torsdag 25 september 2014

Skäms, Bildt! Skäms!


Varje år tillkännages ett antal Right Livelihood-pristagare. Priset har kallats för det alternativa Nobelpriset.

Tillkännagivandet brukar ske i utrikesdepartementets lokaler. Men när det blev känt att Edward Snowden var en av hederspristagarna slog UD bakut. Nu portas stiftelsen med omedelbar verkan. Det kom väldigt plötsligt. Enligt Right Livelihoods Ole von Uexkull hade de redan börjat diskutera vilket fika som skulle serveras.

Enligt uppgift var det Carl Bildt personligen som reagerade. Plötsligt fanns det nu nya säkerhetsrutiner som omöjliggjorde att Right Livelihood vistades i UD:s lokaler. Plötsligt räknades dessa lokaler som "skyddsobjekt". Väldigt lägligt.

Det är inte alls osannolikt att Carl Bildt, USA:s man i den svenska regeringen, ligger bakom detta. Uppgifterna om hur han styr UD som sitt eget lilla fögderi har cirkulerat i åratal. Det räcker förmodligen att han ryter ifrån för att anställda ska hoppa högt.

Nu kommer Snowden att få detta pris ändå. Men UD:s markering är fånig. Den visar ånyo på alliansregeringens kryperi för USA.

Bildt har skämt ut sig igen. Låt oss hoppas att det var för sista gången som svenskt statsråd.

9 kommentarer:

Amnexis sa...

Bildt är en fähund. Vad har han gjort för Sverige och dess invånare egentligen? Bildt är en hal karriärist utan skrupler, bara han får sitta med under de stora hundarnas bord, ätandes deras smulor.

Åtala Bildt för korruption och landsförräderi, det kanske inte håller hela vägen fram, men då kanske Calle redan sitter på något annat lands ambassad och trycker istället... det vore höjden av gudomlig rättvisa.

Fnordspotter sa...

Det riktigt pinsamma med detta är att förklaringen om "skyddsobjekt" låter precis som de förklaringar ryska myndigheter brukar komma med när de skall motivera Putins hämndaktioner.

Melmac sa...

Sverige har krupit för USA sen slutet på 40 talet.

Signalspaning, ubåtar etc. etc.

Inget nytt under solen i detta avlånga pajasland!

Anonym sa...

@ Amnexis

Vilka politrucker är egentligen inte korrumperade och förrädiska?

http://www.mises.se/2014/06/06/forraderi-ar-bland-de-svaraste-av-brott/

Intressant att Sverigedemokrater gillar att tala om "landsförräderi", med tanke på att allt motstånd mot svenskarna i de erövrade Östersjöprovinserna på sin tid också kriminaliserades som "landsförräderi".

Anonym sa...

Hur går det med seccesionen i Sverige, herr Secessionist? Har du och dina kolleger ännu förberett någon plan över hur kolonialmakten Sverige ska överge makten åt landskapen?

/ Magne

Jan-Arne Svensson sa...

Det är ju tack vare Snowdens läckor vi vet att amerikanerna skrattar åt Bildt bakom hans rygg. Och eftersom han inte kan bli arg på amerikanerna så måste han ju rikta sin ilska mot någon.

Budbäraren, till exempel.

Anonym sa...

Sverige har de senaste 8 åren inte haft någon utrikespolitik, alliansregeringen har inte haft någon utrikespolitik, det enda som har varit är överklass sprättens egna privata utrikespolitik. Vi får nu hoppas att detta var hans sista lumpna politiska jippo.

Anonym sa...

Snowdon är ju en landsförrädare av militära hemligheter det kommer man inte förbi.

Hans Li Engnell sa...

Om Snowden, som avslöjade brott mot det amerikanska folket, är förrädare, vad är då förövaren (regeringen) som begick brotten?