lördag 10 oktober 2015

Regeringen skiter i svenska folket


Jag skrev inför riksdagsvalet att jag inte var särskilt rädd för ett Sverige med Stefan Löfven som statsminister. Han har inte framstått som en extremist utan tvärtom en politiker med fötterna på jorden. Socialdemokrat, ja, men det finns bättre och sämre sossar. Jag fick intrycket av att Löfven tillhörde den första kategorin.

I dag har jag en mindre smickrande bild av honom, både som politiker och statsminister. Det är sant att han kom till makten i ett allt annat än gynnsamt läge. Både parlamentariskt och ekonomiskt. Hans regeringspartner, det tillväxtfientliga och utopiska Miljöpartiet, är inte direkt ett drömsällskap för en person med bakgrund i den svenska industrin. Men Löfven gjorde inga seriösa försök att skapa en annan regeringskonstellation, och som statsminister för han nu en politik som riskerar att skada Sverige för decennier framöver.

Redan efter ett års rödgrönt maktinnehav ser vi hur allt håller på att rämna. Asyltrycket på Sverige är nu så massivt att statsministern kallar situationen för "exceptionell", SKL varnar för att det behövs stora skattehöjningar för att klara välfärden framöver och Migrationsverket förbereder tältläger för asylsökande. Det mest alarmerande med hela situationen är att ingen kan slå fast att den är tillfällig. Det exceptionella riskerar att bli ett normalläge ganska snart.

I Löfvens Sverige har äganderätten upphört att existera när migranter kan flytta in på tomter och i sommarstugor utan att myndigheterna förmår agera. I Löfvens Sverige får vi vänja oss vid tanken på att offentliga lokaler förvandlas till asylboenden och att tältläger för asylsökande slås upp på fält och i skogar.

Mycket av det vi nu upplever är ett arv från Fredrik Reinfeldt. Grunden för dagens situation lades av alliansregeringarna. Löfven ärvde denna politik och har på ett ynka år lyckats förvärra situationen så dramatiskt att han vid en presskonferens hävdar att Sverige befinner sig i en krissituation. Någon omprövning av migrationspolitiken står däremot inte på agendan.

Detta betyder att regeringen just nu gör en väldigt tydlig prioritering: asylpolitiken går före allting annat. I klarspråk betyder det att regeringen, faktiskt, ger blanka fan i svenska folket. Svenska skattebetalare är inte vatten värda.

Vi vet vad det betyder. Sjuk- och äldrevården kommer gå på knäna. Resultaten i skolan kommer att försämras. Situationen på bostadsmarknaden kommer att allvarligt förvärras, inte minst för låginkomsttagare och unga. Kostnaderna ute i kommunerna kommer att skena när tiotusentals människor fastnar i ekonomiskt utanförskap. Vi vet allt detta. Och som tack kommer svenska folket tvingas betala högre skatter för att försörja en rekordstor del av befolkningen som inte är och aldrig kommer att bli självförsörjande.

Situationen är ohållbar. Men just nu finns inget samlat alternativ till denna politik. Även om DÖ tack och lov har fallit, saknas en gemensam alliansbudget att fälla regeringens budget med. På det migrationspolitiska området har dessutom Centerpartiet betydligt mer gemensamt med regeringen och utopisterna i MP än med övriga allianskollegor. Det är därför inte självklart vilken migrationspolitik som en ny alliansregering skulle föra.

Vi kan därför sluta oss till att eländet kommer att fortsätta. Precis som tidigare skulle jag därför uppmana alla att se om sitt hus. Det kommer att bli värre. Mycket värre.

Läs även:
Fnordspotting

14 kommentarer:

Analytikern sa...

Visst kommer det bli värre.
Det kanske inte går att bo kvar i Sverige.
När bidragen sinar och den dagen kommer... så blir det upplopp, plundring.

Min syn på Löven är att han sköter sitt jobb väl sett ur uppdragsgivarnas horisont.
Glöm inte att Löven var på Bilderbergmöte tillsammans med Wallenberg och Bilderberggänget
gillar NWO.
Och nog tycker jag att Löven lyckas väl med att tårta till det.

