söndag 6 maj 2012

Entonig debatt

En aggressiv Jonas Sjöstedt, en nedtonad Stefan Löfven, en trygg Fredrik Reinfeldt och en Jimmie Åkesson som ingen vill ha med att göra. Kvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda innehöll flera debutanter och ingen gjorde direkt bort sig.

Men Sjöstedt framstod som gapig och, förvånansvärt nog, endimensionell. Jag hade väntat mig mer av honom. Och det har inget med hans politiska ståndpunkter att göra. Jag har alltid hållit Lars Ohly högt som debattör.

I vanlig ordning hade ingen någon lösning på de frågor som plågat Sverige under lång tid - exempelvis den höga ungdomsarbetslösheten.

Men jag saknade Håkan Juholt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

regeringen har i ett uppmärksammat fall har möjlighet att ingripa (ej SAAB) med miljardutfall men har p.g.a. att man hukat sig för USA eller inkompetens inte gjort något. Trots att Innovationern är Manttat just nu. Förklara??

Rosen sa...

Rainfeldt är för mycket i skatteparadisen och leker livets glada dager som singel eller är han hög? Hur kan han vila på att opinionsmätningarna säger att äldrevården fungerar bättre när några av de största nyheterna 2012 gar varit hur illa äldre vanvårdas. Kom tillbaks till verkligheten för nu verkar det som du redan har valt att lämnat över till Socialdemokraterna.