måndag 14 juli 2014

Välkommen till verkligheten, Löfven

Jag måste säga att jag blir ju väldigt bekymrad när jag ser tonen och oförsonligheten och i vissa fall hatet i en del kommentarer.
S-ledaren Stefan Löfven har just fått en smak av det härliga svenska debattklimatet.

Tokhögern försvarar Israel i alla lägen. Tokvänstern är lika fanatisk när den försvarar Palestina och Hamas raketangrepp på civila israeler. Löfven doppade fingret i grytan. Det lär dröja innan han uttalar sig om Israel-Palestina-konflikten igen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart har båda parter ett ansvar. Men Israel är den starkaste parten varför man även behöver förstå vikten av besinning i ett trängt läge. Hökarna i Israel använder Hamas som ett bra svepskäl för att kunna använda mer våld än nöden kräver. Detta skapar samtidigt frustration hos palestinerna som i sin tur blir mer militanta, intoleranta och antisemtiska. Sammantaget är det som sker en ond spiral.

Mvh Janne Saxman

Anonym sa...

Är verkligen Israel den starkaste parten?man är omgiven av stater med en befolkning som är många gånger större,somliga har vad jag vet inte godkännt Israels rätt att finnas till.Att Israel inte drabbas med mängder av döda av Hamas raketer beror på teknisk överlägsenhet,menar någon att man skall avstå från det skyddet bara för att utjämna sin överlägsenhet?Om Janne stor och stark blir misshandlad av flera då slår han inte tillbaka,de skapar frustration intolerans bland förövarna.

Micke sa...

Roligast är att både högern och vänstern går igång på alla cylinadrar när det gäller Israel och palestinier medan båda sover sig genom ett av ryssland och iran dirigerat flerårigt krig med över hundratusen döda. Ett krig mot det syriska folkets ambition att kasta ut diktatorn som i Libyen och Tunisien driver av en gammal sovjetisk marionettfamilj.

Det kriget har svenska politiskt aktiva inget allas att säga om.

Vill spy!

Anonym sa...

Till sämste anonym:

Jämför gärna USA:s bistånd iform av vapen och övrigt till sionisterna och jämför sedan detta vad palestinierna får i från bla Iran. Palestinierna har inte ett enda flygplan inte en enda hellikopter! De har bara sig själva! Och läs på istället!

/JS

Anonym sa...

Israel gör vad landet måste för att stoppa raketanfallen från de islamofascistiska terroristerna i Hamas.
Det kallas proportionalitet.

Hamas utmärks av viljan att förinta Israel och döda judar.
Att organisationen inte har medlen för det ändrar inte på dess försök och målsättningar.

Micke sa...

Israel gör vad landet måste för att stoppa raketanfallen från de islamofascistiska terroristerna i Hamas.
Det kallas proportionalitet
--------------------------
Okunnigt dravel.Israels repressalier är inte proportionerliga även om jag erkänner deras rätt att försvara sig.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Proportionalitetsprincipen

Anonym sa...

Jag ser inte hur resonemang och maktanalys om starka och svaga grupper spelar nån roll utanför militärnördig diskussioner.

Israels eventuella makt hindrar till exempel inte att de är lika fast i det rituella våldsspiralen.

Men på ett djupare plan leder det fel på två sätt.

Ta gruppen homosexuella i Ryssland, de får inte göra "propaganda" och vi drar den korrekta slutsatsen att de är en underordnad grupp.

I Sverige omfattas de av hets mot folkgrupp och då måste vi dra slutsatsen att homosexuella är en överordnad grupp och att homofober är en underordnad grupp.

Maktanalytiker är alltså rätt kassa på maktanalys och har alltså fel redan här.

Nästa fel är större. Det går inte att dra någon politisk eller etik slutsats och hävda att man ska stödja homofober av det ovan nämnda.

Det är bättre att se det som att alla drabbas av div orättvisor här i livet och man bör argumentera mot dem utifrån universiella principer.

Se Heinleins Dubbelstjärna
/B

Anonym sa...

Det är främst två orsaker som spär på det hela.

1. Israels occupation. Den föder och när hat-et, och locker vanligt folk till Hamas och dyl. Ungefär som när omvärlden tryckte åt tyskarna under mellankrigstiden. Alla vet vad resultat blev.

2. Hamas ambition att förinta Isreal.

Hamas måste erkänna Israel och ockupationen måste upphöra. Gör detta och en ny gryning kommer att vara I antågande inom kort.

Mvh Janne Saxman