torsdag 8 oktober 2015

Några ord på vägen


30 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


Tja, jag har trott att svenskarna ska dra upp den knutna knytnäven ur byxfickan så länge att jag nu allvarligt börjar misstänka att handen faktiskt är amputerad.

Jag minns tydligt när Ulf Nilsson, som i många år var den enda immigrationskritiska skribenten i svensk media, skrev rena brandtalet i en helsida i Expressen. Bakgrunden var att antalet våldtäkter i Sverige hade passerat tusen stycken per år och den gode Ulf var uppfylld av rättmätig vrede.

Hur kunde svenskarna finna sig i detta? Antalet våldtäkter hade fördubblats de senaste 10 åren och låg nu långt över jämförbara länder. Sverige med sin starka tradition av kvinnofrid och med världens mest jämställda samhälle.

Nä, detta skulle den tåliga svensken ALDRIG finna sig i. Näven var redan halvvägs ute ur byxfickan och de politiker som inte insåg detta skulle röstas bort fortare än kvickt. Nu var det NOG!

Jag höll helt med Ulf! Snart skulle det bli andra bullar!

Detta var kring 1990. Antalet våldtäkter fortsatte sen att stiga oavbrutet i 20 år och ligger nu stabilt kring 6.000 om året, mellan 5-10 gånger så högt som i länder som tidigare ansågs jämförbara.

The Swedes will leave this world not with a bang, but a whimper

lensof sa...


Känner en växande ilska. Den vaknar till liv när jag läser om hur man i planeringen av ett nytt romskt läger förväntar sig att ideella krafter ska sköta driften. Eller när vi vanliga svenskar ska ta ansvar som det heter och hjälpa till med mottagningen av nyanlända.
Vi ska alltså hjälpa till med att reda ut det kaos som vi inte medverkat till, inte fått rösta om, inte ens velat ha. Nu vill man inte bara ha vår pension och andra insamlade medel, nu ska vi ge av vår tid och vårt engagemang också. Detta för att de som tjänar pengar på detta ska tjäna mer pengar och för att politiker som har ansvaret för alltihopa försöker blunda och hålla allt ifrån sig men ändå ha kvar sina höga löner.
Jag vet inte om jag är trevlig men arg börjar jag bli.

Hans Li Engnell sa...

Jag håller inte heller andan för ett uppror. SD kommer förstås att växa, men sedan då?

Anonym sa...

Det börjar röra på sig i undervegetationen som det heter.
En indikator blir det första attentatet mot någon av de senaste årens galjonsfigurer.
En tidsfråga bara.

Anonym sa...

Dags att göra brandsläckarna obrukbara då, eller?

Utlandssvensk sa...


"Jag håller inte heller andan för ett uppror. SD kommer förstås att växa, men sedan då?"

Ratten är fastbunden, det ligger en stor sten på gaspedalen och klippväggen närmar sig med rasande fart. Hoppa ut eller dö är enda alternativen.

Det är helt orealistiskt att utvecklingen nu ska kunna vändas. Demografin är redan i praktiken irreversibelt ändrad. Sverige kommer med närmast säkerhet att förvandlas till ett helt vanligt klansamhälle, modell Mellanöstern. Exakt hur resan dit kommer att se ut kan man väl spekulera i, men inte lär det bli trevligt för de etniska svenskarna.

Reinfeldt vann! Nu får alla rädda sig bäst de kan och de svenska barn som nu växer upp går en mardrömslik tillvaro till mötes om inte deras föräldrar NU ser till att de kommer ur landet, när det fortfarande är lätt att lämna. Om 10 år kommer en svensk 22 åring att stå med en "utbildning" som är helt värdelös internationellt samt mötas av hårda visumkrav om han försöker resa med svenskt pass. Alternativet är att ta den 12 åriga ungen NU och etablera sig i ett land där han har en framtid.

Anonym sa...

Om nu nynassarna är så elaka och farliga som media säger borde inte dom ha nyktrat till och lusläst allt om IRA,Brigate Rossi,Action Directe,Rote Armee Fraktion och de andra?
Vad tjänar det annars till att vingla runt och vara arisk i mångkulturens Sverige?
Eller är det bara en journalistisk förhoppning?

