tisdag 16 september 2014

Nu måste MP stoppa datalagringen!


Miljöpartiet är ett av två riksdagspartier som varit konsekvent kritiskt mot övervakningsstaten. Det har inte hjälpt eftersom Alliansen har gjort upp med Socialdemokraterna, vilket gett oss både FRA-lag och datalagring av all vår elektroniska trafik.

Snart sitter MP i regeringen och kommer därmed få mer makt än någonsin tidigare. De kan ställa krav, ultimativa sådana. Detta är ett utmärkt tillfälle för miljöpartisterna att få upp övervakningsfrågorna på bordet.

Alliansregeringen tillsatte en lydig utredare som gav den svenska datalagringen grönt ljus, trots att EU-domstolen dödförklarat direktivet och flera medlemsstater böjt sig för detta utslag. Inget säger emellertid att Sten Heckschers slutsatser inte kan ifrågasättas eller ignoreras.

Nu har Miljöpartiet chansen att visa att deras kamp för den personliga integriteten i opposition var mer än bara vackra ord.

Upp till bevis!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi byta
Ska vi byta grejer
Ska vi byta grejer med varann

Jag byter ett stöd för teledatalagringen
Mot en ministerpost

Christoffer sa...

Om inte annat så skulle ett svek bli en öppning för PP att plocka besvikna integritetsvänner från vänsterflanken. Misstänker tyvärr att MP släpper detta i utbyte mot annat som de värderar högre, såsom miljö- och skolfrågorna.

Amnexis sa...

MP ville väl förbjuda anonyma bloggar? Tills de blev påkomna iaf.. Hursomhelst är MP inte att lita på.

De besvikna vänster och miljöpartisterna går nog förr till FI än till PP. PP förlorade både sina högerväljare och genusfolket tack vare ett uselt ledarskap. Innan det ändras ser jag inte hur PP skulle kunna växa.

Oh the irony!

Hans Li Engnell sa...

Jag har väldigt små förhoppningar här. Men nu när de kommer att sitta i regeringen finns det inga undanflykter som kommer vara trovärdiga. Då vet vi att de är lika goda kålsupare som S och M. Vilket det finns goda skäl att misstänka.

Anonym sa...

Hoppas verkligen Bodström fått körförbud vid det här laget! En annan aspekt iom s-regering, medierna kommer (återigen) vara ännu mindre benägna att rapportera om oegentligheter/ bakåtsteg på yttrandefrihetsområdet.
Facit: Bodströms härjningar i EU pågick i princip ostört och större delen i medieskugga. Den lilla kritik som till slut sipprade fram var främst opinionsdriven- och/eller ledd av andra aktörer, Pär ström bl.a. (medans journalisterna och SVT var upptagna med att göra idolporträtt)

Gurra Aktersnurra sa...

Datalagringen kommer att upphöra först när någon/några i maktens stratosfär råkar i stor trubbel.

Räkna dock inte med att MSM-medierna kommer att vara de som först publicerar trubbelmakerier, eftersom de ägs/kontrolleras av de uppe i stratosfären.