fredag 25 juli 2014

Ett Sverige på väg att spåra ur


Något håller på att hända med Sverige. Processen har gått långsamt men effekterna av den syns allt tydligare. Sverige har blivit ett ängsligt land där det snart bara finns en sanning att förhålla sig till. Du som inte håller med, gör bäst i att hålla tyst.

Vänsterextremismen är på frammarsch. Det talas om en vänstervåg, men det handlar inte om att stödet för Socialdemokraterna ökar eller att svenska folket plötsligt tycker att Vänsterpartiets ekonomiska analfabetism är ett klokt val. Det handlar om att extrema vänstersynpunkter nu blivit så rumsrena att de bereds plats inför miljoner lyssnare i radio.

När kommunisten och extremfeministen (hennes egna ord) Athena Farrokhzad, själv överraskad, fick nöjet att sprida sitt fradgatuggade hat i public service var det ett tecken på normaliseringen av våldsvänsterns förvridna verklighetsbeskrivning. Sveriges Radio har försvarat programmet utan omsvep med argumentet att det är viktigt att olika röster får höras. Så länge det är "rätt" röster, bör tilläggas. Ty SR skulle aldrig släppa fram en person med radikala högeråsikter och låta denne få fritt spelrum.

Framför allt tre frågor förgiftar debattklimatet och hela samhället just nu:

Det handlar om rasism. Vänstern tycks ha vunnit kampen om verklighetsbeskrivningen av Sverige som ett land präglat av strukturell rasism och omfattande diskriminering. Inget land är fritt från någotdera, men att Sverige - med världens mest generösa invandringspolitik, mängder av kommunala och statliga stödåtgärder för invandrade samt en hård diskrimineringslagstiftning - skulle vara genomsyrat av strukturell rasism är ett löjeväckande påstående.

Det hindrar inte att den åsikten nu är allmängods, och helst inte får ifrågasättas. Alla måste förhålla sig till denna "sanning", och det kan noteras att borgerliga politiker och ministrar (däribland integrationsministern själv) inte gjort mycket för att erbjuda en alternativ ståndpunkt. Här kommer fegheten och rädslan för att trampa snett in i bilden, ett drag som tyvärr inte är exklusivt för folkpartister.

Det handlar förstås om migration, en fråga tätt kopplad till den om rasism. I stället för att hitta lösningar på faktumet att Sverige är sämst i Europa på integration, och att bara 6 av 10 invandrare är självförsörjande efter 15 år i Sverige, används Sverigedemokraterna som måltavla för infantila angrepp och plakatpolitiska utspel. Där kan högern och vänstern stå enade och känna sig duktiga och viktiga.

Samtidigt som asyl- och anhöriginvandringen exploderar i omfattning, arbetsmarknaden är sönderreglerad, skolan dras med enorma bekymmer, bostadsmarknaden har havererat och de utmaningar som den generösa invandringspolitiken skapar inte kan diskuteras utan att invektiv slängs i ens ansikte, undrar di lärde varför Sverigedemokraterna växer. Kanske för att de utgör det enda alternativet för många som är det minsta kritiska till den pågående utvecklingen? Inga andra partier vill ju ens diskutera saken.

Det handlar även om jämställdhet. Feminismen har vunnit många segrar i Sverige under lång tid. Men på sistone har de mest extrema uppfattningar fått gehör i landets största medier. Det extremistiska tomtepartiet Feministiskt initiativ knuffades praktiskt taget in i Europaparlamentet av en enig mediekår. Nu är målet riksdagen.

Partiets tvångsagenda är omfattande. Men dess vilja att omskola män, att ensidigt se till kvinnors situation och utpeka män som en potentiella våldtäktsmän möter inte mycket mothugg i de etablerade kanalerna. Vi kan därför räkna med mer tvång, mer politisk likriktning och ännu mer intolerans i jämställdhetsfrågorna framgent. Den redan smala åsiktskorridoren kommer att krympa till ett knappt passerbart skrymsle.

Jämställdhetsdebatten kan sammanfattas i en enda mening: Antingen är du feminist - eller så håller du käften.