Utlandssvensk sa...


"En indikator blir det första attentatet mot någon av de senaste årens galjonsfigurer.
En tidsfråga bara."

Det är nog ganska troligt. Väldigt många vanliga svenskar sätts nu under extrem press och några av dem kommer att bli våldsamma.

Men världsbilden hos samtliga sjuklöverpolitiker är att invandringen fundamentalt är något väldigt bra och roten till alla problem som uppstår är svenskarnas rasism. Ett våldsdåd av en etnisk svensk med något som kan kallas invandrarfientlig eller högerextrem bakgrund kommer att utlösa en extrem motreaktion från de styrande. Glöm allt som kan kallas yttrandefrihet och det är fullt möjligt att man rekryterar stora grupper av "antirasister" som blir någon form av "extrapoliser". Dagens svenska dissidenter har väl inget lätt liv, men det är ingenting mot vad de skulle råka ut för då.

Troligen skulle det också fungera väldigt bra, i den bemärkelsen att nästan alla skulle hålla käften. Utflyttningen av den produktiva medelklassen skulle säkert ta fart ytterligare (men räkna med flyttskatt!) och kanske skulle en del nationalister bilda "motståndsrörelser", som då skulle motivera ytterligare motåtgärder. Möjligen skulle de fortfarande hålla skenet uppe och ordna ett "val" 2018, men "anti-demokratiska", dvs. immigrationskritiska partier lär inte finnas bland valsedlarna.

Detta har även den stora fördelen att sjuklövern tryggt kan sitta kvar och fortsätta att mjölka löner och ersättningar, samtidigt som många av dem säkert i tysthet öppnar konton utomlands och förbereder sin egna reträtt. Att bara ge upp och släppa makten till SD nu skulle vara uppenbart och direkt farligt för dem. Att förlora de feta pensionerna är väl det minsta de kan vänta sig om folkets vrede tillåts att fritt manifestera sig och hela sanningen om vad som har skett de senaste 20-30 åren kommer upp på bordet.

Låter det extremt tokigt? Kanske det, men betänk hur Sverige såg ut för 10-20 år sen och hur du hade reagerat om någon hade förutspått den utveckling som vi har sett sen dess. Sen kan det förstås bli någon helt annan utveckling, men ovanstående är rimligt att förvänta sig, baserat på hur våra ledare tänker. Att media skulle heja på närmast i extas begriper väl alla vid det här laget och de skulle dessutom få alla sin drömmar om statligt stöd förverkligade.

Michael sa...

Hemska men sanna ord. Jag kommer ihåg Sovjetunionens kollaps och hur fort det gick från att alla byggde socialism till man störtade Lenins statyer. När Sveriges stora lögner om "alla människors lika värde" och "humanitära stormakten" rasar samman kommer konsekvenserna inte att vara vackra.

Riga sa...

Tell me about it.

Pappa, kan jag få ut och leka -Visst.
Pappa, kan du hjälpa mig med byxorna, -joda.
Pappa, jag är hungrig -varsågod.
Pappa, jag spillde-ingen fara.
Pappa, kan jag få en glass -Hmmm, självklart älskling.
Pappa, jag går och lägger mig -NEJ, ETT JÄVLA KNYST TILL SÅ SLÅR JAG IHJÄL DIG!!!

Anonym sa...

8 oktober 2015 12:42 & oktober 2015 12:51
"fullt möjligt att man rekryterar stora grupper av "antirasister" som blir någon form av "extrapoliser". "
Självfallet.
Vi har ingen arme att tala om.Om man inte flygbombar med Gripen förstås.
Polisen klarar i dag inte av Malmö,Göteborg,Eskilstuna,Borås och Borlänge.
Antirasisterna är som duktigast när det ska gapas och tutas.Det behövs inga mediaproducerade"nynassar"för det här.Några kompanier frivilliga på olika sidor och Libanon anno 70-talet kan fungera som rollmodell.
En kraschad bostadsmarknad ovanpå alla lögner och en extrem invandringspolitik fungerar som bensin på elden.

