måndag 6 oktober 2014

Rik kvinna förstör miljön


Jag kunde egentligen inte bry mig mindre om vilken färg en politiker målar sin båt med. Men när det gäller en så präktig politiker som miljöminister och vice statsminister Åsa Romson, som vill förbjuda och reglera det mesta i vår tillvaro, kan jag göra ett undantag. Fanstyget ska bannemej leva som hon lär.

När Romson av Expressen uppmärksammas på att färgen hon målat sin och sambons stora båt med är skadlig, ja rent av förbjuden, ber hon om ursäkt. Men hon skyller samtidigt på... maken och hans kompis. Det var de som handlade färgen och det vet man ju hur män är.

Romson vet i alla fall, vilket hon tydligt klargjorde i sitt eget talibantal i Almedalen. Då förklarade språkröret att män släpper ut mer koldioxid än kvinnor, äter mer kött, åker mer bil, flyger mer och är "mindre intresserade av att förändra sitt beteende för att skona klimatet".

Romson predikade att klimatförändringarna orsakas av rika män men drabbar fattiga kvinnor och att det är samma mönster överallt, inte bara i Sverige. Det var ord och inga visor om mäns kollektiva skuld.

I det aktuella fallet var det emellertid en rik kvinna som använde en förbjuden produkt på sin fritidsbåt och bidrog till att sprida gifter i Östersjön. Lite genant för en miljöminister. Frågan är om det är samma mönster överallt?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad väldigt könsstereotypt hon lever...
/B

Anonym sa...

Lever Åkesson som han lär när han vill se fler svenska erövrarstatyer i Malmö, men inte godkänner Christian II (den Gode) i Stockholm?

BITTERPITTEN sa...

Jag är helt säker på att kvinnor är mer tärande på miljön än män. Vilka är det som vill renovera köket ? och badrummet? vilka är det som ska ha nya möbler och slänga dom gamla på tippen ? För att inte tala om smink och kläder.Eller utlandsresor. Dom flesta män jag känner skulle aldrig åka på en solsemester om inte deras fru/sambo släpade med dom.

Anonym sa...

Detta parti är galenskapernas parti. Jag har aldrig tagit något de sagt seriöst. Vill ni ha flygskatt? Vill ni ha exakt lika lön för män och kvinnor? Vill ni ha en feministisk regering? Vill ni ha fri invandring? Vill ni ha 6 timmars arbetsdag? Vill ni stänga ned Sveriges kärnkraft, och ha energibrist?

Hela Miljöpartiet är ju totalt bakom flötet. Det är bara att skriva rubriken med: "Miljöpartiet", så förstår jag att detta är tokigheter.

Skönt att de backade i valet, nu ska de bara under 4 % till 2018. Hoppas Södermalm berikas med bilbränder innan 2018, så kan nog det ske.

/ Magne

Amnexis sa...

Sverige är ett tragiskt skämt.

Någon som tror att det blir drev efter Romsås?

Nä, tänkte väl det... Hon är ju en god miljöpartist. De är höjda över all misstanke och behöver sannerligen inte granskas.

Återigen ett stort problem kopplat till svenska propaga.. förlåt åsiktsuppfost.. äsch, f'låt medie(r)...

Anonym sa...

Om man ska använda den nya stilen måste man nämna ras och ålder före kön, ie vita medelålders män.
/B