Gemensamt för ovanstående tre frågor är att våldsvänstern och extremfeminismen uttrycker hat och intolerans mot oliktänkande. Det är här jag finner skäl till oro. Det demokratiska samtalet är allvarligt hotat. När våld som politisk metod vinner acceptans, när hat mot meningsmotståndare ses som en självklarhet och när det är civilkurage att störa politiska möten, hotas i förlängningen även vår demokrati.

Att det finns människor med korkade åsikter är knappast något nytt. Men när personer med våldsbejakande idéer och åsikter om meningsmotståndare baserade på deras hudfärg och kön släpps fram och ges ett sådant utrymme, finns det skäl att bli genuint orolig. De extrema ståndpunkterna, hatet och intoleransen, håller på att bli normaliserade. Det trodde jag faktiskt inte skulle hända i Sverige.

Mattias Svensson gjorde en annorlunda reflektion på Athena Farrokhzads sommartal. Han undrade varför en antirasist som hon sökt sig till extremvänstern och inte blivit liberal. Svensson sträckte ut en hand och efterfrågade dialog. Problemet är att den utsträckta handen möts med en knuten näve. Extremvänstern är inte intresserad av dialog. Den hatar sådana som Mattias Svensson, en medelålders vit man, en hygglig liberal och rasande trevlig person.

Mot en hatisk och revolutionär vänster med stigande självförtroende står en väluppfostrad höger som är van att vänta på sin tur när ordet fördelas. Som inte slår tillbaka. Som artigt applåderar även sina meningsmotståndare. Vi är ingen match för dem. Vi kommer inte ens hinna se det första slaget.

Sverige känns som ett tåg på god väg att spåra ur. En rödgrön valseger i höst kommer bara ytterligare påskynda den processen. Men valresultatet kanske inte spelar någon större roll, ty borgerligheten tycks redan ha kapitulerat. Den åser med tystnad hur extremismen, intoleransen och hatet går mot seger.

Det brukar sägas att vi ska vara glada för att vi bor i Sverige, detta fantastiska land. Det kommer snart inte gå att yttra de orden utan en god portion ironi i rösten. 

Tidigare bloggat:
Det fina våldet
Vill Fi censurera internet?

Läs även:
Lake, Fnordspotting

46 kommentarer:

Anonym sa...

Bra om ett urspårat Sverige!

Anonym sa...

Det var en smal analys av vad som händer i Sverige må jag säga.

Hans Li Engnell sa...

Av en del av vad som händer i Sverige. Du tror väl inte att tanken var att täcka in "allt som händer i Sverige" i en enda bloggpost?

Micke sa...

Gemensamt för ovanstående tre frågor är att våldsvänstern och extremfeminismen uttrycker hat och intolerans mot oliktänkande.
-----------------------------
Vilket också nazister och vissa liberala grupper gör. Det intressanta och nya är att dom två senare återfinns i samma intresseblock istället för att vara separerade från varann.

En ommöjlighet för 30 år sedan.

Hans Li Engnell sa...

Vilka svenska liberaler har uttryckt hat mot meningsmotståndare?

Micke sa...

Vilka svenska liberaler har uttryckt hat mot meningsmotståndare?
----------------------------
valkampanjen för 9 år sedan var byggd på hat och konstigt slutade hatandet trots att i princip inget av det som liberaler krävde och lovades genomfördes.

Micke sa...

Hat är inte en egenskap som är betingad av poltisk tillhörighet även om det är vanligare att det uttrycks av obildade och extrema.

Sålunda går det att hitta hat hos liberaler sossar och konservativa även om det vanligen inte uttrycks på samma sätt som hos höger och vänstrextremister som normalt är helt oförmögna att se några andra sammanhang än dom paranoida konstruktioner som deras idevärld vanligen består av.

Hans Li Engnell sa...

Du svarar inte på frågan. Vilka liberaler, och i vilka sammanhang, har hatat sina meningsmotståndare? Jag kan inte komma på något exempel så det vore önskvärt om du gav mig åtminstone en handfull konkreta exempel, eftersom du påstår att vissa liberala grupper uttrycker hat och intolerans.

Micke sa...

