onsdag 15 oktober 2014

Fyra långa år


Jag hade nästan glömt hur det var att ha sossar vid makten. Oförlåtligt, förstås. Men i åtta år har såväl Stockholm som Sverige styrts av Alliansen. Trots att de ställt till med oräkneliga dumheter har det åtminstone hänt några bra saker också.

Nu är de dagarna över. Vi kommer stå i vägen för en skitfläkt i fyra år framåt. Prio för den nya så kallade samarbetsregeringen är att höja skatterna och förbjuda saker. Samma fokus har de rödgröna i Stockholms stad, med stöd av feministerna.

Högre inkomstskatter, högre arbetsgivaravgifter för unga, skatt på vägslitage, förmodligen en skatt på flyget, höjd skatt på kärnkraftsreaktorer, återinförd skatt på kärnkraftsproducerad el, höjd skatt på tobak... Ja, faktiskt även höjd skatt på grus. Gruset måste naturligtvis bekämpas med alla medel. 

Regeringsunderlaget kan sägas bestå av rödgröna tvåfrågepartier; De ser högre skatter och förbud som lösningen på alla problem. Allt handlar om att människor ska bestämma mindre i sina liv och att allt som är roligt ska förbjudas eller regleras.

Det kommer bli fyra långa år det här...

3 kommentarer:

Amnexis sa...

Jag hoppas på nyval.

Anonym sa...

Miöjöavgiften på gruset gör nog varken till eller från, naturgrustäkter har fasats ut under en längre tid.. Dock kommer det innebära ökade kostnader för vägunderhåll i norra Sverige då de inte kan salta i samma utsträckning.

Anonym sa...

Den rödgröna politiken har drag av islamism,högre skatter för att underlätta för islam,de icke troende skall betala straffskatt,inget roligt får förekomma,röka kröka jöka de senare även utomlands,blir mindre lämpligt.Den personliga friheten beskärs,det mesta bestäms av kalifen Löfven!