tisdag 24 juni 2008

En ny borgerlighet?

"De borgerliga partierna har ingen aning om vad de ställt till med. Eller, jo... De börjar kanske ana. Det är därför de desperat försöker tysta kritiska bloggare och sätta munkavle på sin egen personal. Men det är så dags nu. Skadan är redan skedd. Alla vettiga människor håller på att gå i livbåtarna."

Henrik Alexandersson sammanfattar vad som haller på att hända inom alliansen och kanske främst moderaterna. MUF-ordföranden Niklas Wykman går till öppet angrepp mot sitt eget moderparti - och lita på att det finns gott om politiker runt om i landet som river sitt hår just nu och funderar över sitt partimedlemskap.

Öppnar detta upp för en utbrytning ur moderaterna? Det vore ingen omöjlighet. Vettigt folk finns det ju att tillgå, personer som är bättre än sitt parti. Kandidater som är förbannade och besvikna på det nya parti som Reinfeldt skapat borde ta sig en funderare. Klavertramp ska kosta även i politiken och det bästa svaret i detta läge är att lämna skeppet, inte att tyst falla på knä för en politik man skulle ha kritiserat högljutt om regeringen varit socialdemokratisk. Alternativen behöver inte heta kristdemokraterna, centern eller folkpartiet. Det bästa alternativet kan vara ett helt nytt parti som såväl moderata företrädare som kärnvaljare kan lita på. Allt som behövs ar att någon tar initiativet.

(Beijing, kl. 15.58)

Inga kommentarer: