lördag 28 juni 2008

Kd-kvinnor vill censurera Internet - ännu mer

Jag bloggade nyss om Anders Wik, FRA och risken med vad korkade politiska beslut kan öppna för i framtiden. Ett exempel är det så kallade barnporrfiltret, som är ett resultat av ett samarbete mellan polis och Internetoperatörer och som blockerar sidor som innehåller (eller påstås innehålla) barnpornigrafi. Folk kan själva rapportera sidor till Rikspolisstyrelsen, var din egen barnporrspion liksom.

Risken med ovanstående är att det bara är ett första steg mot censur på Internet och att klåfingriga politiker inte kommer att kunna hålla sina fingrar borta från annat de anser stötande eller kränkande. Tidigare har det skrivits motioner om att förbjuda drogliberala symboler. Nu föreslår kristdemokratiska kvinnoförbundet till partiets riksting att webbplatser som tillåter kontaktannonser för sexsäljare ska stängas ned eller blockeras på samma sätt som barnporrsidor. Förslaget i sig är så korkat att det inte förtjänar mer uppmärksamhet (särskilt som det faktiskt inte är olagligt att sälja sex - än), men det är en bra påminnelse om vad censur och inskränkningar kan leda till om de över huvud taget införs. Och ännu ett tecken på att kristdemokraterna passar bäst utanför riksdagen.

(Bilden är stulen från Blogge Bloggelito.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste ju svida som batterisyra i ett öppet sår att det här idiotförslaget kommer från ett parti som ni liberaler delar sovsäck med och inte från vänstern..?

Hans Li Engnell sa...

Förslaget kommer från den förra socialdemokratiska regeringen, inte från alliansen. Du kanske minns debatten om Bodströmsamhället. Men det är klart att det är skandalöst att en borgerlig regering röstar igenom en sådan här lag. Det kommer att stå dem dyrt i nästa val. Lagen kommer säkerligen inte att rivas upp helt och hållet även om sossarna vinner nästa val, möjligen modifieras något.