Mona sa...

OCH nu pratas det om en höjd skatt på två kronor för att klara invandringen.Ja det börjar bli läge för att `Gå man ur huse `Själv ställer jag inte längre upp på mitt parti (ett alliansparti)och har förklarat hur totalt meningslöst det är att engagera sig politiskt med DÖ. Bättre att lägga tid på att se om sitt hus och rusta för svåra tider och kaos för det är dit vi är på väg.

Gustav sa...

Din goda kollega fnordspotting skrev för en tid sedan en text på ett litet liknande tema, och använde sig då för en liknelse av karaktären i filmen "Tillsammans", http://fnordspotting.blogspot.dk/2015/08/i-skuggan-av-goran.html
Karaktären Göran, som i det socialistiska kollektivet alltid vill vara alla till lags, ser mellan fingrarna när han blir utnyttjad och försöker intala och lura sig själv att detta inte är fallet osv. När jag höll på att läsa inlägget förväntade jag mig en slutkläm dock inte riktigt kom: i slutscenen (eller hur det nu var, mot slutet i varje fall) blir ju Göran, då droppen är nådd och han inte längre gitter att bli utnyttjad, fly förbannad på allt och alla och den snälla och beskedliga karaktären byter helt skepnad.
Och precis som du antyder, det här kan riskera att bli ganska otrevligt. Media har ju gjort sitt bästa för att tillsammans med politikerna skönmåla både hur situationen utvecklar sig och framtidsscenarierna: det kommer att bli lönsamt snart, vi kommer inte att tappa något på detta osv. De många medborgare som inte ser igenom detta är ju således knappast beredda på några uppoffringar. Man är gärna "god" men frågan är hur mycket av förmåner och materiell standard man är beredd att offra - när konsekvenserna inte längre går att dölja lär många bli obehagligt vreda, och ilskan riskerar att riktas inte bara mot de medier och politiker som åstadkommit situationen utan också tyvärr mot de människor som det gäller.

Utlandssvensk sa...

@ Mona,

"`Själv ställer jag inte längre upp på mitt parti (ett alliansparti)"

Som tidigare aktiv för ett alliansparti, anser du att du har något personligt ansvar för den utveckling vi ser nu?

Mona sa...

Ja genom att vara naiv nog att tro att något som DÖ inte var möjligt.Nu var jag inte den aktivaste i lokalpolitiken men nu är intresset och engagemanget obefintligt.

Anonym sa...

Nu tror inte ens Aftonbladet på DN längre om man ska tro Aftonbladet.......

http://www.aftonbladet.se/kultur/article21540897.ab

Johan sa...

Utlandssvensk, en fråga.

Du har skrivit, att "alliansen blev vald 2006 på en helt öppen och direkt vanvettig plattform vad gällde immigrationspolitiken".

Har du en länk eller referens? Skulle vara intressant att få läsa.

-----

(Då jag var fast övertygad om, att oavsett vad man sa, så skulle regeringen Bildts (Westerbergs & Friggebos) bravader upprepas, så läste jag inte plattformen 2006.)

utlandssvensk sa...


"(Då jag var fast övertygad om, att oavsett vad man sa, så skulle regeringen Bildts (Westerbergs & Friggebos) bravader upprepas, så läste jag inte plattformen 2006."

Det varje lite kul, för jag var precis lika övertygad om samma sak men det ledde mig till att läsa allt och dessutom väldigt aktivt delta i debatten inför valet 2006! Det var ganska ensamt....

Hur som helst, du vill ha länkar. Det är inte helt lätt att få fram nu, men låt mig försöka.

När M krossades i valet 2002 var det Tove Lifvendahl som var ledande i att skapa "Nya M". Hon var då ett närmast hysteriskt multikultifruntimmer, bosatte sig ett tag i Rosengård och skrev även en bok på temat. Hon var helt på samma vågländ som dagens Romson och Fridolin och Nya M stod helt enade bakom henne i dessa frågor:

”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

28 okt, 2003
”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

Hennes synpunkter i dessa frågor reflekterades i högsta grad i debattartiklar från andra moderater, partiprogram, osv.