Du var aktiv tillsammans med många andra för 9 år sedan uder den stora hatkampanjen mot sossarna och din retorik idag mot feminister är också tydligt hatfull emellanåt.
Pyrrhus sa...

Jag känner likadant. Och det ser tyvärr inte ut att bli bättre under nära förestående framtid. USA är på vissa punkter ännu mer extremt (de kvoterar till universitet enligt ras/etnicitet) och idéerna därifrån når oss med några års eftersläp (mycket av den extremfeminism vi ser har sitt ursprung där borta). Finns det något land som är föredömligt här?

Medierna leder det dumma valboskapet dit feministerna vill, men möter visst motstånd från bloggar och på diverse forum. Vad blir då nästa steg? Att införa kinesisk censur för att komma tillrätta med de motsträviga röster? Om detta krävs i feminismens och antirasismens namn, vilket politiker kommer då att protestera?

Anonym sa...

Bra skrivet.
Högern trodde sig kunna hantera situationen och krossa välfärdssamhället bakvägen genom massinvandring utan att behöva gå i konfrontation med vänstern. Snopet nu när de upptäcker att de tappat kontrollen och de plötsligt vaknar upp i folkrepubliken Sverige.

/Plainview

Anonym sa...

Micketrollet vet inte vad terrorism är och han vet inte vad hat är och han vet inte nazism och fascism är bland många, många andra saker som han inte vet ett dyft om men ändå kommenterar.

Anonym sa...

Håller helt med Hans. Vi som är allmänborgerliga har fått se de borgerliga parierna knäböja inför extremvänsterns retorik, och tillika anpassa retorik och partiprogram efter dissas vanvettiga idéer. Frågan är om man ska välja mellan pest (vänstern), kolera (alliansen), SD eller helt enkelt gå i landsflykt... Det senare alternativet kanske kan anses lamt, men vid 50+inser man att det - om det mot förmodan vänder - tar 10 till 20 år innan samhällsklimatet blir uthärdligt. Och då är det lite sent i livet...

Hemulen sa...

Kan inte göra annat än hålla med. För ett par år sedan skrattade jag åt påståendet att Sverige höll på att bli mer auktoritärt, men det gör jag inte längre. Vinner de rödgröna riskerar Sverige att bli en mjuk diktatur, nästan som Hongkong. Där har man fri opinionsbildning men inte rösträtt, medan vi i Sverige kommer att behålla rösträtten utan fri opinionsbildning.

Hans Li Engnell sa...

Trams. Jag har varken deltagit i någon "hatkampanj" mot sossarna (vad babblar du om?) eller uttryckt hat mot feminister. Du verkar inte ens förstå begreppets innebörd.

Amnexis sa...

Jag har suttit och pratat med ett par människor nu på semestern om det som pågår i Sverige. De vet mycket väl att helvetet är här och tycker mycket är vansinne. Jag kunde berätta ännu mer för dem eftersom jag väljer att söka och ta till mig informationen utöver vad jag också själv ser. Dessa personer vill inte veta allt. Det är för stort och komplicerat för dem. De vill inte tro att våra politiker konfiskerar svenska folkets pengar för att ge till lycksökare på båda flanken och sedan pissar på dem.

De kan inte ta till sig att vår media endast är en enda stor propagandaapparat. Sanningen är, det har gått så långt att verkligheten har blivit helt osannolik. Människor kan inte tänka sig detta. Det är för otroligt.

Där är en av anledningarna till varför 90% av svenskarna röstar på 7-klövern.
När andra världskriget tog slut och de allierade kom in i Tyskland och Polen bl.a. kunde de inte föreställa sig vad som pågått så länge mot judarna. Det var genomförbart just för att hela statsapparaten ägnade sig åt propaganda och mörklade allt som gick.

Vi sitter i samma båt här i Sverige nu med de maktfaktorer som styr upp vad som skall hända med vårt land.

Micke sa...

Ju du deltog precis som Johan Ingerö, Fredrik Segerfalk och många andra i den av svenskt näringsliv och Timbro orkestrerade valkampanjen som innehöll ett lika stort mått av hat som det du uttrycker mot t.ex feminister.

