tisdag 3 juni 2008

Det borgerliga sveket

Försvarsutskottet godkände föga oväntat förslaget till den s.k. FRA-lagen i dag. Därmed tyder allt på att lagen går igenom riksdagens omröstning den 17 juni. Det är få omröstningar som brukar sluta på annat sätt än redan förutspått och mycket lite tyder på att det finns någon stake i de liberala ledamöter som av ren instinkt bara måste vara emot det här förslaget men som gör som politiker brukar och gömmer sig under den vinande partipiskan. Om de ändå bara kunde argumentera för sina sak. Hittills har vi inte sett några trovärdiga försök att försvara lagförslaget, man gömmer i stället sina ansikten och hoppas att ingen ska se eller höra. Fredrick Federley försöker rent av verka totalt ointresserad.

Det har uppstått en bisarr situation där en borgerlig majoritet i riksdagen är på väg att klubba igenom en av de mest integritetskränkande lagarna i mannaminne. Den majoritet som brukar prata om att att minska statens makt och öka friheten för individerna är alltså på väg att kasta alla principer överbord. Samtidigt är den rödgröna oppositionen, som i normala fall inte har det minsta emot att öka statens kontroll över befolkningen, emot förslaget av integritetsskäl. Det är ju som att se påven trä på en kondom.

Andra bloggare och skribenter är också upprörda: Anna Troberg, Maria Rankka, Lake, Pär Ström, Oscar Swartz, Rick Falkvinge.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

"en av de mest integritetskränkande lagarna i mannaminne".

Fel Hans - NÅGONSIN är nog rätt ord, inte mannaminne!

Tack för länken btw.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Manuell trackback:
Va döljer sig bakom kulisserna kring FRA?

Hans Li Engnell sa...

Har förresten glömt att lägga till dig i min bloggrulla. Ska åtgärda det...

Vad gäller uttrycket "mannaminne": Jag har inte stenkoll på alla lagar som stiftats i detta lands historia, men jag kan nog tänka mig att det har fattats ännu värre beslut än detta när det gäller den personliga integriteten...