Centern var nog de som gav ut det mest omfattande dokumentet på området inför valet 2006. Jag läste hela då, men kan inte hitta det nu. Kortfattat var det en närmast vansinnig hylling till massinvandring, helt utan seriös underbyggnad. En sak som jag kommer ihåg tydligt var återkommande referenser till Kanada och hur bra invandringen fungerade där. Dock nämnde man ingenting om den järnhårda selektion som Kanada använde och som var hela grundbulten för deras framgång.

De hade också ett väldigt spånnande koncept med att det fanns någon form av synnergier mellan asyl- och arbetskraftsinvandring. Om man tog emot en massa flyktingar så skulle man få större acceptans för dessa i samhället om det samtidigt kom arbetskraftsinvandrare. Dessutom såg man framför sig att det skulle växa upp etniska enklaver, typ somaliatown, och detta var högst önskvärt på alla sätt.

6 juli 2006
”Centern vill fördubbla invandringen. Målet är att minst 90 000 personer om året ska komma hit, vilket motsvarar en procent av befolkningen. ”

http://www.sydsvenskan.se/sverige/centern-vill-fordubbla-invandringen/

FP tuggade på med samma politik som de hade haft på området sen 80-talet och var väl mest bara allmänt nöjda med att M och C nu hade anslutit sig.

Det fanns gott om politiker i alla dessa tre partier som gick ut och argumenterade för "fri invandrig" som en målsättning. Detta dök upp ofta i debatten kring "social turism"

KD har jag faktiskt inget direkt minne av. Jag måste ha läst deras program, men det gjorde nog inget intryck på mig jämfört med de andra.

Det fanns absolut ingen tvekan om att alliansens målsättning var att kraftigt öka invandringen till Sverige inför valet 2006.

utlandssvensk sa...

@ Mona,

"Ja genom att vara naiv nog att tro att något som DÖ inte var möjligt."

Ursäkta om jag är frågvis, men vad trodde du skulle hända om SD blev vågmästare? Alla andra partier hade ju svurit på en hel hög biblar att inte på något sätt samarbeta med SD, så någon form av samarbete över blockgränserna var väl helt självklar?

Det enda uppenbara alternativet till DÖ var en samlingsregering mellan S och M, möjligen med ännu fler partier. Hade du föredragit detta?

Jag har ärligt mycket svårt för att begripa hur en allinsväljare kan bli upprörd över DÖ. Partierna såg ju bara till att uppfylla det som helt klart och tydligt var deras viktigaste vallöfte, dvs. att inte samarbeta med SD.

utlandssvensk sa...

@ Johan,

Här är en sammanfattning av alliansens inställning från (från maj 2006):

http://www.mimersbrunn.se/Politik_Invandring_9261.htm

Den är väl inte fantastisk och länkar saknas, men den verkar rimlig och seriös. Det är inte helt lätt att hitta dokument från den tiden!

Amnexis sa...

Kan detta kallas något annat än landsförräderi?

Först importerar vi tiotusentals unga män i vapenför ålder, som vi inte har en aning om vilka de är. Sedan använder vi det lilla vi har kvar av vårt försvar till denna verksamhet. Ja, t o m incidentberedskapen för att ta hand om denna röra.
Putin småler nog åt oss och det med all rätt. I USA och England tror de att vi har blivit galna. Vi har blivit lika galna som Merkel, som säger att Tyskland inte kan skydda sina gränser. Enligt definitionen är Sverige och Tyskland inte längre några suveräna stater. Den stat som inte vill eller inte kan skydda sina gränser existerar inte längre.

Och det är ju ett gammalt mål för vänstern, att upplösa nationerna för att införa global socialism.

Anonym sa...

Läs "Sverige mobiliserar" och inse hur när det är nu!

http://ledarsidorna.se/2015/10/sverige-mobiliserar/

Anonym sa...

