måndag 28 juli 2014

Det här var ju lite ironiskt...

Som alla vet är Sommar i P1 numera en plattform för vänsterreaktionära krafter. Den mest uppmärksammade av dem på sistone är kommunisten Athena Farrokhzad, som använde poesi och musik för att uttrycka hat mot borgerligheten och försvara politiskt våld. SR har lite problem med balansen, kan man säga.

Viggo Cavling uttryckte en önskan om att även "råkonservativa" röster skulle få höras i etern i år, gärna som sommarpratare i P1. Han fick världens mothugg, förstås. Andres Lokko replikerade ilsket att ett program som Sommar i P1 ska stå för "alla människors lika rättigheter och värde". Allt annat är populism.

Thomas Nordegren, som deltar i att inbjuda sommarpratarna, tycker att "vi kan ta en diskussion om hur mycket invandringskritiska röster som får höras i nyhets- och magasinprogram", men inte när det gäller Sommar i P1. "Det är ett underhållningsprogram", förklarar han. Detta framförde Nordegren så sent som den 16 juni.

Och ändå tilläts Athena Farrokhzad bara några veckor senare hålla ett sommartal som mer påminde om ett inledningstal till en kongress hos Ung vänster än något som kan kallas underhållning.

Var Farrokhzads sommarprat enligt Thomas Nordegren och SR underhållning och inte politisk propaganda? Eller var det kanske så enkelt som att hennes uttalade politiska tal kom från rätt håll, nämligen vänster, och sköt (i flera bemärkelser) åt rätt håll, nämligen höger?

Ja, så var det givetvis.

Läs även:
Thomas Gür

6 kommentarer:

Micke sa...

Viggo Cavling uttryckte en önskan om att även "råkonservativa" röster skulle få höras i etern i år

----------------------------
Dom får prata i radio och TV och gör det men högern grinar av naturliga orsaker inte när dom gör det.

Amnexis sa...

Nej Micke, råkonservativa röster får inte prata fritt i sveriges radio. Bjuds ö.h.t en sådan person in får den ofta endast ägna sig att försvara sig mot, ofta två, programledares ilskna påhopp och floskelkastande. Alltså, ingen timme att fritt hålla politiska brandtal likt Athena Farrokzhad, har någonsin en "råkonservativ haft.

Du jämför såna här saker på ett jäkligt konstigt sätt.

Att radio t.ex. ringer upp och ställer en kommun-aktiv SDare mot väggen för att han åkt och handlat mat "trots" sin sjukskrivning är inte samma sak som alla dessa vänsterprofiler som tillåts hålla oavbrutna brandtal (mycket träffande av Hans att likna det vid ett inledningstal till Ung Vänsters kongress..) i en timme under bästa sändningstid.

Så är det bara.

Amnexis sa...

"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it."
- George Orwell

https://pbs.twimg.com/media/BtYB-GkIMAAAnZh.jpg

Micke sa...

Nej Micke, råkonservativa röster får inte prata fritt i sveriges radio

Nazister? Nej det stämmer och nazister ska helst sitta i läger.

Bosse sa...

Två saker slår mig:
# När Lokko pratar om allas lika värde och rättigheter gäller det bara de som har "rätt" åsikter! Även om en "råkonservativ" på intet sätt bryter mot ngn lag så har en sådan person tydligen inga rättigheter och inget värde.
# Generellt när det talas om "värdegrund" och människors "lika värde och rättigheter" talas det aldrig om de tillhörande viktiga "skyldigheter" vi har som medborgare i det samhälle vi lever i.

Med rättigheter följer även skyldigheter och personligt ansvar. Det är en förutsättning för att samhället ska fungera och utvecklas och inte bara förfalla, som är det nuvarande läget.

Amnexis sa...

Micke:

Får jag påminna dig om ditt inlägg högst upp... Nu är du ju snurrigare än vanligt, är det värmen?