Du verkar inte ens förstå begreppets innebörd.
------------------------
Begreppet innebär inte att det är du som definierar vad som är hat när du tycker dig vara utsatt för det själv medan dom du angriper inte har samma tolkningsrätt av vad du säger.

Amnexis sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politiker-polisanmals-for-bakverk_3778298.svd

Dagens icke-kuggfråga; Vilka är det som introducerat den här tunnhudade, nästan psykotiskt lättkränktheten, som får en bortskämd 5-årig unge att kännas mogen och sansad?? Vilka är det som beter sig som barn och skriker `kränkt´ för minsta lilla skitgrej? Detta har nu spridit sig som en röta in i den svenska samhällskroppen, där i princip ALLA utom vita manliga etniska svenskar, har hela den massmediala scenen för sig själv att vråla ut sin indignitet över skitsaker som serietidningar, glasser, godis och fan o hans moster, som dom anser kränkande.

Förr i tiden i Sverige så ansågs man som en mespropp om man började svamla om kränkthet - ens när det verkligen var befogat. Men nu har det blivit en jävla clown-arena där, medialt och samhälls-debattmässigt, så får skitsaker ´center-stage´, som dom säger - och man är så j-vla trött att lyssna på detta förbaskade gnäll dag in och dag ut.

Micke sa...


Dagens icke-kuggfråga; Vilka är det som introducerat den här tunnhudade, nästan psykotiskt lättkränktheten,
------------------------------

Dom svenska nazister som grinat sig in i riksdagen genom att hävda att dom inte får delge svenskarna sitt budskap trots att dom sannolikt har mer press och annan media än folkpartiet centern och kristdemokraterna tillsammans.

Det finns INGA i det svenska politiska landskapet som lider i den omfattning ni gör.Amnexis sa...

"Det finns INGA i det svenska politiska landskapet som lider i den omfattning ni gör."

Representanter för SD skriver inte böcker om sin utsatthet likt Maria Sveland och diverse andra vänsterfigurer eller ropar på förbud mot kritik av den egna frågan...

Så nu står Micke ute och skramlar med sin tomma tunna igen.

Hans Li Engnell sa...

Då är jag väldigt intresserad, Micke, att få veta vilka som känner att de utsatts för hat från min sida. Länka till de mina bloggposter där detta hat skulle ha uttryckts, och ange vilka personer det rör sig om.

Du borde ana att du är ute på djupt vatten utan att vara simkunnig nu.

Micke sa...

Jag uppfattar i princip allt du skriver om feminism (jag är inte feminist) som lika hatfyllt som det du kritiserar.

Micke sa...


Representanter för SD skriver inte böcker om sin utsatthet likt Maria Sveland
--------------------------------
Vad fan har det med saken att göra? Maria Sveland är inte ett politiskt parti.

Uttrycker mitt inlägg hat?

Ja jag hatar nazister.

Hans Li Engnell sa...

Så det är du som uppfattar det jag skriver som "hatiskt". Var det inte nyss dem det avsåg som hade rätten att definiera vad hat är? Åter igen: länka till de passager som skulle vara hatiska. Det kan du inte.

Micke sa...

Jo det skulle jag kunna göra men du skulle ändå inte acceptera att jag liksom dig har rätt att definiera vad har är så det är meningslöst.

Hans Li Engnell sa...

Du framför alltså anklagelser av den typen utan att anstränga dig det minsta för att belägga dem. Och så väntar du dig att någon här ska ta dig på allvar?

Amnexis sa...

Micke:

Maria Sveland är en galjonsfigur för genusvänstern. Spela inte korkad nu. Eller vänta... det kanske inte är ett spel?

Finns fler exempel på vänsterns proffsgråterskor och yrkeskränkta "rasifierade separatister" och annat löst folk; Pascalidou, Dinamarca, Sundström, Al Fattah, Rouzbeh, Gudrun Schyman, Afrosvenskarnas Riksförbund, Rummet, SUM, IFIS och SMR.. listan kan göras VÄLDIGT lång, vill du att jag ska räkna upp fler?

