fredag 11 januari 2008

Skyskrapor ftw


Stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund lider inte av brist på visioner för Stockholm. Surkärringar och -gubbar kommer alltid att protestera mot utveckling, men de ska inte få hindra att byggandet ökar i Stockholm. Stan behöver inte bara fler lägenheter utan söker efter en stadsbildsidentitet. I dag är Stockholm mest sitt vatten. På sommaren är staden kanske en av världens vackraste huvudstäder, men sommaren är kort i Sverige och under resten av året är det en helt annat stad.

Bygg stort, bygg vågat och bygg för att ge Stockholms en ny look!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som samhällsvetare bör du ha koll på att hus inte har en egen identitet. De är döda ting. Det är människor som tillskriver tingen betydelse. Dvs det finns ingen specifk utformning som Stockhom måste ha

Hans Li Engnell sa...

Nja. Städer är trots allt delvis sina byggnader, ett fult ABF-hus blir inte snyggare för att Svenskt Näringsliv flyttar in där. Extrema eller annorlunda kreationer kan som bekant i princip ensamma ge en stad internationell uppmärksamhet. Att jag är en stora-häftiga-byggnader-fetischist hör kanske till saken också.

gardebring sa...

Word! Mer fallosar till folket! :)
Jag stör mig så enormt på denna inställning hos vissa att skyskrapor bara är "fallosar" och "skrytbyggen".
So what? Spela roll. Det funkar ju.