsätter att bygga upp ett samhälle som oundvikligen genererar skrämmande mycket våld och anarki, är inte DET ondska? Hur kan godhetstrons prästerskap göra sig så blinda för de redan synliga konsekvenserna av den egna "religiösa" praktiken och mäta och värdera allt med så olika måttstockar?
/ Sixten Johansson

Anonym sa...

Även jag tycker att agerandet av politiker och poliser visar på en oroväckande selektivitet. Vid ett inbrott i Vallåkra tog det närmare två timmar innan polisen kom till platsen medan det gick ganska snabbt för polisen att komma till en skola där en misstänkt hotfull man gick i korridorerna (som jag förstått det hela visste inte polisen något om dåden när patrullen skickades dit). Jag har inte hört någon politiker oroa sig över att det tog så lång tid att komma till Vallåkra!
Om vi nu skall återgå till dåden på IKEA i Västerås och på skolan i Trollhättan så är det uppenbart att samhället är oroväckande selektivt, nästan lika oroväckande som dåden. Jag får intrycket att politiker och andra opinionsbildare tyst ger oss uppfattningen att det är förståligt att en man som riskerar utvisning kan bli våldsam och att detta är något som vi inte får bli upprörda över. En spridd upprördhet skulle ju kunna vända stora delar av befolkningen mot vår invandringspolitik. Medan en dåres framfart i Trollhättan enbart kan ha förklaringen att han var rasist och detta måste vi ta till oss och ge stöd åt den förda invandringspolitiken.
Jag vill nu påpeka att jag inte på något sätt har något emot invandrare. De jag träffat har för det mesta varit snälla kloka människor som fattat rationella beslut när de sökte sig till Sverige och de jag inte träffat kan jag ju knappast ha någon annan uppfattning om. Däremot är jag tveksam till den förda invandringspolitiken. Sverige behöver inte vara bäst i klassen när det gäller att ta emot flyktingar. Jag anser att alla västeuropeiska länder skall vara lika bra i den gruppen, sedan kan jag förstå att fattiga östeuropeiska länder kan vara lite sämre än medlemsstaterna i väst. Jag anser dessutom att våra politiker måste sluta med blockpolitikstjafset. Sossarna vill bryta upp alliansen och alliansen vill isolera SD och de rödgröna var för sig. Om våra politiker har landets bästa för ögonen borde de sträva efter brett framförhandlade beslut som fungerar både på lång och kort sikt och då måste de sträva efter bredast möjliga majoritet i riksdagen. Då kanske SD, V och MP måste ställas utanför överenskommelserna och kanske även något alliansparti. Nu verkar det som om de överenskommelser de kommer med är verkningslösa på sikt. Låt mig ta ett exempel, hur skall det vara praktiskt möjligt att om ett par år skicka tillbaka flyktingar som idag fått tillfälliga uppehållstillstånd. Vi kommer bara att berika flyktingadvokater medan migrationsdomstolar blir överbelastade och när väl beslut om avvisning vunnit laga kraft kommer troligen polisen att prioritera annat samtidigt som de äskar mera i anslag. Kom även ihåg att även poliser och nämndemän har familjer och det är inte bara de som hatar invandrare som hotar folk i dagens Sverige. Vi behöver en politik som fungerar både idag och på sikt och ett tryggt samhälle där folk kan torgföra sina åsikter och utföra sina arbetsuppgifter utan att känna sig hotade av mörka krafter. Därför är det viktigt att ansvariga politiker och opinionsbildare fördömer alla hemskheter som de i Trollhättan och i Västerås med samma tydlighet. Likaså måste vi kräva att polisen tar alla uppdrag med samma allvar och slutar prioritera efter eget gottfinnande. Människor kan faktiskt vara lika hotade vid ett inbrott i bostaden som de kan vara av en galning med ett svärd på en skola med många invandrare.

Fd moderat sa...

Du glömde en sak om morden på IKEA. Ganska snabbt pekades gärningsmannen ut som kristen. Hade det stått något om gärningsmannen varit muslim?

Jag kommer att lämna Sverige så snart jag kan. De styrande har grovt åsidosatt sin del av samhällskontraktet. Varför skall vi vanliga hederliga medborgare då uppfylla vår del?

Tyvärr är SD det enda parti som tar detta på allvar. Det är ett xenofobt, sossigt parti med många skrämmande företrädare. Likväl kan jag inte hitta något hållbart argument mot varför jag inte skall rösta på dem.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Tyvärr är SD det enda parti som tar detta på allvar. Det är ett xenofobt, sossigt parti med många skrämmande företrädare"

Du måste betänka att det har byggts upp en statligt finansierad mångmiljardindustri med syfte att smutskasta partiet. Hur många organisationer, författare, opinionsbildare och kulturpersonligheter finns det som helt eller delvis har levt på att sprida sitt hat mot SD.

Jag har bott utomlands i flera olika länder i snart 20 år och om det är din verkliga och informerade uppfattning att SD är "xenofobt" så bör du ABSOLUT inte flytta till något annat västland, ty där är SDs uppfattning i migrations- och mångkulturfrågor helt vanlig mittenpolitik sen många år.

Det är INTE SD som är extremt om man jämför med omvärlden. Tvärtom är det det enda parti som är normalt. Hela sjuklövern är däremot direkt skogstokiga. Moderaterna är möjligen det absolut mest märkliga partiet i hela västvärlden och de skulle aldrig ens kunna komma in i parlamentet i de flesta länder. Ett parti som profilerar sig som högeralternativ och liberalkonservativt, men samtidigt verkar för massiv bidragsinvandring från tredje världen och visar öppet förakt mot majoritetsbefolkningen. En omöjlig kombination i alla andra länder. Att rösta fram en figur som Reinfeldt två gånger var endast möjligt i Sverige. Nu betalar vi priset.

Sen är jag mörkblå och gillar inte heller sossigheten hos SD, men det är en absolut detaljfråga i sammanhanget.

Anonym sa...

Även om jag inte delar alla SDs värderingar kommer jag att rösta på dem tills sossarna och alliansen förstår att de inte skall samarbeta med miljöpartiet. Det är först när sossarna och alliansen blivit tillräckligt svaga som de kommer att samarbeta med varandra och då tror jag att vi får en långsiktigt bra politik. Att rösta på sossarna eller alliansen idag innebär ju indirekt att man röstar på mp eller v och jag uppfattar dessa två partier mera verklighetsfrånvända än sd.

Anonym sa...

Birgitta Ohlsson rasade och gick bananas över SD och Ekeroth.Usch,bläh och fy.
Så gör man bara inte om man vill vara seriös och inte bli utfryst.
Mona Sahlin vill inte vara sämre och går bananas nu i Sydsvenskan."Hat utan motstånd trissar upp våldet".
"Den som inte bemöter näthatet bidrar till mer extremism, slår hon fast och tycker samtidigt att slagorden om att "rasister inte får ta över våra gator" behöver ett tillägg.
— De får inte ta över datorn heller. Det räcker inte med att tända ljus på gatorna, vi måste också släcka bränderna på nätet."
Just den sista biten att det inte räcker att tända ljus på gatorna verkar fler och fler instämma i.Äntligen får Mona något att samordna.
Rättvisepartiet Socialisterna känner sig angripna.Flyktingförläggningar mordbrinner och huliganerna slåss och upploppar på Södermalm.Det är skolhuggningar och påskjutningar och handgranatskastningar och gruppvåldtäkter.Det är SD som publicerar offentliga handlingar och det är kommuner som hemligstämplar kommande flyktinganläggningar.Det är upprörda politiker och kändisar som rasar på parti och minut.Det är Magnus Betner som känner sig tryggare än någonsin och Fredrik Reinfeldt som överger Täby för att flytta till kändishuset i stan(för mycket flyktingar i gamla Täby för Fredriks smak kan man tänka).
Det är flyktingar som ska flytta till tält, eller flytta till andra EU-länder, eller möjligen flytta hem igen om de inte får vara kvar nu när alla är överens.
Det finns inga pengar längre utan nya ska lånas.Sverige har naturligtvis inga problem med att låna nu när det är kris och katastrof.
Stefan Löfven ser en gräns nu och pratar om volymer.Det måste till mer,mycket mer.
Det verkar alltså inte vara en promenad i parken längre.Kanske är det på väg att bli blodigt allvar.På riktigt.Extremisterna blir,om man ska tro media,bara fler och fler.Och inte verkar det så himla parlamentariskt längre heller om man säger.
Men det går nog bra om vi gör det tillsammans...

Anonym sa...

Varje gång polisen skjuter ihjäl någon brukar pressen ifrågasätta om skjutandet var motiverat. Jag har inte läst eller hört någon debattör eller journalist fråga om detta när det gäller dödsskjutningen i Trollhättan. Eftersom det fanns övervakningskameror på skolan anser jag att filmerna där poliserna hotas och sedan skjuter skall offentliggöras.

Anonym sa...

Att mörka fakta såsom media gjort under lång tid har ju varit en näringsrik grogrund för de mörka krafterna och diverse sajter som Avpixlat m.fl.

För hade fakta lagts fram sakligt och sanningsenligt utifrån pressetiska regler, lagar och polisundersökningar mm hade det aldrig uppstått så mycket mörka krafter eller diskussionsforum som Avpixlat m,fl.

Samma sak med SD i politiken, allt fler beskyller dem för att vara orsak till dagens situation, men på vilket vis skulle de ha ansvar för den annalkande samhällskollapsen?

Att som Reinfeldt straffa SD väljarna genom att låta MP öppna gränserna på vid gavel är som att se 2 5 åringar slå plastspadarna i huvudet på varandra för att den andres hink är finare. Och denne man valdes till statsminister 2ggr i rad!?

De mörka krafter man idag är rädda för är skapade i de egna politiska garderoberna, de har inte skapats av några onda människor ute i Sverige som vill Sverige, politiken eller invandrarna illa. De mörka krafterna är ett direkt resultat av den förda politiken och mediarapporteringen under de senaste 10 åren.

Intressant nog tycks regeringen och medierna själva börja bli den mörka kraft de talat så illa om under så lång tid, och det är bara sig själva de har att beskylla.

Den stora frågan är vad Löfvens specielle rådgivare Henrik Arnstad har att säga om de senaste och kommande dagarnas politik?

//Per

Anonym sa...

Den enda rimliga tolkningen är också sanningen: våra "kära" jounalister, och framförallt deras ägare, vill se dig och din familj döda.

De är, för tillfället, för bekväma och fega för att göra smutsjobbet själva. I stället hetsar de andra till att göra det åt dem, vilket också är så mycket mer effektivt när man har en välfinansierad, och skattegaranterad, propagandaapparat bakom sig som kan pumpa ut budskapet med full kraft.

Men syftet är detsamma. Du ska bort, bokstavligen.

Anonym sa...

Hej.

Det är frestande att föreslå diverse lösningar på problemet partiska och direkt lögnaktiga media, men dylika lösningar blir lätt alltför vittgående. Däremot finns det i princip inget för den som har tid och dator att använda pressens egna metoder och inhämta all offentlig information om ens favoritjournalist. Var dock noga med att inte upprätta ett olagligt personregister. förslagsvis kan olika maskerings- och anonymiseringstekniker användas, och de flesta städer har offentliga terminaler på medborgarkontor eller liknande (och om det är som sist jag kollade här i Malmö så krävs ingen identifikation eller inloggning till den offentliga datorn).

När man sedan har sina lagligen överkomna uppgifter finns det inget förbud mot att knacka på hos journalistens kollegor och bekanta och ställa frågor om denne, ej heller existerar något förbud mot att söka upp objektet självt. Var dock noga med att alltid hålla en saklig och artig ton, dokumentera samtalet och respektera om personen inte vill deltaga. Låt personen ta del av materialet före publicering, och erbjud möjlighet till replik.

Om man är en grupp kan man starta förening eller firma vars syfte/affärsidé är att kartlägga journalisters politiska, mediala och övriga sociala engagemang. Seppukku Media/Researchgruppen kan tjäna som mall, även om finansieringen inte kommer att gå att lösa med penninggåvor från Aschberg, Gardell med flera mediala frälsepersoner.

Se alltid till att arbeta lagligt, och var beredd på att motståndarsidan har stormtrupper från Afa och Revolutionära Fronten att ta till. Kafé 44 på Tjärhovsgatan, Södermalm, i Stockholm är en vanlig samlingslokal för dessa.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Ruinfeldt öppnade inte några gränser för att straffa SD, han öppnade gränserna för att köpa sig en plats i den internationella eliten, det ryktas att han hade blivit lovad posten som generalsekreterare för FN men att det jobbet gick om intet av någon anledningen.

Men Reinfeldt kommer snart igen, han väntar bara tills kopplingen tjänst-gentjänst inte är för tydlig, och när tillfället är lämpligt. Kanske får han jobbet under julen när folk är upptagna med annat än nyheterna. Eller så får han vänta till semestern 2016. I vilket fall så svälter han inte under sin sabbatstid, han får tvärtom oerhörda summor i "arvoden för föreläsningar" vilket bara är ett sätt att politiskt tvätta mutpengar. Självklart medan han uppbär mer än 100000 i månaden i bidrag. Hans barn och älskarinnor får också förtur i systemet, något som rent av är mer värt än pengar i handen.

Anonym sa...

@Rikard, lärare

Nu hopppas jag att det inte är något brottsligt eller oetiskt du har i tankarna, men den som vill använda en "anonym" offentlig datorterminal bör veta att samtliga dessa övervakas, ofta med dold kamera. Om du gör något tillräckligt politiskt känsligt så kommer alltså åtminstone högt uppsatta politiker att kunna få reda på det, via SÄPO och FRA om inte annat. De kan då gå igenom alla övervakningskameror som finns i hela stan (tusentals) och följa dig fram till din ytterdörr.

SÄPO samarbetar med Expo, som i sin tur samarbetar med AFA och de andra kommunistiska stormtrupperna, så man kan inte vara nog försiktig om man är politiskt aktiv i Sverige. Yttrandefrihet finns bara för dem som klarar av det rent tekniskt, vilket blir svårare för varje dag som går.

Anonym sa...

En sak bekymrar mig mer än politiskt käbbel.Nämligen det faktum att samhällskontraktet är brutet.Hans har skrivit det flera gånger och jag har funderat en del över det.
Ingen vill riktigt ta i det brutna samhällskontraktet egentligen.Ingen.
Varför? Jo för att det är tvunget med konflikt när ett samhälle befinner sig i fritt fall.
Allt som oftast låter det som om vi har tid kvar innan kollapsen. Det finns tid för kursändring.Det är flera centimeter kvar fram till stupet.
Men i verkligheten är det inte så längre.
Bilden är att det finns några extremister på högersidan som eldar flyktingförläggningar.Bilden visar upp några ministrar och en skvätt kändisar som likt strängaste sortens dagisfröknar ska få till rättning i ledet med ett åthutande finger.
Den strategin har lett till ett SD som bara växer och numera räknas kanske 1 till 1.5 miljoner svenskar till extremisterna.Isolerade och utestängda ska alltså den folkmassan kröka rygg efter att ha talats till rätta av pekfingerpekande dagistanter?
Vill man kan man peka på ytterligare försvårande faktorer.Vi har ingen militär längre.
Vi har en poliskår som faller fritt den med.Det finns inte så mycket bakom som täcker pekfingerpekande dagistanter!En och annan tänd marschall kommer inte att räcka.Tysta minuter är bara tysta i någon minut.Samma gamla talkörer med samma gamla floskelramsor som vi har hört förut hörs bara en gång till.
Att man då väljer att släppa fram brandtalande mycket före detta politiker är inte så genomtänkt.Möjligen kan dumheten toppas med en brinnande Arnstad som på bästa sändningstid berättar var skåpet ska stå.
Men man får nog vara beredd på att det kommer en motreaktion som har legat och pyrt bra länge nu?

Serina sa...

När en palestinier hugger ihjäl israeler med kniv och polisen skjuter ihjäl gärningsmannen får artikeln rubriken ”Palestinier sköts till döds”. SR talar om "utomrättsliga avrättningar".

Så man får väl vara glad över att dessa tragiska händelser bevakades mer korrekt och pressetiskt.

Anonym sa...

@Serina
Ja det svenska hyckleriet kring Israel och palestiniernas terrorism vet inga gränser. Samtidigt så hjälper vi Israel genom att ta emot "deras" flyktingar så länge de inte är palestinier. Det är mycket svårt att förstå hela situationen. Det är som att den svenska eliten vill ha Gaza-remsan och resten av "Palestina" som en krutdurk och ett evigt men lågintensivt krig. Inte konstigt att Sverige är ganska avskytt i Israel.

Anonym sa...

25 oktober 2015 17:14
kan du inte höra med Hans om något slags samarbete kring de frågorna?
Du verkar kunnig och det skulle inte vara så dumt med tips om vad man ska göra och inte ska göra?