måndag 21 juli 2014

MP skademinimerar


Tuttaktivisten Jenny Wenhammar får inte kandidera till riksdagen för Miljöpartiet. Det har MP:s Skåneavdelning beslutat. Orsaken är förstås Wenhammars nakna bröst-protest under Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen.

Partiet tycker inte att Wenhammars agerande inte är förenligt med att vara förtroendevald för Miljöpartiet. Det är ett bra ställningstagande. 

Frågan är bara var partiet står när det gäller andra aktiva MP-politikers utspel. Aktiva som jämställer jihadkrigare i Syrien med frivilliga i finska vinterkriget (Mehmet Kaplan), kallar moderaten Hanif Bali för "husneger" (Mikael Trolin) eller liknar samma person vid en krigsförbrytare och polismördare (Kurdo Baksi). 

Miljöpartiet utsattes för minst granskning av alla riksdagspartier under det första halvåret i detta valår. Det är inte svårt att räkna ut hur medierapporteringen sett ut om ovanstående uttalanden kommit från en sverigedemokrat. Saken hade förts direkt till partiledningen och ansvar utkrävts.

Miljöpartister kommer däremot undan. Det gör säkert partiet mindre benäget att agera när dess aktiva går över gränsen. Varför skulle det? Journalisterna tittar ju åt ett annat håll i alla fall. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en observation men sexskandaler är ovanliga.
/B

Anonym sa...

Den där evige Bali är en riktig mytoman tillika hubba bubba men det är en person. MP som kollektiv är troll till 99%

/SD 2014

Amnexis sa...



----“Det är inte förenligt med att vara förtroendevald för Miljöpartiet och samtidigt som aktivist störa andra partiers företrädare när de håller sina anföranden”---

Ren lögn naturligtvis.
Det var Reinfeldt hon störde.
Hade det varit Åkesson hade hon nominerats som nytt språkrör.
Miljöpartiets hycklande går ingen med vett på.

Mehmet Kaplans support för slaktarna ISIS och muslimsk jihad är helt i sin ordning?

Anonym sa...

Äh, under ett vanligt kommun- eller landstingsfullmäktige kommer det hur mycket stolligheter som helst ur SD som ingen journalist orkar skriva om. Det där att påstå att SD granskas så mycket hårdare är bara nys. Gå och lyssna på ett helt möte om du orkar.

Amnexis sa...

Anonym 23:36:

Vilka andra partier har företrädare som jagats av bl.a. SR för att de tagit bilen och åkt och handlat mat när de varit sjukskrivna?

Självklart granskas inte allt SD gör, men de granskas hårdare och oftare än t.ex. MP och FI.

Man kan säga att journalisterna gör sitt jobb när det kommer till SD, men inte till de andra partierna. Och då särskilt den rödgröna kakan med det rosa gelehallonet FI på toppen. Den rödgrönrosa kakan hyllas endast.Den är så god, tycker journalisterna, att man behöver inte undersöka vad de är gjord av eller vilka obehagliga ingredienser den innehåller..

Hade den granskande journalistiken i detta land fungerat någorlunda hade MP och FI haft samma giftstämpel som SD har nu.