onsdag 15 oktober 2014

Orimligt med gratis vård åt alla


Vilka har rätt till vård? Och var? Frågan ställs på sin spets när politiker tycker att personer utan uppehållstillstånd har rätt till gratis akutvård i Sverige.

I Region Skåne vill de rödgröna gå ett steg längre. De har bestämt att så kallade papperslösa inte bara ska ha rätt till akutvård utan också planerad vård. Gratis, givetvis. Frågan har länge drivits av Miljöpartiet.

"Det är orimligt att fattiga romer ska betala tusentals kronor för akutsjukvård", tycker Socialdemokraterna. Jag förstår faktiskt inte alls rimligheten i att EU-migranter eller personer utan uppehållstillstånd som gömmer sig ska få gratis vård i Sverige. Det orimliga ligger snarare i att svenska skattebetalare ska tvingas - ja, skatten är ju ett tvång - att med sin lön och pension betala vården för andra länders medborgare.

Ingen skulle komma på tanken att ställa dylika krav på andra länder. Men här går det tydligen bra. Kravlösheten når nya fantastiska nivåer. Kom till Sverige, släng dina identitetshandlingar och få dina vårdbehov tillgodosedda! Skattebetalarna pröjsar.

De rödgröna företräder en vansinnig "allt åt alla"-policy. Vilket är särskilt märkligt då de samtidigt säger sig vilja föra en "hållbar" politik.

5 kommentarer:

Mona sa...

Vård kostar och man måste ta med i beräkningen (om det finns någon sån ) hur pengarna ska räcka och var går gränsen? Miljöpartiet,var det 6 % dom fick får bestämma och var tog då demokratin vägen? Detta är totalt sanslöst och en helt omöjlig ekvation som omöjligt kan fungera.

Anonym sa...

Man har bara förakt kvar för dessa oduglingar till politiker!De är väl valda av svenska medborgare,inte av allsköns folk från andra länder,Fyfan!

Anonym sa...

Intet nytt under solen. Nu väntar vi bara på att regeringen hämtar asylsökande (och anhöriginvandrare) med Boeing 747 på plats, från regionerna: Afrika, Latinamerika och Mellanöstern - till Sverige.

Men har vi inte haft vård till papperslösa en längre tid nu? Det är ju endast att dyka upp på sjukhuset och säga: "Jag kan inte svenska, jag kom igår från land x. Ge mig vård nu." Sjukhusledningen får inte rapportera till polisen. Inte heller kan sjukhusledningen bevisa att personen i fråga är papperslös, eftersom ingen ID-handling krävs.

/ Magne

Anonym sa...

Hans Li Engnell:

Ni har rapporterats till Sanningsministeriet för misstänkt värdegrundsavvikelse.

Ni kommer att kallas till förhör.

Bworf sa...

Mp med benäget stöd av övriga vänster gör verkligen allt de kan för att driva flera väljare till SD. Det är kanske det enda som MP faktiskt är bra på?