söndag 25 oktober 2015

När avsändare är viktigare än innehåll


Det svänger fort inom politiken ibland, även om dess främsta hjärnor verkar arbeta desto långsammare.

För bara någon månad sedan var det tabu att påstå att Sveriges resurser är begränsade. Nu hävdar statsministern just detta. För bara någon månad sedan var det uteslutet att prata om "volymer" i asylpolitiken. Nu säger Löfven att det finns "en gräns" för hur många asylsökande Sverige kan ta emot, även om det förbjudna ordet (volymer) inte används.

För någon månad sedan var det ren fascism att hävda att den svenska migrationspolitiken på sikt år ohållbar. Nu säger statsministern, finansministern och migrationsministern att situationen är just "ohållbar".

Socialdemokraterna för tro och solidaritet hävdade så sent som i februari i år att "[g]enom internationella åtaganden kan vi heller inte göra inrikespolitik av världens konflikthärdar och tala om önskvärda "volymer" eller om att "sätta tak" på flyktingmottagandet." Nu har regeringen gjort just det.

Och inte bara det. Regeringen öppnar för att omplacera asylsökande från Sverige till andra EU-länder (något som är lättare sagt än gjort). Aftonbladet, Dala-Demokraten, Nyheter24, Metro, DN och en rad andra blaskor och sajter borde betrakta detta som bevis för att fascismen har normaliserats i Sverige.

Samma förslag från sverigedemokratiskt eller borgerligt håll hade mött högljudda protester. Kanske rent av demonstrationer. Men nej, nu det är beklämmande tyst. Det handlar alltså i första hand om avsändare, inte innehåll. Vilket visar på hur otroligt falska alla vackra ord om "värdgrund" och "människosyn" hela tiden var.

Jag hade tänkt utveckla detta märkliga förhållande i en längre bloggpost, men såg att såväl Ivar Arpi som Anna Dahlberg hann före. Båda med två skarpa texter som förtjänar att läsas och spridas och som jag skriver under på helt och fullt.

Tyvärr befarar jag att härskande politiker och flertalet journalister inte kommer lyckas dra rätt slutsatser av en kollaps av mottagningssystemet och den offentliga servicen i stora delar av Sverige, ej heller av den skyhöga arbetslösheten bland gruppen utomeuropeiska invandrare.

Förstår man inte orsakerna till sjukdomen, kan man heller inte föreslå rätt medicin. Men problemet i Sverige är att så många under lång tid varit oense om huruvida patienten ens är sjuk.

Läs även:
Ivar Arpi: 180 grader senare
Anna Dahlberg: Så hamnade Sverige i dagens krisläge

21 kommentarer:

Anonym sa...

Du missförstår allt om du tror att situationen i Sverige är något misslyckande från våra (riktiga) makthavare.

Gramsci-vänster, så av sina motståndare träffande kallad, vill upplösa samhället för att skapa det kaos ur vilket det socialistiska paradiset ska resa sig.

Det är inga misstag som begås, tvärtom. De med hållhakar likt marionettdockor styrda politikerna gör vad de blir tillsagda. Journalisterna skriver vad de blir tillsagda eller så blir de permanent arbetslösa, socialt utfrysta, och dessutom livslångt ruinerade på grund av ohållbara lån till sina centrala bostadsrätter i rätt områden; hela den sociala morot i form av "livsstil" som lockade dem att bli journalister.

Vilka finns kvar? "Entreprenörer" som ser sin sista möjlighet att tjäna pengar innan hela korthuset rasar genom att sälja fastigheter till asylboenden och samtidigt döma de områden dessa fastigheter ligger i till undergång.

Det ohållbara i svensk politik har varit brett uppmärksammat, inom den så kallade alternativa median, sedan åtminstone mitten av åttiotalet.

Nu när vi närmar oss en brytpunkt i vad folket kan tåla, då beordrar makten chauffören att trampa gasen i botten så att alla vi passagerare ska dö i krashen.

Anonym sa...

Fy F-N vilka J-A hycklare till politiker och journalister som lägger sin våta filt över hyckleriet. Egentligen borde de alla hängas i närmsta lyktstolpe, men eftersom jag i grunden är en fredlig och humanitär människa tänker jag nöja mig med att de rullas i tjära och fjäder.

V

Anonym sa...

"En anonym tipsare inom regeringskansliet avslöjar om full panik och interna krav på massiva besparingar."
http://www.tino.us/2015/10/winter-is-coming/
//tompas11

Anonym sa...

Finns en enkel lösning.

Jimmie Åkesson går ut och kräver fri invandring.

