måndag 8 september 2014

Skaffa era egna valaffischer, Fi!


Feministiskt initiativ klagar ständigt över att de inga pengar har, trots att de fått miljonbelopp av bland andra Abba-Benny och skryter om hur många medlemmar som strömmar till.

Pengabristen är ett angivet motiv till att Fi valt att klä andra partiers valaffischer med rosa glasögon. De har nämligen inte råd att skaffa egna affischer. Schyman kallar det "en liten opinionsyttring med glimten i ögat".

Det är intressant, det där. Allt Fi företar sig är roligt och görs med kärlek. Jag tror emellertid att partiet hade varit lagom roat om någon klottrat ned deras affischer. Då hade det nog rent av tolkats som ett uttryck för kvinnohat.

För de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna är det vardagsmat att få både valaffischer och valstugor vandaliserade. Det är dock unikt att ett parti som aspirerar på en plats i den svenska lagstiftande församlingen helt öppet ägnar sig åt skadegörelse av detta slag - och sedan skämtar bort det.

Min fråga till Fi lyder: Är det OK om andra partier klottrar ned era valaffischer? Er kampanj kan nämligen inte tolkas som annat än grönt ljus för just detta. Ty som man själv vill bli behandlad behandlar man andra...

Läs även:
Toklandet

Centerpartiets Hannes Hervieu reagerar.
Bilden är hämtad från bloggen Toklandet.

9 kommentarer:

Amnexis sa...

Kan partiledaren kalla svenska män för talibaner, offentligt elda upp hundra tusen kronor och skämma ut sig i fyllan, blir man väl inte direkt förvånad över sådana här tilltag. Dessa människor saknar både respekt för andras åsikter och egendom och har varken etik eller moral. De som röstar på dem är antingen av samma skrot och korn eller helt enkelt bara korkade.

Melmac sa...

Är det nån som är förvånad? Ett parti som utmålar en grupp i samhället som orsaken till allt ont? Omskolning?
Kamrat Schyman! Det osar Stalinism om dig! Fy fan!

Mona sa...

Jag håller med,är makalöst trött på den där människan och hennes tokigheter.

Anonym sa...

Det här är typiskt för puritanska kulturer.

Moral är bra. Men dubbel moral är dubbelt så bra.

Anonym sa...

Och oberoende Publik Service, SVT/SR(r) kan knappt dölja sin förstjusning, utan skademinimerar och vinklar positivt för fulla muggar. Byt ut Fi mot Sd hade de visat samma beredvillighet och enthusiasm i de fallet?

Anonym sa...

Detta är ett angrepp mot demokratin. Men det förstår förstås inte feministerna, för de är på dagisnivå. Dock är de lite roliga, som denna bild på skurken Reinfeldt: http://www.svd.se/Bilder/Artikelbilder/3895436.svd/representations/c/fi2.jpg?1410173093000. Får mig att le lite grann.

Feministiskt Initiativs kommunikationsansvariga Amanda Mogensen:

"Samtidigt påtalar hon att Feministiskt Initiativ inte har råd med egna valaffischer.

– Det råder lite olika förutsättningar. De andra partierna spenderar upp emot 70 miljoner kronor, har kontor och anställda. FI har inte några pengar, så vi får vara fiffiga."

Det finns pengar att införa genusperspektiv överallt, könskvotera och fri invandring(!), men inte till reklamaffischer? Vad i hela friden menar de? Pengar finns ju alltid när det handlar om solidaritet och jämlikhet... men ett par valaffischer som kanske kostar några tusen kronor finns inte.

Djupt oseriöst parti, är vad feministiskt initiativ inklusive Miljöpartiet är!

/ Magne

Thove sa...

Reaktionerna känns överdrivna. Det var häftmassa och de satt uppe mindre än ett dygn. Jag tycker att det är ett kreativt sätt att påminna om åtaganden och om en debatt som är viktig i samhället. Sen kanske det inte var det bästa valet att påverka de andra partiernas valaffischer, det kan ganska självklart leda till debatt och kritik.
Vad tänker du rösta på? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-4538/vad-tanker-du-rosta-i-valet

Amnexis sa...

http://www.friatider.se/fi-topp-torterade-sin-dotter

Hans Li Engnell sa...

Amnexis:

Inget för de rättroende medierna, förstås...