tisdag 2 september 2014

PK-eliten uppfostrar


I gårdagens partiledardebatt arrangerad av Aftonbladet, som tidvis var närmast olidlig, skulle jämställdhet diskuteras.

Aftonbladet visade ovanstående bild, ett grabbigt skämt från ett studentflak som fått stor uppmärksamhet i detta känsliga land. Partiledarna fick frågan vad de tyckte, en diskussion som skulle mynna ut i en bredare debatt om sexism, våldtäkter och gud vet vad.

Göran Hägglund uttryckte att dylika skämt är "fullständigt oacceptabla". Annie Lööf tog i från tårna och kallade skylten "vidrig" samt  hävdade att "tårarna var nära" (på allvar?).

Så reagerar en uppstyltad PK-elit som ser som politikens uppgift att reagera på och ta avstånd från enskilda studentbanderoller. Som är så måna om att uppfostra undersåtarna och i alla lägen tycka "rätt" att det står mig upp i halsen (inte ned i halsen, Annie, oroa dig inte).

Jag hade önskat att Jimmie Åkesson, i egenskap av det svarta fåret i sällskapet, hade sagt att detta inte är politikens uppgift. I stället stod han och sov och "glömde frågan".

En missad chans att uttrycka lite vanligt folkvett.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Peter Kadhammar tycker att alla skall dansa med,ingen får visa ointresse för dagens musik på en partiledardebatt! Alla skall med!Ingen får sticka ut!

Melmac sa...

Helt ärligt: Vem fan ska man rösta på? Jag är så jävla trött på denna äckliga valrörelse där media och PK-eliten klappar oss på huvudet och talar om hur vi ska tycka!

Jag vill verkligen inte lägga en röst på SD, inte för att deras valmanifest är "rasistiskt" eller för att deras politik haltar (vilket parti haltar inte?) utan för att det finns allt för många idioter i det partiet som är rasister! (Det är skillnad på parti och människor)

Men samtidigt vill jag dra ner brallorna och visa de andra partierna röven! Här! Ser ni!? Ta för er bara, för det är detta ni är ute efter eller hur? Att R*vk****a väljarna ännu en gång med era falska löften och fula rävspel.

Man spyr!

Hans Li Engnell sa...

Melmac, jag önskar att jag hade ett svar...

Anonym sa...

@ Melmac

Er önskan om ett parti som ger fingret till etablissemanget, är konsekvensen ett rasistiskt och främlingsfientligt parti. Du vill ju precis som Sverigedemokraterna ge fingret till etablissemanget, gör det dig också till rasist?

PS

Alla partier är radikalare i sin ungdom (samt människor)... så SD har ju som sagt ändrat politiken och däri har Jimmie Å. med anhang också mognat med åren.

/ Magne

Falken sa...

Texten på studentflaket är på intet sätt unik; liknande sexanspelningar har blivit vardagsmat vid senare års studentfiranden. Detta är givetvis ingen fråga som bör tas upp i en partiledardebatt, däremot vittnar den om den tilltagande sexualiseringen och infantiliseringen av det svenska samhället.

Hade jag tillverkat en dylik skylt när jag tog studenten hade mina föräldrar blivit tvärförbannade och satt stopp för denna infantila idioti. Dagens föräldrar däremot fnissar lite nervöst åt de "fräcka" skyltarna, tittar åt ett annat håll och öser sedan presenter över barnet som ju har tagit studentexamen, och därmed bevisat att denne nu är en välutbildad medborgare på väg in i vuxenvärlden (eller...?).

Politikerna ska inte bestämma över allt, men jag efterlyser ett samhälle där vuxenvärlden verkligen är vuxen och inte försöker leka tonåringar. I ett sunt samhälle sätter de vuxna tydliga gränser för ungdomarna, utan att politikerna lägger sig i.

Anonym sa...

@ Falken

Paradoxen är att vuxenvärlden är lika barnslig (infantil) som studenterna. Man står inte för någonting utan samtycker med svensk media. (Thåström sjöng en gång i tiden "staten och kapitalet sitter i samma båt", som i nutid kanske är "staten och medierna sitter i samma båt".)

Vinn en röst - säg det som är mest politiskt korrekt.

/ Magne

Amnexis sa...

Jag tyckte Åkesson signalerade klart och tydligt att det där var ingen fråga han tyckte politiker ska lägga sig i. På sitt sätt.

Åkessons humor kan ibland vara lite torr, men jag tror han tyckte han på ett roligt sätt visade att detta var ingen viktig fråga för politiker. Men det är ju en tolkningsfråga..

Anonym sa...

Flaktexten är inkonsekvent men jag läser den som att dottern i fråga får fatta sina egna beslut i sexuella frågor och pappan inte har något att säga till om. (Även om beslutet leder till halvtaskig sex.)

Jag har inga problem med det. Hon är ju över 15 år och feministerna har fel när de tror att hon har en hjärna stor som en valnöt. Tvärt om, hon är en rätt klok tjej.
/B