Enligt SÄPO står SD i en klass för sig när det gäller mottagandet av hot om våld och deras utsatthet för skadegörelse och fysiska angrepp. Men inte ser vi skattefinansierade SD-svenskarnas riksförbund och andra partianknutna gråt-propaganda organisationer och samhällsföreningar etc på högerflanken eller SD, som vänstern är fylld till bredden av, gå lös på skattemedlen med diskrimineringsanmälningar efter varandra. Ofta bär de skimret av okynnesanmälningar i hopp om att inkassera skadestånd.

De som läste Sheraton-personalens redogörelse på FB vad som hände när rom-kvinnan blev "diskriminerad" häromsistens förstår vad jag menar.

Förutom att du hatar nazister så stämplar du alla som inte håller med dig för just nazister. Så du får ursäkta, men du har ett löjets skimmer över dig Micke...

Micke sa...Jag VET att jag anser att du uttrycker hat i vissa frågor.

Du får stå ut med det precis som dom vilka du fokuserar det på får göra det.

Du får också stå ut med att jag precis som du själv definierar för mig själv vad hat är.

Micke sa...

"Det så kallade talibantalet visade på hur pass snedvriden radikalfeministernas världsbild är, och det var en försmak av vad som komma skulle. I dag, 12 år senare, har nämligen mansföraktet blivit rumsrent. Det har flyttat in i den politiska mitten och finns kanske snart representerat i regeringen (det skulle kunna hävdas att så redan är fallet, regeringens färg till trots)."
Här berättar du för oss att förakt mot män (hat) flyttat (från vardå?) in i mittenpolitiska fältet ända in i regeringen.

Först och främst definierar du då ATT det handlar om förakt (hat) och sen projicerar du din uppfattning som om det du säger är en objektiv sanning.

Hans Li Engnell sa...

"Först och främst definierar du då ATT det handlar om förakt (hat) och sen projicerar du din uppfattning som om det du säger är en objektiv sanning."

Jag förstår inte. Mot vilken grupp uttrycker JAG hat i den citerade passagen? Du är ute och cyklar fullständigt nu.

Micke sa...Nej du har förstås rätt.Du har företräde att definiera vad andra upplever som hat och att hävda att borgerligheten är invaderad av radikalfeminister. Det finns inget föraktande i en så ståndpunkt.

Hans Li Engnell sa...

"Nej du har förstås rätt.Du har företräde att definiera vad andra upplever som hat och att hävda att borgerligheten är invaderad av radikalfeminister. Det finns inget föraktande i en så ståndpunkt."

Jag har privilegiet att uttrycka mina egna åsikter på min egen blogg. Men när du kommer med anklagelser om att jag skulle sprida hat (först var det "liberala grupper" som gjorde det, nu är det tydligen bara jag) kräver jag faktiskt att du lägger fram belägg för detta absurda påstående. Vilket du gång på gång visar att du inte kan.

Du har en alldeles unik syn på vad nazism är, vad rasism är, vad liberalism är och uppenbarligen även vad hat är. Detta blir därför, som alltid, en helt fruktlös diskussion.

Micke sa...

Jag har privilegiet att uttrycka mina egna åsikter på min egen blogg
--------------
Och jag har precis som dig privilegiet att uppfatta delar av det du skriver som hat samt nazism för vad det historiskt varit och är även om det stör dom nazister som skriver här.


Jo det finns många liberaler som hatar. Fredrik Segerfeld har öppet uttryckt att han föraktar ALLA som inte röstar borgerligt.

Micke sa...

Om inte SD verkar i en nazistisk tradition så är du inte liberal, Löven inte sosse och Myrdal inte kommunist.

http://expo.se/2014/expo-slapper-sds-vitbok_6551.html

Hans Li Engnell sa...

Är Segerfeldt = liberala grupper? Han hatar inte, däremot skriver han ibland raljant och sluggeraktigt. Det är inte detsamma som att som Athena uttryckligen säga att man hatar en person för vad denne står för politiskt.

Micke sa...

Säger man på sin blogg att man föraktar alla som inte röstar höger om sossarna så är det ett klart och mycket tydligt uttryck för något.


http://sv.wiktionary.org/wiki/f%C3%B6rakt

Jag ska inte lasta dig med alls skit som Johan Ingerö skrivit genom åren som han måste hushålla med idag därför att han fick ett arbete som kräver en fasad.