För mig vore invandring på finsk nivå det enda rätta. Och stängda gränser.
Men det kommer inte hända.

Anonym sa...

Hej.
Vi är tyvärr på väg mot den situation där det inte bara blir acceptabelt att säga 'ut med packet', det kommer till slut att framstå som rent självförsvar. En av socialmoderaterna möjlig framtid har nu skapats där SD är ett höger-mitten parti, och extremhögerpositionen innehas av ett öppet rasistiskt parti á la Svenska Motståndsrörelsen. Allt som behövs från extremhögern nu är att inte vara idioter, kan bli svårt men de har väl lärt sig nåt sedan VAM:s dagar. Bravo, Löfven och Reinfeldt.

Kamratliga hälsningar,
rikard, lärare

Anonym sa...

Vi måste komma ihåg att flyktingar söker sig hit eftersom våra flyktingkramare under gjort allt som stått i deras makt för att erbjuda alla landets resurser till hitresta oberoende av om dessa har asylskäl eller är ekonomiska flyktingar. Våra välfärdssystem har konstruerats för att hjälpa några få som råkar illa ut och för att folk skall våga ta risken att byta jobb trots att de fyllt 45. Om plötsligt välfärdssystemen skall försörja hundratusentals hitresta då räcker inte resurserna till. Detsamma gäller för skola och sjukvård. Vi har tagit emot 20-25000 barn årligen under 2000-talet och det saknas 20% utbildade lärare. Utan de hitresta barnen hade det inte saknats lärare! Jag kan inte siffrorna när det gäller sjukvård men folk jag känner som arbetar inom vården säger att läget är liknande där. Nu talas det om att höja kommunalskatterna med 10% för att vi skall kunna försörja alla hitresta. Varför gör vi inte som danskarna? Det vore väl rimligt att ge de som kommer hit full tillgång till den svenska välfärden först när de arbetet och betalar skatt.
Nu talas det om att bygga paviljonger för de hitresta, det som tidigare kallades för baracker. Jag är osäker på om detta är en bra lösning. Troligen kommer paviljongerna att bli kåkstäder och när kåkstäderna blir vanliga kommer våra socialförvaltningar att skicka dit svenskar som råkat bli hemlösa. Således kommer vårt välfärdssystem att utarmas om det byggs paviljonger. Därför är jag en förespråkare av tält.
Sedan är frågan om var våra ungdomar skall bo. Nu söker kommuner och migrationsverk efter lägenheter till hitresta. Har våra ungdomar någon chans att få plats i bostadsköerna när heltidsanställda tjänstemän myglar sig fram i köerna och om ungdomarna får plats i en bostadskö kommer då deras köplats att respekteras? Troligen kommer våra ungdomar att hänvisas till bostadsrätter och hus. detta får med dagens höga bostadspriser som konsekvens att ungdomarna måste skuldsätta sig. Om sedan bostadspriserna sjunker och ungdomarna blir tvungna att sälja bostaden till lägre pris än lånen kommer de troligen att vara skuldsatta för resten av livet. Kom ihåg att det finns de som fortfarande betalar av på lån för en bostad de inte längre har men som de köpte i början av 1990-talet.

Anonym sa...

Löfven och hans gruppledare Tomas Enroths reaktioner på KD:s tilltag är illavarslande.
Man har åsikter om att KD:s medlemmar fick rösta om DÖ,något man ju inte fått tidigare.
Man har åsikter om Busch Thors ledarskap eftersom hon inte tvingar sina medlemmar att rösta rätt.
Ganska avslöjande för en S-märkt syn på demokrati!
Troligen utgår man från värdegrunden,allas vår gemensamma,och anser man att alla människor är lika värda så har man inte omröstningar som i KD.Man har inte en Ledare som låter sina medlemmar rösta fritt.Man bryr sig inte om vilket förtroende man fått av sina väljare.
Det låter mer än en aning smyg-leninistiskt det där.Men istället för klassfiender etc så lutar man sig mot värdegrunden.Samma andas barn som det heter.
Det finns anledning att ta sig en titt på värdegrunden ur ett demokratiskt perspektiv.
Det finns anledning att ta sig en titt på Löfven och hans fotsoldater ur ett demokratiskt perspektiv.

