måndag 27 oktober 2014

Med rumpan bar


I Sverige är det som bekant förbjudet att betala för sex. Att de flesta kärleksförhållanden egentligen innehåller något slags byteshandel vad beträffar tjänster och sex, även om det är subtilt, spelar tydligen ingen roll. Sex mot pengar eller tjänster är fult!

Det är lätt att bevaka sexhandeln när den sker utomhus i de ökända kvarteren. Desto svårare är det för polis och prostitutionsgrupper att komma åt det omoraliska beteendet när det sker på hotell och i lägenheter.

Därför önskar polisen få in tips från hotellpersonal och kringboende på misstänkt beteende. Då kan busarna nämligen tas på bar gärning, vilket ofta krävs för att bevisa sexköpet i fråga.

Jag kan förstå om skvallerglada grannar vill hålla koll på vem som har sex med vem. Men detta är faktiskt inget som polisen borde syssla med.

Varje timme som en polis lägger på detta är en timme mindre på att lösa överfall och inbrott. Gärningar som faktiskt medvetet skadar andra människor.

6 kommentarer:

Trash sa...

Om båda har fyllt 18 och sexet är del av någon form av konstverk, tex. en film, då borde det väl vara lagligt att betala. Jag är ingen jurist, så det skulle vara kul att veta vad som gäller i det här fallet.

Amnexis sa...

Sverige har alltså grov oreda bland sina prioriteringar. Det kan man lugnt hålla med om...

Det spelar ingen roll inom en snar framtid, snart har vi IS-konflikter på svensk mark, här är en alldeles "normal" svensk begravning - 5:30 in i klippet och framåt- och Sverige är utan islamister?

http://youtu.be/GTeOAAKe6cc?t=5m30s

Då blir det inte bara sexköpslagstiftning vi behöver oroas för...

Johan sa...

Jag hade i somras gratissex med en sexarbetare på ett hotellrum i en paus mellan två av hennes betalande kunder. Vi drack dessutom kaffe och åt muffins i hotellets cafeteria medan hon skötte bokningar på sin mobil. :)

Som tur var hände detta i ett betydligt liberalare land än Sverige, men ett liknande scenario är ju inte helt otänkbart även i sexköpslagens förlovade land. Dvs att sexarbetaren av praktiska skäl bjuder in en vän till "en tur i höet" när hon ändå förfogar över ett hotellrum.

Man kan alltså mycket väl vara helt oskyldig till "sexköp" även om man är i full färd med att ha sex med en sexarbetare när polisen stormar hennes hotellrum! :)

Hans Li Engnell sa...

I lagens mening betraktas det som sexköp i de fall då samlaget/den sexuella handlingen inte hade ägt rum om ersättningen (som inte behöver vara pengar) ej erlagts.

Anonym sa...

Så bjud inte på fikat med andra ord.

Johan sa...

Hihi! Jag gjorde först samma tolkning som 08:18 men tror Hans kommentar mer var riktad till den konstnärligt inriktade Trash...

En rättegång där det det skall utrönas om en halväten äppelmuffins (hon bantade) var betalning för ett samlag eller bara åts för sällskaps tror jag knappast vi får uppleva ens i Sverige. Fast säker kan man aldrig vara!