Magnus sa...

I en tweet häromdan önskade sig Fanny Åström (arsinoe/@sinoes) en samling lesbiska kärleksdikter imed titeln "Vi möttes i manshatet" (!) Detta i ett av världens mest gay/lesbo-vänliga länder. Om FI kommer i närheten av riksdagens 4%-spärr är det en lågoddsare att våra fega tidningsredaktioner kommer att erbjuda Åström och Lady Dahmer krönikörsplatser, dvs fria tribuner, och försvara det de skriver, helt enkelt för att "ligga rätt i tiden" och "fånga upp det nya". Det blöta pekfingret i luften kan inte bli mycket tydligare.


För att citera en profetisk textrad av Commando M Pigg 1980: "Svenska folket drunknar i skämd leverpastej".

Anonym sa...

God analys. Det finns egentligen bara SD som problematiserar inflödet av invandrare till landet. Många skulle få billigare och betydligt mer human hjälp i närområdet.

Amnexis sa...

Apropå diskussionen om hat, här diskuterar feminister sinsemellan. Det verkar vara något form av krav/password att intyga att man "hatar män" om man inte vill bli påhoppad av FI-svansen med Lady Dahmer i spetsen:

http://www.mediafire.com/view/xdhyv152b3qb46s/bisarr_diskussion_del_1.pdf

Så här kan man ju knappast påstå att tongångarna går bland varken liberaler eller Sverigedemokrater.

Amnexis sa...

Ännu en bisarr diskussion från twitter:

http://toklandet.wordpress.com/2014/07/22/annu-en-bisarr-diskussion-fran-twitter/

Denna Alicia Dickner påminner om Micke på något sätt...

Amnexis sa...

Värdegrundsrättegångarna Sverige 2020:

https://pbs.twimg.com/media/BtjRXh8IMAIuK4d.jpg

:)

Micke sa...

Så här kan man ju knappast påstå att tongångarna går bland varken liberaler eller Sverigedemokrater.
-----------------
Jo men bara bland dom nazister som låtsas att dom är liberaler av taktiska skäl därför att partiledningen driver denna strategi.

Amnexis sa...

Micke:

Visa/länka skärmdumpar på detta då, annars är det ju bara micketroll-skitsnack som vanligt.

Sverigedemokrater är inte nazister hur mycket du än vill att de ska vara det så att du slipper svara på alla jobbiga frågor kring migrationspolitiken. Eftersom du (+resten av vänstern) inte har några svar annat än "nazist, käring och idiot så undrar man ju vad du får ut av att diskutera ö.h.t?

Jag kommer direkt att tänka på betal-troll som är skickade av etablissemanget att sabotera riktiga gräsrots-debatter så att eländes-situationen i Sverige kan cementeras. Vänstern hämtar ju sin livsluft när samhället är i konflikt och de är experter på att ställa grupper mot varandra och sen beskylla andra för att göra det.. Alltså, vänstern trivs i konflikten medan Liberaler och SDare bara vill ha lugn och ro, jobba och ta hand om sin familj.

Micke sa...

Ska jag ta skärmdumpar på alla dina inlägg?

Mona sa...

Micke-du uttrycker dig som en unge som inte får sin vilja fram,ditt sätt att disskutera inger ingen respekt.
Hans-Jag har aldrig sett någon form av hat i dina inlägg,dom är kloka intressanta och balanserade.

Amnexis sa...

Micke:

Ja varsågod, då kommer det bli ännu tydligare att jag inte är nazist då jag inte uttrycker mig nazistiskt (Förutom i Mickes förvirrade och psykotiska uppfattning av verkligheten). Och det kommer frånvaron av skärmdumpar på detta att visa med stor tydlighet.

Men jag uppmuntrar dig också att ta skärmdumpar på alla interndiskussioner av liberaler och SDare du kan hitta, så får vi se om deras interna diskussioner på fejjan och twitter är lika hatfyllda som feminsternas diskussioner?

Så det är bara att börja samla nu så du kan länka till något konkret nästa gång du far ut i lösa anklagelser om nazism.

Lycka till.