torsdag 10 juli 2014

Svensk alkoholpolitik

Välkommen till Absurdistan.

4 kommentarer:

Fnordspotter sa...

Det här med nykterismlobbyn är intressant.

Till exempel är Mehmet "Vinterkriget" Kaplan IOGT-NTO-medlem. Han har till och med varit distriktsordförande i Stockholm (http://www.accentmagasin.se/nykterhet/mehmet-kaplan-riksdagsledamot/)

Lite om hans bevekelsegrunder kan man läsa här: http://iogt.se/bli-medlem/fem-medlemmar-berattar/

Anonym sa...

Detta är en av mina kärnfrågor: statens monopol på alkohol. Det är att ta ifrån medborgarna rätten till sin självständighet. Som att svenskar skulle börja supa ned sig och hamna på avgiftning för att alkoholen säljs i affären eller släpps på den fria marknaden? Staten behandlar oss som barn...

PS

Bra att du tar upp det här, Hans. Jag har mycket agg gentemot statens monopol på alkoholen, och att de måste ha så förbannat dyr skatt på bensinen. Hoppas få höra mer om dessa områden i framtiden.

/ Magne

Amnexis sa...

Sverige skulle må bra av att tvångsförvaltas av Holland i låt oss säga 10 år eller så...

Amnexis sa...

Anonym 11:28:

Man kan inte få allt. Först får SD styra upp den vettlösa invandringspolitiken (om ingen annan är sugen), sen kan vi bekymra om oss alkohol, drog, och sexköpspolitiken.

Om landet sjunker ner i kriminalitet, kaos och olika former av interna motsättningar mellan nysvenskar samt i konkurs för att ingen bryr om vad våra skattemedel spenderas (vårt HDI sjunker som en sten) på spelar det inte så stor roll om jag får röka weed lagligt eller inte, eller om ölen kostar mer än vad den borde?

First things first.