Omedelbart kommer de goda under ledning av Westerberg, Sveland, Helin, Scherman, Aschberg, Schyffert, Pascalidou, Linderborg, Baas, Ehrenberg, Schottenius, Strömstedt, Feiler, Gardellarna, Amster, Virtanen, Sallmander, Svenning, Broneman, Arnstad, Croneman och Cantwell att inta motsatt position under det att fördömanden väller ur foderluckorna.

Problem solved.

Anonym sa...

Citerar Joakim Thåström ännu en gång:
Beväpna er!
Bortsett från landsflykt finns ingenting annat kvar.
Det här är bara början..

Anonym sa...

Tack tompas11!
Länken måste spridas!

Riga sa...

Tack för att såna som du, Ivar och Lena tar upp det här.
Nu när konsekvenserna börjar bli tydliga, även för de strutsar som stoppat huvudet längst ned i marken, väntar jag bara på en opinionsundersökning om svenskens inställning till invandring.

Ådärkomdenja sa...

Eftersom SD:s politik nalkas gradvis, vore ett radikalt uttalande av Åkesson kanske den enda förlösande, för att komma till vägs ände: "Vi har ändrat oss, vi föreslår fri invandring".

Med tillämpad beröringsskräck måste regeringen kvickt deklarera, utan tappat ansikte: "Vi stänger gränserna, och har bestämt oss för Lucia 2.0" "Vi är noga med att inte legitimera Sverigedemokraternas oansvariga politik".

Anonym sa...

En särskilt oroväckande sak är den mycket instabila kombinationen av hög privat belåning baserad på artificiellt låga räntor och en i snabb takt utbytt befolkning.

När man säger att 50% av invandrarna arbetar så är det dessvärre till största delen av skattefinansierade arbeten (och även privata anställningar kan vara skattefinansierade om t.ex. Mohammeds Städfirma arbetar med att städa på sjukhuset). Det är svårt att veta hur stor andel av dessa som är produktiva, men offentlig sektor brukar inte vara särskilt effektiv, och framför allt så belönar man inte produktivitet, så efter hand så sjunker de anställdas produktivitet mot noll.

Nu när haveriet i massinvandringen kommit att permanent dominera även ljugmedia så kommer vår socialistiska regering att behöva vidta kraftfulla åtgärder för att få fler invandrare i arbete och sänka deras arbetslöshet. Dessa åtgärder kommer naturligtvis att bestå av låtsasjobb där de tillsammans med andra invandrare slösar bort sin tid och statens pengar på att inte lära sig svenska.

Vad gör vi sen? Vi riskerar att hamna i en liknande situation som t.ex. Albanien gjorde på nittiotalet, när statens finanser plötsligt bara visar sig vara borta.

Detta i kombination med fri vapentillgång bland invandrargängen och massiv statsfinansierad propaganda som säger till invandrarna att alla svenskar är rasister, ja, det är svårt att komma på några sätt detta kan sluta på som är trevliga.

Anonym sa...

Ang, tompas inlägg om RK mailet

Chattade för en stund sedan med en person som på intet sätt ville erkänna några problem med dagens invandringspoltik och situation. Självklart ska alla få bo vart de vill var dennes åsikt, att jag ifrågasatte vart de nyanlända ska bo, arbeta, gå i skola mm hade ingen effekt.

Talade också med en uttalad 68 vänstermänniska häromveckan om kostnader mm för invandringen, denne såg heller inte alls problemet utan menade tvärtom att alla samhällsfunktioner jag tog upp tvärtom gynnades av invandringen. Sjukvården, skolan, bostadsbolag mm, ju fler kunder de har ju bättre går det för dem och Sverige. Basic ekonomi helt enkelt, på frågan var pengarna tas ursprungligen talades det bara om cirkelekonomi, Bidrag ut, skatter in = vinst.

Men precis som regeringen nu har tycks ha panik måste det börja växa en oro i magen på de södermalmska journalister som sitter på dyra lån och har en osäker framtid i en media som i åratal stämplat det rasistiska brännjärnet i pannan på alla som ens tänkt tanken på att den förd invandringspolitiken är extrem och ohållbar.

En annan historisk händelse kunde ses i rapport idag, ett smått invadrarkritiskt inslag visades från slovenien där lokalboende talade om personer från en annan planet ( flyktingarna ) och hur de kastade mat, kläder, filtar, skor mm efter vägarna. Och hur flyktingarnas sätt att vara och leva tydligt skilde sig från de jordnära slovenierna. Hur integreras personer med en diametralt skilt levnadssätt?

//Per

utlandssvensk sa...

