söndag 22 april 2012

Veckan som gick #23

# Asplööf. Sveriges Radios lördagsintervju är Sveriges förmodligen enda verkliga utmaning för politiker. Det går ut på att inte göra bort sig. Annie Lööf var senast till rakning. Hon ville påpeka att det inte är helt lätt att dra en glasklar gräns mellan demokratier och diktaturer i världen. Men att ta Kina som exempel var väl inte så värst smart. Lööfs problem är att hon sällan framstår som särskilt trovärdig. Eller ens tydlig. Vilket är ett problem om man har som sitt mål att just göra sitt otydliga parti tydligt. 

# Förnyelse i M. Sofia Arkelsten avgår som partisekreterare och ersätts av Kent Persson, flitigt bloggande Örebromoderat. Partiet behöver öka tempot, hävdar dess företrädare. Nå, det är väl ett understatement. Det görs väldigt lite politik på Rosenbad just nu - det bekräftas även informellt av personer i regeringskansliet. Moderaterna vill ingenting, Alliansen vill ingenting och det är väldigt osannolikt att en ny partisekreterare kan ändra på detta.


# Ett nytt Europa. Det surras om ett slags europeiskt Patriot Act. Det återstår att se vad det blir av detta. Vi kan dock inte räkna med något större motstånd hos svenska politiker om det kommer till ett skarpt förslag. De har redan visat att de inte vill ha någon makt i EU-frågor. Därför kommer det att krävas att alla utomparlamentariska krafter och de motståndsfickor som finns i inom parlamentarismens ramar samlar sina krafter till ett gemensamt motangrepp.

Inga kommentarer: