tisdag 30 september 2014

Meningslösa Partiet


Miljöpartiet har redan innan det officiellt inträtt i regeringen orsakat missnöje hos sina kärnväljare.

Det före detta språkröret Birger Schlaug har svårt att dölja sin bitterhet. "Miljömonstret" Förbifart Stockholm. Nya Jas-plan. Inte direkt överenskommelser som doftar miljöpartistiska framtidsvisioner.

Schlaug menar att MP riskerar att bli Meningslösa Partiet. Och lite så är det väl. MP red under större delen av förra mandatperioden på bloddopade opinionssiffror och spådde en dundrande valframgång. Inte ens i gröna Stockholm blev emellertid MP så stort som vi trott.

Jag säger "vi", för det togs för givet att Miljöpartiet skulle bli Sveriges tredje största parti. I stället backade partiet och blev drygt hälften så stort som SD.

Och nu när MP äntligen får chansen att ta plats i en regering gör man det som ett försvagat parti med väldigt svagt regeringsunderlag. Sedan valresultatet blev känt har det därför varit idel stela leenden från både Fridolin och Romson. De ger sken av att egentligen inte vilja vara där de nu är. Det var inte detta de drömde om natten till den 14 september.

Grattis och välkomna till fyra år av... inte så mycket alls. Det roliga är att MP dessutom lär straffas för detta av väljarna 2018.

6 kommentarer:

Amnexis sa...

Fast de som flyr MP lär väl fly till FI, så jag vet inte vad som är värst? Om MP åker ut samtidigt som FI kommer in så är det ju dock en liten tröst.. dock är väl det troligare att ett försvagat MP sitter kvar och ett svagt FI kommer in också. Iaf om medias gullegullande med Schyman et al tillåts fortsätta.

Den stora trösten blir väl att SD kommer fortsätta att öka.

Micke sa...

Om MP åker ut samtidigt som FI kommer in så är det ju dock en liten tröst.

---------------------------
I din föreställningsvärld är Ekroth redan Fuhrer....

Christoffer sa...

Jag har själv sett en del bittra kommentarer på facebook, men jag tycker det är lite oförtjänt. MP borde berömmas för att dom agerar förnuftigt och ger med sig på en del punkter. Jag hade fruktat att Romson och Fridolin skulle vara benhårt ideologiska och kompromisslösa, vilket hade gjort Löfvéns liv till ett helvete. Istället var dom realistiska och tog ansvar. Som Romson sa, det är ett givande och tagande. MP kommer sannolikt att belönas med offensiva miljösatsningar i övrigt, samt givetvis att sossarna släppt sitt motstånd mot arbetskraftsinvandring.

MP:s väljare förväntar sig alldeles för mycket. 6,8% är ingen vidare stark förhandlingssituation helt enkelt.

Amnexis sa...

"I din föreställningsvärld är Ekroth redan Fuhrer...."

Micketrollet buntar ihop allt hon inte tycker om och sätter nedvärderande epitet på det. Det gjorde Göbbels också, alltså är Micketrollet nazist.

Se där, ett elegant bevis i svensk "intellektuell" anda.

Anonym sa...

MP har gett vika kring miljöfrågorna. Men det är inte deras huvudfråga. Det är nämligen migrationspolitiken. MP fick med sig socialdemokraterna om att fortsätta inflödet av 100-200 tusen människor från tredje världen årligen. Därmed har de uppnått sitt syfte och kan släppa fram Socialdemokraternas miljöpolitik.

Ska de kalla sig Miljöpartiet? De är väl närmare att kalla sig Migrationspartiet? Eller kanske Flyktingpartiet? Det skulle åtminstone ge dem rätt association.

/ Magne

Amnexis sa...

Magne:

MarsianPartiet, de verklighetsfrämmande.

:)