tisdag 21 oktober 2014

Schymans genusdiplomati

Vårt största säkerhetshot är inte Ryssland. Försvarsberedningen liksom FN har konstaterat att våra största säkerhetshot är klimatförändringar respektive mäns våld mot kvinnor som skördar betydligt fler liv än de som sammantaget dör i militära konflikter. [...] Säkerhet byggs genom nedrustning, diplomati, satsningar på människors välfärd och att motverka den globala uppvärmningen. Parallellt måste vi göra upp med den maskulinitet som genom sitt våldsförhärligande bidrar till död på samhällets alla nivåer.
Ryssland har betett sig alltmer aggressivt mot omvärlden i allmänhet och sina grannländer i synnerhet de senaste sex åren. Nu cirkulerar uppgifter om att ryska undervattensfarkoster siktats i Stockholms skärgård. Vad som ligger i dessa uppgifter återstår att reda ut, men vi vet att Ryssland medvetet har agerat provokativt mot det svenska flygvapnet tidigare.

Feministgurin Gudrun Schyman gillar dock inte uppmärksamheten kring de misstänkta kränkningarna, som synes av citatet ovan.

Hennes logik är svårslaget idiotisk. Så om Sverige bara rustar ned, ökar anslagen till välfärden och pressar ned koldioxidutsläppen kommer Putins Ryssland inte hota vare sig Sverige eller andra länder?

Det är lite tragiskt att se Schyman nu, faktiskt. Hon är så inne i sin egen alternativa verklighet att det börjar bli pinsamt.

Men vi får i alla fall glädjas åt att Schymans parti inte tog sig in i den lagstiftande församlingen den här gången heller. Trots god hjälp från medierna.

Läs Gudrun Schymans debattinlägg här.

9 kommentarer:

Amnexis sa...

Typiskt. Hon nämner inte IS härjningar som faktiskt inneburit en hel del av "Mäns våld mot kvinnor som skördat liv". Inga förslag till samtal där.

Falken sa...

Ja, tur att inte Schyman sitter i riksdagen... Dessvärre har vi en vice statsminister som utan tvekan - ordagrant - hade kunnat yttra samma vettlösa tirad...

Anonym sa...

Eftersom de fick 3,12% i riksdagsvalet, kommer de nu få fett med statligt partibidrag på skattebetalarnas bekostnad.

Det var tack vare de pengarna sverigenazisterna tog sig in i riksdagen 2010, så vid nästa val kommer antagligen även feminazisterna passera 4%-spärren.

Amnexis sa...

Falken:Då får väl Åsa Romson ta med sig Gudrun och åka till Ryssland och ta Putin i örat då och säga "Hörrudu unge man, nu får du sluta upp att leka pangpang". Sedan får hon gärna ta planet ner till mellanöstern och göra samma sak med ISIS ledare. Sedan får det bära av till Nordkorea, Somalia osv tills de förträffliga damerna sett till att det blir fred på jorden.

Alla kommer direkt att lägga ner sina vapen och bli kaffelattedrickande HBTQ-hipsters när Gudrun och Åsa talat förstånd med dem.

Melmac sa...

Kan ingen tala med henne så att hon får en sjukdomsinsikt? Hon är ju sjuk.

Falken sa...

Amnexis: Och Gudrun kan väl bli kvar i Nordkorea? Hon gillar ju kommunism, och en omvänd Kim Jong Un känner säkert ett starkt behov av ett kvinnligt språkrör att dela makten med.

Åsa å sin sida torde väl trivas i Somalia: inte alltför många vita medelålders män, och tämligen ont om motorvägar, flygplatser och kärnkraftverk...

Amnexis sa...

Falken:

Huvvet på spiken! :)

Mona sa...

Gud vad trött jag är på det här genussnacket.Här hemma kör jag med skogsröjning och gubben ordnar middagen och i övrigt lever vi våra liv som vi själva vill och skiter högaktningsfullt i alla pekpinnar från knäppgökar som tror dom vet hur allt ska vara. Har dom inget liv att leva ?

Amnexis sa...

Mona:

Haha, min fru har tagit motorsågskörkort/trädfällnings-cert. (eller vad det nu heter) i jobbet för några år sedan, så det är samma här hemma; jag står för matlagningen och frugan fäller träden. :) Sen kapar o klyver vi tillsammans. (Enligt Henrik Arnstad är vi en djupt fascistisk familj då vi sysslar med ved...)