torsdag 12 juni 2008

Mumien vaknar

Så här i elfte timmen av FRA-frågan börjar pressen öka på riksdagsledamöterna och vi ser till och med viss, förvisso halvhjärtad, rapportering i riksmedierna.

MUF har skickat ut ett pressmeddelande i vilket förbundet kräver att ledamöterna Anna König Jerlmyr, Tomas Tobé, Oskar Öholm, Fredrik Schulte, Patrik Forslund, Anna Bergkvist, Lars Hjälmered och Karl Sigfrid röstar nej till FRA-lagen. Att skylla på partipiskan är bara ett sätt att slippa ta personligt ansvar, konstaterar MUF.

Hax uppmärksammar att folkpartiets Birgitta Ohlsson, efter många turer hit och dit, kommer att närvara i riksdagen när det är dags att rösta. Och hon är, precis som centerns Frederick Federley, emot förslaget. Det sunda förnuftet säger således att hon bör rösta nej. Men man vet ju aldrig...

Det är nästan komiskt hur FRA-frågan dominerar bloggosfären just nu. Engagemanget går det sannerligen inte att ta miste på, folk verkar veta vad det är som står på spel. Vi får hoppas att några av våra riksdagsledamöter vet det också.

Några bloggar om FRA:

Hanna Wagenius, Opassande, Dyslesbisk.

1 kommentar:

Anonym sa...

På onsdag den 18:e inför voteringen om FRA som är kl 09.00 samlas vi utanför riksdagen kl 08.30 för att stötta de som vill rösta rätt.

Sedan stannar vi kvar i väntan på resultatet och sedan firar vi och hyllar de som gjort rätt. Har det gått hela vägen ska vi verkligen fira!

Slut upp!