Hej.
Angående våldsanvändning är det ingen större fara för samhället i stort, endast individer som identifieras som viktiga motståndare (och den identifikationen behöver inte ha med faktisk makt att göra). Detta gäller extremism både från vänster och höger, för att använda den felaktiga binära indelningen.

Det som är den verkliga faran, om det är rätt ord, är när den genomsnittslige personen gör den inre värderingsförändringen från att fördöma till att rationalisera, förstå, sympatisera, och slutligen passivt eller aktivt stötta våldsanvändning. Om den punkten nås över hela landet kan vi börja få se scenarier med nerbrända hus och att för menligheten misshagliga element fördrivs. Tyvärr är det lite som att rensa trädgården med eldkastare; omvänt gäller att om ogräset för växa ifred för länge så måste det svedjas för att kunna plantera nytt.

Troligen har säkerhetspolisen full koll på eventuella försök från vanliga svenskars (utanför extremistkretsar) att organisera medborgargarden. Det är en betydligt större logistisk utmaning än man kan tro, med sammanhållning, gemensam träning och metod/mål, samt kommunikation och spaning som några faktorer att ta hänsyn till. Tills detta finns på plats blir det bara ortens mest extrema som kastar en flaska bensin på fyllan.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Rickard, lärare
"Troligen har säkerhetspolisen full koll på" du skriver troligen, men vad får dig att tro att SÄPO har koll på någonting?Vad får dig att tro att militär eller polis är i stånd att åtgärda något?
Se dig omkring och peka gärna ut något område där den kollen syns!

Utlandssvensk sa...

@Rikard,

"Om den punkten nås över hela landet kan vi börja få se scenarier med nerbrända hus"

Sverige är redan sen många år världsledande inom grenen "skolbränning"

"Varje år rapporteras hundratals skolbränder i Sverige, och minst hälften är anlagda. Antalet har fördubblats sedan 1990-talets nivåer, med år 2009 som en toppnotering – då de anlagda bränderna kostade svenska skattebetalare över 500 miljoner kronor (se diagram på sidan 17).

Internationella jämförelser kan vara skakiga, eftersom olika länder har olika definitioner, men skolbränderna i Sverige kostar mer än i USA, mätt i absoluta siffror, berättar Patrick van Hees, professor i brandteknik vid Lunds tekniska högskola.

– Som svensk skäms man lite när man åker på internationella konferenser. Mina utländska kolleger förstår knappt vad vi sysslar med, säger han. I Grekland antänds fem skolor per år."

http://fof.se/tidning/2012/7/svenska-skolor-brinner-mest

Johan sa...

Tack för svar, Utlandssvensk!

"Det fanns absolut ingen tvekan om att alliansens målsättning var att kraftigt öka invandringen till Sverige inför valet 2006."

Hade Alliansen 2006 någon *gemensam* plattform eller valmanifest 2006? Eller måste man läsa de enskilda manifesten - jag antar, att alla borgerliga partier hade ett valmanifest 2006?

utlandssvensk sa...


@Johan,

"Hade Alliansen 2006 någon *gemensam* plattform eller valmanifest 2006?"

Det fanns en del gemensamma dokument och man skrev ett antal artiklar tillsammans. Nu är det snart 10 år sen men som jag minns det var det ganska allmänna ramverk och merparten av informationen fanns hos de enskilda partierna.

Det är lite lustigt att jag då hade absolut massor av länkar, dokument, osv som visade på allianspartiernas ställningstaganden vad gällde migrationspolitik. Jag följde deras debattartiklar, utfrågningar i pressen, etc, etc. Att de ville ha större invandring var lika klart som att de ville ha lägre skatter. Men vid den tiden fanns det inget intresse för denna information. Nästan alla jag kände röstade M och de ville helt enkelt inte höra talas om detta och samma gällde om man gick in i debatter på nätet

Men nu är det många som är intresserade! Tyvärr har jag bytt dator minst 5 gånger sen dess och det är faktiskt väldigt svårt att googla fram info från den tiden. Jag har försökt!

