lördag 14 april 2012

De så kallade experterna...

Sportexperter är ett intressant släkte. De presenteras som allvetande i TV och tidningar, men när de ska tippa en segrare i en match går det oftast på tok. Ändå återkommer de år efter år och är lika mycket "expert" som tidigare. Kan de inte bara erkänna att ett tips i en fotbolls- eller hockeymatch i mångt och mycket är en gissning?

Mikael Renberg tippade att Luleå skulle vinna SM-guld i hockey. De åkte ut i första rundan (1-4 mot AIK). Nu har Renberg tippat Skellefteå i finalen mot Brynäs. Gävlelaget leder med 2-0 i matcher så långt.

Blickar vi mot andra sidan Atlanten är det samma sak. I år har i stort sett alla "experter" tippat att Philadelphia Flyers kommer få stryk av Pittsburgh Penguins i första slutspelsrundan. "Pittsburgh är helt enkelt för bra", sade några av NHL.com:s experter. 4-1 i matcher till pingvinerna, sade vissa. Trots att Flyers vunnit fyra av sex möten i grundserien.

Efter nattens match leder Philadelphia med 2-0 i matcher. Och nu väntar två raka hemmamatcher för Flyers. Det är inte över än, men erkänn en viss uppförsbacke efter två raka hemmaförluster för Pittsburgh (detsamma gäller för övrigt Vancouver som förlorat två raka på hemmais).

Men vänta bara. Nästa år kommer experterna minsann att pricka rätt. Då är de tillbaka och ska frälsa oss med sin visdom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, visst men meterologerna då? Visst, det blir sol men ändå ösregn i slutändan. Dessa eviga Pohlmän och co.

Mvh Jan Saxman