Anonym sa...

Det är väl alldeles solklart att inflödet av migranter kommer att fortsätta?

Det muslimska inbördeskriget har pågått sedan 600-talet och att det plötsligt skulle upphöra och ordning och reda skulle infinna sig i MENA är en synnerligen naiv inställning och förhoppning.

Eller arrogant. Eller faktaresistent. Eller kanske alltihopa på en gång.

Anonym sa...

Märkligt att Aftonbladet inte har nyheten att Morgan Johansson ska öka takten på avvisningarna...
Märkligt att Aftonbladet inte har nyheten att MP öppnar för att slänga ut V ur samarbetet.
Märkligt att Aftonbladet tuggar vidare om att ingen kan lita på KD,och moderaterna, som inte tar regeringens presskonferans på allvar utan låter sina medlemmar rösta också.
Märkligt att Aftonbladet har en enda läsare kvar.

Uffe Häger sa...

Bråk i Merkels koalition:

http://www.thelocal.de/20151009/bavarian-leader-ill-turn-refugees-back-at-border


En ny solidaritets-skatt i EU?

www.reuters.com/article/2015/10/10/us-europe-migrants-tax-idUSKCN0S408120151010

Anonym sa...

Åja, det lär ha varit fred mellan sunni och shia för 900 år sedan. Eller om det var omkring år 900. Tror det var Jon Stewart som nämnde det.

Anonym sa...

Regeringen säger att illegala skall utvisas,haha.I TV säger en polis att tusentals ankommande inte söker asyl,och polisen vet inte var de tar vägen?6000 tusen väntar på avvisning medans ingen kontroll sker av vilka som kommer hit och inte söker asyl,fri invandring utan beslut i riksdagen?

Min tanke i en tanke sa...

Löfven kommer nog att bli väldigt ovän med facket, lite ironiskt. Men man kommer att bli tvungen att släppa taget om lägstalöner. Likaså kommer antagligen sjukvård och annat kosta pengar, säg procent av kostnaden vid ett ingrepp.
Jag misstänker att vi väldigt snart kommer att ha en amerikansk inställnig till både löner och vad vi ska betala för. Men vi lär få behålla det höga skattetrycket.

Anonym sa...

10 oktober 2015 19:08
Statsministern har ju sagt att polisen inte får kolla utifrån hårfärg, religion, språk, etnicitet eller nationalitet utan får passa på vid trafikolyckor eller andra kontroller.
Eftersom man inte får kolla utifrån hårfärg, religion, språk, etnicitet eller nationalitet så kan man väl gissa att endast etniska svenskar kan komma ifråga för kontroller? Och eftersom det inte bor så många sådana i boendena så lär det inte bli så många avvisningar?
De som däremot blivit papperslösa flyktingar istf asylsökande flyktingar kommer inte på fråga för en kontroll ens när de blivit påkörda eftersom de saknar papper och man därför kan misstänka att polisen kollar utifrån hårfärg, religion, språk, etnicitet eller nationalitet.
Och så får det ju inte gå till säger statsministern.
Så regeringen menar allvar den här gången precis som vanligt....

Christoffer sa...

Jag tycker inte att det är rättvist att säga att Löfvén förvärrat situationen. Det är flyktingtrycket som har ökat, något som hela Europa nu kämpar med att hantera. Däremot gör han för lite konkret för att hitta en lösning, det håller jag med om.

Hans Li Engnell sa...

Det finns åtgärder som regeringen skulle kunna vidta men som de väljer att inte vidta. Som Johan Westerholm har påpekat går det att använda UtlL 25 kap för att stoppa inflödet. Regeringens enda åtgärd är att 6000 personer på Migrationsverkets anläggningsboenden ska utvisas. Det är platser som räcker för runt fyra dagars inflöde. Det kan ju ärligt talat kvitta.

Ådärkomdenja sa...

Det är kört. Sverige är FN:s utvalda föregångs-/experimentland för att införa en gränslös globalisering, via projektet Agenda 2030. Reinfeldt ha varit med om ideerna redan sedan början nittiotalet, Löfven ångar på i total eufori, i samma fast ännu värre riktning. Info här: https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/08/eufori-eller-panik/