@ Anonym 20:17,

"En särskilt oroväckande sak är den mycket instabila kombinationen av hög privat belåning baserad på artificiellt låga räntor och en i snabb takt utbytt befolkning."

Ja, man kan ju observera att många västländer verkar kunna leva på att bara trycka pengar och att räntorna inte går upp oavsett hur mycket staten behöver "låna" av sin centralbank. Man kan absolut debattera om detta verkligen är hållbart i något land över tiden men redan nu är det helt klart att endast vissa länder lyckas med tricket. Räntorna är inte låga i t.ex Brasilien.

Sverige löper nu en väldigt stor risk att flyttas från gruppen "stabila västländer" till någon mindre smickrande kategori. Att då finansiera underskott via tryckpressarna kommer inte längre att vara möjligt och det klassiska valet mellan snabbt fallande valuta eller mycket högre räntor kommer då att raskt infinna sig. Troligen låter man då valutan falla men i en importberoende ekonomi ger detta snabbt inflation och förr eller senare lär man bli tvungen att låta räntorna gå upp.

Allt det här kan gå ganska snabbt och räntor på 5-7% kan komma på några månader. Uppenbarligen är det då totatalt game over för bostadsmarknaden och BNP lär falla som en sten. I princip hela medelklassen kommer att gå från att känna sig nyrika till att vara utfattiga med skulder som inte går att betala.

Samtidigt finns det många nysvenskar som kom hit för att leva av bidrag och när dessa dras in lär de, med viss rätt, bli rasande.

Bland ungdomar är svenskarna redan nu en minoritet och när ungdomsarbetslösheten går upp mot 50% och kanske 75% för invandrarbarn och ingen kan hitta bostad är det inte svårt att gissa vad som kommer att ske. Alla de massiva latenta konflikterna mellan olika grupper av ungdomar lär flyga upp till ytan och våldet kommer att explodera. Kristna mot muslimer, kurder mot turkar, serbier mot bosnier, somalier mot araber, sunni mot shia, svenskar mot invandrare, vänster mot höger, SD mot AFA, osv, osv. Vi har tagit in folk från alla konflikter på planeten och nu lär vi få se dessa konflikter blossa upp här.

Sveriges tid som rikt i-land är då över. Alla som kan lär lämna och de som är kvar får kriga om resterna av ett sönderfallande samhälle. Med andra ord, precis som i vilket annat MENA-land som helst!


Pyrrhus sa...

Sveriges framtid enligt Tino Sanandaji: Att bli som Latinamerika.

"Landet kommer att se skattebaser erodera, varefter regeringen tvingas till drastiska nedskärningar. Men invandring kommer inte att leda till ett kollaps, förutser han. “Malmö har inte kollapsat. Det har bara blivit värre och värre år efter år”.

Sverige kommer även i fortsättningen ha en stark ekonomi, fortsätter han. “Folk kommer att segregera sig, som de redan gör nu, i skolor och bostadsområden. Ojämlikheten kommer att bli enorm och få Sverige att se ut som Mexiko eller Brasilien. USA kommer att likna Skandinavien i jämförelse. Det kommer inte att bli inbördeskrig, det är en barnslig prognos. Sverige kommer fortfarande vara ett samhälle med högt kvalificerad arbetskraft och storföretag. Men det uppstår en gigantiskt underklass, på det sätt man ser i Latinamerika. Det är Sveriges framtid.”"

http://www.tino.us/2015/10/intervju-i-weekendavisen/

Utlandssvensk sa...


"Sveriges framtid enligt Tino Sanandaji: Att bli som Latinamerika."

Jo, det är möjligt. Fast en väldigt stor skillnad är att man där hela tiden har haft en massiv militär och polis, tungt beväpnad och väldigt brutal. Detta är vad som krävs om man ska kunna upprätthålla segregerade områden av relativ rikedom i ett hav av misär.

I Sverige finns i praktiken ingenting. 20.000 poliser, varav 10.000 på pappret i yttre tjänst men i realiteten bara kring 5.000 som verkligen är ute i rörelse. En fis i rymden jämfört med inflödet av unga män i vapenför ålder från världen mest brutala kulturer. Dessutom är de nog världshistoriens mest feminiserade polisstyrka. De har noll att sätta emot större gäng och helt uppenbart ger de i princip upp redan nu.

