fredag 4 juli 2014

Att odla hotmyten

Sverigedemokraterna kan sällan hålla ett politiskt möte ostört. Partiledningen har lyckats dra nytta av denna situation då den gynnar partiets strävan efter martyrskap och position som antietablissemangsparti. Underförstått: när man säger sanningen hotas man.

Feministiskt initiativ gör samma sak. Såväl Fi som icke partianslutna feminister menar att kvinnor näthatas och utsätts för hot, och att det är allra värst för feministerna.

Enligt Gudrun Schyman har flera av partiets representanter utsatts för hot som tvingat dem att resa hem från Almedalen. Polisens skydd räcker inte, tycker hon. Men enligt polisen har det varken inkommit någon anmälan eller bevittnats något som bekräftar det Schyman påstår.

Vi vet alltså inget om huruvida det har inträffat något och vad dessa hot i så fall skulle bestå i - att som politisk motståndare besöka ett möte är faktiskt inte olagligt, även om Schyman inte gillar det.

Hon har inga problem med den toplessprotest som genomfördes mot Fredrik Reinfeldt i går. Då gäller devisen att "aktivism är att föredra framför passivitet". Jag tror inte att Schyman hade varit lika generös om protesten riktats mot henne eller hennes parti.

Samtidigt som Fi utmålar sig som utsatt nås vi av uppgifterna att en ung transsexuell man tagit livet av sig efter att ha utsatts för hat från Fi:s ungdomsförbund Unga feminister. Den nyheten nådde av någon outgrundlig anledning aldrig stora svenska medier...

Gudrun Schyman förklarar hoten mot Fi med en "polarisering i samhället". Lite ironiskt, kan tyckas, då hennes eget parti i allra högsta grad bidrar till polariseringen.

Tips:
Om du vill se SvD:s helt menlösa och undfallande intervju med Schyman kan du se den här. Men det vill du förmodligen inte.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har följt den här eminenta bloggen i fem års tid. Jag har ett högt förtroende för Hans som liberal. Men erkänn att SD paradoxalt nog är Sveriges liberalaste parti, bortsett från invandringen...Detta påvisar ett systemfel. Gör något åt detta. Ingen massinvandring utan krav på självförsörjning!

Micke sa...

Jag kommer ihåg vilka som inte hade några problem när libertarianer, drog och sektliberaler i allmänhet (då stödda av dagens stats och finansminister) kontinuerligt bröt mot lagar på 90 talet för att understryka sina poltiska ståndpunkt. Det hela kulminerade med en serie sprängdåd utförda av en "mycket motiverad" person.

Tiden går.......

Micke sa...Att amenix inte undertecknar alla sina inlägg konsekvent med en och samma signatur här betyder inte att det är fler än en nazist som skriver på den här bloggen

Anonym sa...

SD är inte liberala ens om man bortser från invandringspolitiken (och det är inte vilken fråga som helst när det gäller SD).

De vill tex återinföra värnplikten så de är lika oliberala som S o FP.
/B

Amnexis sa...

Micketrollet:

Jag är Amnexis, har inte skrivit under detta inlägg förrns micketrollet trollade. Är du en sån där övervintrad vänstertok som inbillar sig att alla som skriver SD-gillande inlägg på nätet är EN person? You wish och dream on...

Micke sa...

Det är konstigt att SD är hotade men inte Fi när dom är hotade.

Vad beror det på?

Micke sa...

Jag är Amnexis, har inte skrivit under detta inlägg förrns micketrollet trollade. Är du en sån där övervintrad vänstertok som inbillar sig att alla som skriver SD-gillande inlägg på nätet är EN person? You wish och dream on
------------------
Du har bytt signatur och skrivit anonymt om vartannat dom senaste 10 åren du predikat fascism och rasism och du har kallat mig micketrollet under exakt lika lång tid i 80 procent av alla inlägg du adresserat mig.Jag vet vem du är.