söndag 22 juni 2008

Pinsamt, centern - respekt Wykman

Bloggaren Richard Slätt har bett ett antal borgerliga ledamoter dra at helvete sedan de röstat ja till FRA-lagen. Han varnade redan innan för att säga upp bekantskapen med flera personer om de accepterade lagen - vilket de gjorde. Nu har dock centerpartiets kommunikationschef Lena Forsman reagerat och rapporterat till nämnde bloggares arbetsgivare, Strix. Inte för att det är olagligt att be någon dra åt helvete utan för att hon själv "skulle ha viljat veta det om jag var VD". Sickna apskaft! Lyckligtvis har arbetsgivaren på Strix hänvisat till yttrandefriheten och därmed kan fru Forsman ta sig där bak.

Richard Slätt menar att om nu hans kommentar om vissa personer ar kränkande, vad är då inte FRA-lagen som riktar sig mot nio miljoner invånare...? Han har gjort helt rätt i att bryta med människor som röstat for en sadan lag. Det är civilkurage om något.

Respekt ska även MUf-ordföranden Niklas Wykman ha. Partiets inställning i FRA-fragan gör att Wykman ej har förtroende för partiet langre och inte anser sig kunna vara kvar som medlem om lagen blir kvar.

(Beijing, kl. 16.52)

Inga kommentarer: