måndag 6 oktober 2014

Att "gilla olika"


Vänsterpartiet protesterade högljutt mot att Sverigedemokraterna i egenskap av tredje största parti skulle få tillsätta posten som andra vice talman i riksdagen. Nu blev det till slut så ändå efter en farsartad omröstning.

Skälet till att V protesterade var att SD:s kandidat Björn Söder inte ansågs kunna representera dem. Samma skäl anför nu Folkmusiker mot främlingsfientlighet (komplett med ett eget knätofsmanifest) när de tillsammans med två andra folkmusikorganisationer i ett protestbrev "vill markera" mot att samme Björn Söder bar folkdräkt vid riksdagens högtidliga öppnande.

Man kan fråga sig var detta ska sluta. Kommer Björn Borg att gå ut i strejk om en aktiv sverigedemokrat fångas på bild i Borg-kalsonger? Kommer Ingvar Kamprad att "markera" om Jimmie Åkesson visar sig ha Ikea-möbler hemma? Vågar Björn Söder lyssna på ABBA på vägen hem från riksdagsarbetet utan att Benny lackar ur?

Med tanke på att sverigedemokrater förbjuds ha fackliga förtroendeuppdrag, anses olämpliga som lärare och nu alltså även angrips för val av klädsel känns ingenting omöjligt. Kanske är stunden kommen för en egen sverigedemokratisk klädkollektion. Bara så att ingen känner sig sårad.

Jag undrar lite försynt om en person i folkdräkt av nödvändighet måste anses representera någon annan än sig själv. Gäller detta i så fall alla som klär sig i sammanhanget avvikande eller annorlunda? Det vore intressant att få en utvecklad syn på den saken, särskilt från någon som säger sig värna öppenhet och tolerans.

Ironin i allt detta är att så många som säger sig "gilla olika" i själva verket visar sig stå för rakt motsatt uppfattning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Många liberaler undrar nog lite försynt om Hans Engnell skulle ägna lika många blogginlägg åt att protestera mot utfrysningen av kommunisterna.

Hans Li Engnell sa...

Det är inte riktigt samma sak. De bloggposter av detta slag jag skrivit om SD har framför allt udden riktad åt vänster och det politiskt korrekta tramset som företräds av dessa krafter (men också av delar av borgerligheten). Det är inte politiskt korrekt att frysa ut kommunister.

Amnexis sa...

Jag undrar lite försynt: Var exakt sker utfrysningen av kommunister? På SDs valvaka?

Ingen på SVT ville ta avstånd från kommunism när Granskning Sverige ringde t.ex... Dessutom jobbar Hasse Karlsson, tidigare ordförande i KPML(r), som projektledare inför valdebatter i SVT. Där producerar han grovt vinklade och rent felaktiga propagandainslag som de stackars politikerna ska ta ställning till. Om någon är osäker på hur det gick till så kan jag utveckla på begäran.

Sedermera har flera extremvänster-profiler som pratar om revolution och ACAB, likt Athena Farroukzhad och Kakan Hermansson, fått frikostigt med utrymme i framförallt public service för att nämna några. Listan kan dock göras lång.

Anonym sa...

Har ni missat dessa herrar?:

http://www.friatider.se/sd-hatare-f-rlorade-162-miljoner

http://www.youtube.com/watch?v=pILigKffU4g

De två genierna som talade om för svenska folket att om de röstat på SD, skulle de inte handla i deras skoaffär. Här bör ingen SD-väljare (alltså 13 % av befolkningen) handla: http://www.brandos.se/skor. Det är företagets ägare som gått ut med den informationen.

/ Magne