fredag 30 oktober 2015

Men Margot då!


När Jimmie Åkesson i sitt anförande i senaste partiledardebatten i riksdagen varnade för en "välfärdskollaps" sågs han som alarmist.

I ett följande replikskifte påpekade Stefan Löfven att Åkesson inte verkar förstå vad som händer i omvärlden, och berättade en historia om hur en etiopisk kvinna tvingats äta människokött (som om det hade relevans för frågan hur Sverige ska sköta sin migrationspolitik).

I ett annat replikskifte bad Löfven att Åkesson skulle slå upp ordet "empati". Betydelsen var alltså att Åkessons varning för en kollaps av de offentliga systemen i Sverige handlade om en brist på empati med människor som söker asyl här.

I dag publicerar DN en intervju med utrikesminister Margot Wallström. Hon kommenterar inte bara kriget i Syrien utan också situationen i Sverige. Det gör hon på detta sätt:
Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190 000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop.
Det är nog dags för statsministern att kalla sin utrikesminister till sig och be henne slå upp ordet "empati". En offentlig avbön vore också på sin plats.

Tidigare bloggat:
När avsändare är viktigare än innehåll

11 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190 000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop."

I längden.I vilken längd Margot?

Fd moderat sa...

Man måste vara väldigt blind om man inte ser vad som är på väg att hända. Dock saknar jag högljudda invandringsförespråkare. Var är de nu?

PerH sa...

En vandringssägen.
Undrar vad folklivsforskarna Bengt af Klintberg och Ulf Palmenfelt skulle säga om statsministerns påstående "hur en etiopisk kvinna tvingats äta människokött" ett argument för att beveka oss öppna våra hjärtan.
På mig låter som statsministern körde skrönan "råttan i pizzan"

Anonym sa...

Regeringens och alliansens värsta fiende är inte SD utan verkligheten.
Den, verkligheten, gör att de konfronteras med problem som de inte kan hantera.
Om regeringen och alliansen vill slå vakt om Sveriges välfärd så måste
de införa regler/lagar/åtgärder som liknar eller stämmer överens med SD:s.
Som jag uppfattar situationen i Sverige idag, är att välfärden håller på att implodera. Väldfärdssystemen överbelastas. Vi är på väg mot en nattväktarstat.
/Per

Hans Li Engnell sa...

Nej, vi är tyvärr inte ens på väg mot en nattväktarstat. I en sådan finns resurser till polis och rättsväsende. I Sverige lider dessa av resursbrist (och i polisens fall dessutom en ledarkris). Det vi kommer att få är i värsta fall en havererad välfärdsstat UTAN att den ersätts av en nattväktarstat.

Ungefär så här:
http://henrikalexandersson.blogspot.se/2015/10/det-svenska-problemet.html

lensof sa...

Någon avbön kommer inte från det hållet.
Nu söker hon istället rättfärdiga sina nya insikter med att anklaga SD för bränderna i vårt land. Trots att Åkesson tagit avstånd från dem på nätet och trots att ingen ännu vet vem och vad som orsakat bränderna.
Men med storvulen angreppsretorik fortsätter hon att göra vad hon kan för att splittra Sverige.

Anonym sa...

Trickset nu är att beskylla SD för bränderna.Själva har man absolut inte ändrat åsikt ett par gånger i veckan de senaste månaderna.
Sverige har råd.
Sverige kan.
Vi kan göra det tillsammans.
Volymer ä rasism.
Allas rätt till Sverige.
Det lönar sig.
Det berikar.
Det är en utmaning.
Det är en kris.
Det är en katastrof.
Det finns en gräns.
Gränsen är nådd..

Hur i hela glödheta helvetet kan någon vara så envist skitdum att man tror att regeringen,politiker i allmänhet och journalister i synnerhet har en aning om vad de sysslar med?

Anonym sa...

Nattvandrarstat, inte nattväktarstat. /T

Dr Mabuse sa...

Vilken söt bild på Margot Wallström! Ren lycka och framtidstro!

Bilden måtte ha tagits när hon fick reda på sina framtida löne-och pensionsutfall vid genomgång med hennes personlige bankrådgivare. Ty få har väl kryssat så framgångsrikt i maktens korridorer för att optimera sin och familjens ekonomiska framtid. Tänk om hon och kompisarna varit lika om sig och kring sig när det gällt det land de fått förtroendet att styra.

Kan ju vara bra för henne med säkrad framtid inför det framtidsscenario som hon till sist även delar med sig till sina undersåtar. Att framtiden inte ser så ljus ut som etablissemanget sökt slå in i skallen på oss lojala skattebetalare! (nåja, vi har inte haft något val).

Att hon och andra moralistiska flummare till slut tillstår att kursen håller riktningen "åt helvete" är ju kanske inte främst omsorg om oss undersåtar. Utan en gardering för historieböckerna, en sorts missriktad fåfänga - att man därför till slut INFORMERADE vulgasen om sakernas tillstånd.

Varför i helvete har inte Löfven krupit ur rådgivarbojan och vänt sig till en Assar Lindbeck, Klas Eklund, Nils Lundgren eller vem f..n som helst som kan någonting? Nu när han förhoppningsvis inser att alla hans okunniga rådgivare inte håller måttet eller drivs av en egen agenda.

Eller en Tino S - men det förstår väl alla att HAN inte kan komma ifråga.

Anonym sa...

"Tvingats" äta människokött...

Anonym sa...

Det där med människoköttet har sannolikt Henrik Arnstad berättat för svetsarn. Då är det en sanning värd att framföra i stasstelevisionen.