Visst, man kan alltid expandera styrkan, men det går inte på en kafferast. Att ändra kulturen till att bli skjutglad och extremt våldsam lär också vara svårt. I praktiken måste man nog sätta upp en helt ny organisation, bemannad av nyanlända. Men det har sina egna risker och vilken svensk politiker skriver under på att sätta upp en styrka av militariserad polis, med befogenheter som helt skiljer sig från något som vi har sett i modern historia, på 50-100 tusen man? Svaret är ingen, innan det redan är alldeles försent.

Min uppfattning är att det är osannolikt att man kommer att lyckas med en övergång till ett ordnat samhälle av typ Mexiko eller Brasilien. Mer troligt är någon form av alla mot alla i en brutal röra där staten tappar kontroll över hela eller delar av landet.

" Sverige kommer fortfarande vara ett samhälle med högt kvalificerad arbetskraft och storföretag. "

Det tror jag knappast. De jobbar redan på flyttplaner hela bunten.

Utlandssvensk sa...


Angående högt kvalificerad arbetskraft och storföretag har jag en hel del erfarenhet.

Till att börja med kan man bara konstatera att det inte går att ha huvudkontor i länder som Mexiko eller Brasilien. Man kan nog få nästan vilka villkor man vill där, inklusive noll bolagsskatt, men det är helt enkelt inte möjligt att få de människor som krävs att bo där.

Ett av de absolut mest framgångsrika länderna vad gäller att få in storföretag är Schweiz, som på precis alla sätt är raka motsatsen till Latinamerika. Skatterna är låga men lönekostnaderna är väldigt höga. Dock är brottsligheten och våldsnivån helt obefintlig. Hit flyttar världens högutbildade elit gärna, inklusive de som styr bolagen.

Att Astra flyttade hade, som alltid, ett flertal orsaker men utan tvekan bidrog det faktum att det var väldigt svårt att få högt kvalificerade forskare från övriga världen att bo i Södertälje. Som det ser ut nu kommer hela Sverige inom kort få Södertälje för 5 år sen att framstå som ett under av ordning och säkerhet.

Det krävs bara några få kidnappningar av t.ex barn till rika svenskar för att takten i utflyttningen ska explodera. Detta kommer nästan med säkerhet, eftersom landet på inget sätt är organiserat för att hantera dagens hotbild. I Brasilien har du bepansrad bil och livvakter om du har någon meningsfull förmögenhet, men svenskarna har inte alls gjort den anpassningen. Samtidigt väller det in folk från länder där man har en lång och etablerad tradition av kidnappning mot lösen. Möjligen har detta redan börjat ske, för alla inser väl att det är helt meningslöst att gå till polisen utan troligen betalar de bara i tysthet. Sen lämnar de landet.

farmor anka sa...

Tack för en rättfram och insiktsull blogg. Jag har skickat en donation på 500 kronor.

Anonym sa...

Japp - då var det bara en tidsfråga då...........

"Är vitas liv mer värda än våra?
Debattörerna: Nu är det nog – vi kräver handling mot det rasistiska våldet"

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21648054.ab

Fd moderat sa...

Problemet är inte hur många som kommer utan om de som kommer inte integreras i det nya landet. Då kommer det att öka invandringen från det landet. Det kan låta kontraintuitivt men det blir lättare att etablera sig i det nya landet om det finns en stor grupp som lever som man gjorde i sitt ursprungsland.

Dessutom ställer vi i Sverige inga krav på att invandrare skall acceptera det svenska samhällets normer. Det gör att vi idag har en stor antisemitism i Malmö som gör att judar lämnar staden.

Personligen anser jag att de svenska makthavarna har brutit sin del av samhällskontrakatet genom att tillåta invandring på denna nivå. Ingen diskussion har förts av politikerna om att vi skall genomföra den största samhällsförändringen i Sveriges historia.

Utlandssvensk sa...


@ Fd moderat,

"Det kan låta kontraintuitivt men det blir lättare att etablera sig i det nya landet om det finns en stor grupp som lever som man gjorde i sitt ursprungsland. "

Exakt detta hyllade C i sina stora migrationspolitiska rapporter från 2006 och 2010! De ville absolut ha det så! Detta var ett viktigt motiv för att de ville ha större invandring snabbt, ty då skulle etniska enklaver etableras bättre.

"Ingen diskussion har förts av politikerna om att vi skall genomföra den största samhällsförändringen i Sveriges historia."

Det är fel. Alliansen var hela vägen extremt tydliga med att de ville ha större invandring från tredje världen och vad gäller nuvarande regering kan väl ingen ha undgått att samtliga partier i sjuklövern inför valet 2014 svor heliga eder på att massinvandringen skulle fortsätta, samt att denna fråga var viktigare än alla andra.

Folk har fått exakt de som man röstade på.

Dr Mabuse sa...