Utlandssvensk sa...

@ Johan,

Jag googlade vidare lite. En person som jag nästan hade glömt bort var Fredrik Federley (han kallade sig även Ursula vid festliga tillfällen), som valdes in i riksdagen 2006 för C.

Han var ofta och länge ute och propagerade för fri invandring, t.ex här från 2002:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10265024.ab

Han var ganska tongivande inom C och var med och startade "stureplanscentern"

En annan figur som hade väldigt liknande retorik var FP kvinnan Birgitta Ohlsson som sen satt som minister i alliansregeringen. Hon gick öppet ut med en önskan om att "avskaffa Sverige"

http://sv.metapedia.org/wiki/Birgitta_Ohlsson

Men det fanns MÅNGA andra allianspartister som hade väldigt liknande retorik. Fast nu måste jag sluta att gräva i detta. Jag mår illa....

Johan sa...

Tack, Utlandssvensk!

Jag bildade mig en uppfattning om den svenska invandringspolitiken ungefär vid millennieskiftet. Jag var därför, som jag skrev, fast övertygad om, att oavsett vad Allianspartierna sa, så skulle regeringen Bildts (Westerbergs & Friggebos) bravader upprepas.

Någon, minns inte vem, har kallat Sverige för "landet där den offentliga lögnen fått en svindlande omfattning". Farbror Google länkar till Jacob W.F. Sundberg, men om jag inte missminner mig, så citerar Sundberg i sin tur någon annan - möjligen Jan Myrdal eller kanske Strindberg? Hursom, svenska väljare har delvis anpassat sig efter att svenska politiker ibland (alltför ofta!) inte håller sina vallöften.

När du debatterade frågan 2006, så bör du därför också ha mött, vad jag noterade, nämligen en slags klockartro hos borgerliga väljare, att en regering Reinfeldt skulle strama åt inflödet.

Inställningen var ungefär, äsch, moderaterna måste säga en massa, som de inte menar, pga valstugereportaget 2002. Retoriken togs inte på allvar av många.

Särskilt märkligt finner jag det f.ö., att det fanns en del moderata väljare som hade samma fromma förhoppningar i valet 2010 (!), att nu minsann skulle Reinfeldt strama åt - trots inflödet under den första mandatperioden,

Utlandssvensk sa...

@ Johan,

Tack själv! Alltid kul med någon som visar intresse!

"Google länkar till Jacob W.F. Sundberg"

Det var en krutgubbe med stål i ryggraden! Jag hade honom som professor i en gång i forntiden i allmän rättslära.

"När du debatterade frågan 2006, så bör du därför också ha mött, vad jag noterade, nämligen en slags klockartro hos borgerliga väljare, att en regering Reinfeldt skulle strama åt inflödet.

Inställningen var ungefär, äsch, moderaterna måste säga en massa, som de inte menar, pga valstugereportaget 2002. Retoriken togs inte på allvar av många. "

100% korrekt! Exakt så var det! Det påminner för övrigt väldigt mycket om hur folk i vårt södra grannland på 1930-talet behandlade retoriken hos en annan tok som ville utrota folk. (OK, där förlorade jag debatten på Godwinpoäng, men jag kunde inte låta bli)

"Särskilt märkligt finner jag det f.ö., att det fanns en del moderata väljare som hade samma fromma förhoppningar i valet 2010 (!), att nu minsann skulle Reinfeldt strama åt - trots inflödet under den första mandatperioden,"

Tell me about it! Frågan är väl hur många som trodde det även inför valet 2014, men jag tror inte ens att jag vill veta!

Länge fanns det en allmän kritik mot sosseväljare, som gick ut på att de bara la sin röst av gammal vana. Palme var något helt annat än Erlander, men det spelade ingen roll, man röstade S ändå. Men M väljarna är fan i mig ännu värre. Många av dem verkar tro att Bohman fortfarande leder partiet! Honom har jag träffat och jag är ganska övertygad om att han hade öppnat eld om han hade stött på Reinfeldt!