lördag 6 september 2014

Skräckstyre väntar Stockholm

Vi går inte mot maktskifte bara i Rosenbad utan också i landet största stad. Om vi ska tro DN/Ipsos senaste mätning väntar ett skräckstyre i Stockholm efter valet.

Socialdemokraterna gör ett dåligt val (21,6) men får tillsammans med Miljöpartiet (18,3) och Vänsterpartiet (9,3) 49,2 procent. Det stora utropstecknet är att Feministiskt initiativ enligt mätningen tar plats i stadshuset med 5,3 procent och därmed skulle kunna utgöra underlag för ett rödgrönrosa styre under de kommande fyra åren.

Centern, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ligger alla på gränsen. Särskilt illa ser det ut för KD med ynka 1,8 procent.

Det ska sägas att Ipsos gav Fi 4 procent i sin senaste riksdagsmätning medan Sifo nöjde sig med 1,8. Vänsterpartierna ligger högre och SD lägre hos Ipsos - SD har faktiskt fått över 5 procent i Stockholm i andra mätningar.

Inget är således klart. Men det lutar åt maktskifte, och om olyckan är framme kan extremfeminister utgöra underlag för ett regimskifte i stadshuset. Det är bara att ta skydd.

Snart i stadshuset.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Epitetet 08 om Stockholm från lantisarna passar isäfall bättre då än nu om FI får inflytande över stadshuset..

Anonym sa...

Fascinationen över vad man sysslar med uppe i Norra Kvarken tycks aldrig sina.

Och vilket lands största stad egentligen? Historiskt knyter sig begreppet land till ett territorium med en specifik folkgrupp. Exempelvis Sachsen och Mecklenburg - två "länder" i Europa. I Sverige Värmland, Småland och Västergötland. En kvarleva av det korrekta ursprunget är t.ex. landshövding och studentnation (vid universitetet).

Amnexis sa...

Aqsa Mahmood, en 20-årig invandrad muslimsk kvinna boende i Skottland, lämnade nyligen landet för att gifta in sig i IS och bidra till kalifatet genom barnafödande. Hon menar att den västerländska feminismen ligger bakom skapandet av IS:

http://news.nationalpost.com/2014/09/04/inside-the-life-of-a-20-year-old-scottish-woman-who-ran-away-become-a-hardline-supporter-of-isis/

Larsa sa...

Om man tycker att det är ett för stort steg att lämna Sverige, som vissa av oss har gjort för länge sedan, så kanske en sådan här utveckling ändå borde få en att överväga att flytta till något annat "land" inom Sverige, för att följa Anonyms (10:47) resonemang? Jag har haft en del idéer och drömmar genom åren, men att bosätta mig i Stockholm har aldrig varit en av dem. Jag är uppriktigt nyfiken och intresserad: Vad är det som får en människa med liberala grundvärderingar att sitta kvar i en stad där Miljöpartiet, V och FI är så överrepresenterade i alla val och opinionsmätningar? Kanske kommer jag att förstå en vacker dag.

Hans Li Engnell sa...

Det är inte så enkelt att bara bryta upp från en stad. Där finns jobb, kollegor, vänner och kanske familj. Få skulle lämna allt detta bara för ett maktskifte i stadshuset. Även om det känns för jävligt.

Anonym sa...

Anonym sa...

Epitetet 08 om Stockholm från lantisarna passar isäfall bättre då än nu om FI får inflytande över stadshuset..
6 september 2014 10:33


Bland oss "lantisar" så har "08-åttor" alltid funnits som begrepp. Det som blivit allt vanligare är dock "Fjollträsk". Och det före Fi blev märkbara. Se, det var vi "lantisar" som sade nej till Euron. Fjollträsk ville ha! Visar vilka som nog träffar bra med sina epitet, i synnerhet nu när Fi i första hand bärs fram där :)

Christoffer sa...

Fast nu är det inte alls säkert att det skulle bli något rödgrönrosa styre. Karin Wanngård, sossarnas toppnamn, har uttryckt tveksamhet om en sådant upplägg och istället i likhet med sin "chef" Stefan Löfvén sagt sig vara mer intresserad av blocköverskridande lösningar.

Worst case scenario: F! och V blir stödpartier. Att i synnerhet F! skulle få borgarrådsposter framstår som osannolikt.