Förresten!

Det var ett tag sedan den Gode Po Tidholm skrev någon krönika ( oftast ett re-write på temat att det är inte invandringens fel/ se upp med vardagsrasismen ) Eller twittrade något elakt och nedsättande om sina ideologiska motståndare. Det kan väl inte vara så att han likt en Greider börjar leta utrymme för ett migrationspolitiskt lappkast? Det sorliga med vänster/miljöparti-aktivister av hans sort är att vi aldrig kommer att få läsa eller höra ett: Sorry, jag var naiv/hade fel/överskattade invandringens positiva effekter...osv. Dessa "naivister" har fått sina fiskar varma på olika bloggar, men de erkände i alla fall sina begränsningar. ( Även om en Ullenhag förmodligen kommer att vända kappan fler gånger enligt devisen if you don´t like my principles I´ve got others )

Ju tuffare tillvaron nu kommer att bli för oss godtrogna skattebetalare (effekterna har inte slagit igenom ännu!!), desto högljuddare och bittrare kommer en Tidholm och hans ideologiska vänner att bli under återtåget. Det är minsann alla rasisters (dvs även vi vanliga, hyggliga medborgare) polarisering som förstört förutsättningarna för en god lösning. När friktionen i skola, vård, arbets- och bostadsmarknad hårdnar är det vardagsrasisternas gnäll och fortsatta fördröjningsstrid som är roten till det onda.

Skulle inte bli förvånad om Po Tidholm flyttar från gården i Trönö när Söderhamns kommuns skolresultat börjar svikta ännu mer än vad som är fallet redan, när hans barn inte får tillräcklig intellektuell stimulans, när svårigheten att få adekvat vård blir övertydlig då närsjukhusen och vårdcentraler utarmas, när socialförvaltningen dignar under trycket, när polisen inte rycker ut på larmen och skatteunderlaget urholkas ( trots att Tidholm alltid predikat att invandringen är glesbygdens chans ).

Men givetvis kommer han att skylla en eventuell flytt på alla inskränkta rednecks i byarna. På den kväljande Rasismen! Och på de som röstade på SD som han häcklat i olika krönikor i lokalpressen. Då kan det vara läge att be om att få krypa in i DNs famn och flytta till storstaden igen. Helst innanför tullarna, på söder - där det är högt i tak.

Anonym sa...

Dr Mabuse du verkar tro att Po Tidholm själva skulle kunna välja att publicera ett förlåt? Det är inte journalister eller "mediapersonligheter" som Po Tidholm som är makthavarna, de får bara på ynnest publicera sig om de skriver det som ägarna av tidningar och "mediehus" vill. Makten över "det fria ordet" är oerhört koncentrerad i Sverige, och det blir inte bättre av att i stort sett alla som tillåts synas och höras är anställda som frilansare.

Det vi nu hör om TUT istället för PUT är bara till för att få folk att fortsätta hoppas på förändring, så att de håller sig lugna och gränserna kan hållas vidöppna ännu lite längre. Varje dag som det kommer 1000 nya män från mellanöstern är en vinst för makteliten. De vill bara få fortsätta så länge som möjligt.

Självklart kommer han att flytta när det behövs, och han räknar med att han kommer att få hjälp med "kontakter" av Jan Helins ägare om han behöver flytta till New York, som tack för att han lydigt höll propagandalinjen.

Dr Mabuse sa...

Ja, käre anonym.

Du har onekligen en poäng. Fast om nu Po Tidholm verkligen skulle vilja nyansera sin linje har han ju alltid tillgång till twitter-formatet. En teoretisk möjlighet således - men vi är säkert överens om att det aldrig kommer att ske. Oavsett hur experimentet går kommer han och hans likar att skylla allt på Högern och Rasisterna.

Dock - den Gode och fryntlige Göran Greider fick ju i radion nyss möjlighet att göra en "hundraåttiogradare"! I Studio Ett om jag inte missminner mig. Det skulle möjligen kunna tolkas som att eliten börjat fundera över bi-effekterna av sin ensidiga och migrationshyllande rapportering. Ty en sak vet vi: att vi snart vet hur detta unika experiment gick. Och alla som rasiststämplat de som sökt nyansering i debatten kanske nervöst börjar inse att domen över deras gärning blir hård om allt går åt helvete.

För övrigt tycks det som om den store migrationsagitatorn Johan Norberg jobbar hårt på att kunna etablera sig utomlands! Så självuppoffrande och oegoistiskt av honom - nu när han snart kan njuta av effekterna av Sveriges raserade gränser! Norbergs Utopia.