lördag 7 april 2012

Antidemokratiskt

Nu har "demokraterna" slagit till igen och överröstat ett politiskt möte, denna gång ett nationaldemokratiskt sådant.

Vissa har uppenbart svårt att hålla sig till demokratins spelregler enligt vilka alla, oavsett åsikt, ska ha rätt att göra sin röst hörd. Att ta sig rätten att störa andras politiska möten, det vill säga hävda att ens egen åsikt är mer värd än andras, är att sätta sig över dessa spelregler. Och då är man faktiskt i praktiken inte demokrat.

52 kommentarer:

Micke sa...

Man ska får röka var man vill men inte använda sin röst vara man vill.


Det är frihet.

Micke sa...

Mig veterligen finns ingen lag mot buande.

Känner du till någon sådan paragraf?

Micke sa...

Varför skrev du inte om när nazister nyligen bröt sin in på ett politiskt möte i Ludvika där 50 personer från olika partier vistades och förklarade att man skulle döda dom närvarande samt påbörjade "dödandet" som fortgick ända till polisen kom och med våld avslutande processen?

Jag vet varför.Dom som skulle dödas var vänsterpartister och sossar.

Micke sa...

Är det demokrati att röka på krogen?

Anonym sa...

Blev det för mycket joddlarvatten till påskmiddagen Micke? ;-)

Anonym sa...

Vem har snackat om rökning här förutom du, Micke?

Nicklas Eriksson sa...

Liberaler i armkrok med nazisterna. Det har vi ju sett förr, så det är ingen överraskning. Men man undrar ju varför ni verkar tro att de skulle gilla er liberaler mer än vi gör?

Halsingen sa...

@ Nicklas Eriksson
Varför bemöter du inte Engnells synpunkter? Vad jag inte kan förstå, är varför ni gång på gång tillåter er utnyttjas som aktörer i nynazisters, nationalisters och främlingsfientligas demonstrationer. Det enda ni åstadkommer är ju att dra uppmärksamhet och sympati till dessa grupper.

Anonym sa...

Det jag inte förstår är vad alla de goda tror sig vinna genom att skräna.

Enligt de goda så borde ju nazisterna vara självmarkerande i sin dumhet och då är det väl bara att låta dumheterna eka istället för att hindra dem att komma fram?

Har vänstern dålig självkänsla?

Micke sa...

Vem har snackat om rökning här förutom du, Micke?
-----------------
Du.

Micke sa...

Enligt de goda så borde ju nazisterna vara självmarkerande i sin dumhet och då är det väl bara att låta dumheterna eka istället för att hindra dem att komma fram?
---------------------

Jag håller med om att vissa vänstergrupper agerar duktiga idioter åt nazisterna genom att göra sig själva till fokus genom anväåndadce av våld men jag anser inte att användade av sin egen röst är våld eller ens med full klarhet felaktigt ur demokratisk synpunkt.

Duktiga idioter blir dom först när dom utövar faktiskt våld och detta DÄRFÖR att det ger högern möjlighet att fortsätta blunda medan dom pekar på med hela handen på hela vänstern och fortsätter sova .

Johnny sa...

Winston Churchill sa att framtidens fascister blir antifascisterna.

Det är precis vad vi ser idag, vänsterfascister på gator och torg som trakasserar, förföljer och använder våld mot oliktänkande.

Alla människor har lika värde, utan Sverigedemokrater.

Vänsterfascister springer invandringsindustrins ärenden och arbetsgivarnas förstås som får ett lager av arbetslösa som pressar lönerna på okvalificerade jobb.

Micke sa...

Varför drar du in Sverigedemokraterna i en fråga som rör nazister?

Hans Li Engnell sa...

Sakfrågan, om vilken denna bloggpost handlar, berör ingalunda bara nazister utan i lika hög grad Sverigedemokraterna, vars möten ständigt störs av vänsterdemonstranter.

Halsingen sa...

Apropå att det skulle vara "demokratiskt samtal" att störa och överrösta politiska möten med oväsen:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=nar_gar_protesterna_over_gransen&videoid=1069535
:-)
Sverigedemokraterna borde egentligen skicka tackblommor till kravallvänstern som i praktiken var partiets bästa valarbetare.
Men iövrigt undrar jag dock hur rimligt det är att min hemstad skall hamna i belägringstillstånd och hela centrum stängas av under massiv polisbevakning för mina skattekronor bara för att en handfull nationalister och xenofober skall kunna demonstrera på stans förnämsta plats? Det vore lämpligare att hänvisa dem till en potatisåker utanför stan IMHO.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...

Sverigedemokraterna borde egentligen skicka tackblommor till kravallvänstern som i praktiken var partiets bästa valarbetare.'
----------------------
Jag tror att det är en myt aatt kravallvänstern skapar underlag för röster på fascisterna.

Fascisterna får idag liksom fascisterna igår sina röster därför att den klick som leder dom odlar och förstärker en redan existerande rädsla hos sina väljare.

I det sammanhang där dessa fascister betraktar HELA det politiska fältet inklusive er som landsförrädare och lever på att sälja den bilden är kravall vänstern en liten del i en mycket större hotbild för dessa männniskor.

Micke sa...

kfrågan, om vilken denna bloggpost handlar, berör ingalunda bara nazister utan i lika hög grad Sverigedemokraterna, vars möten ständigt störs av vänsterdemonstranter.
---------------------

Men när nazister bryter sig in på ett tvärpolitiskt möte i Ludvika där vänsterpartiet socialdemokraterna och centern är representerade och utlovar att man ska döda dom närvarande och sedan försöker verkställa löften så är det tyst rakt över linjen från alla som brukar uppröras av "kravallvänstern".


Vikten av polemik mot vänstern är tydligen viktigare än att ha hela bilden öppen.

Det är inte det enda exemplet på hur många vrider perspektivet och låter en politisk grupp som är ansvarig för minst 25 politiska mord sedan 80 talet vara ifred medan man pekar finger åt dom som desperat försöker få oss andra att se.

Det kanske är den tystnaden från just er som gör sektvänstern så desperat.

Jag mår i alla fall illa av den.

Halsingen sa...

@ Micke
Det är knappast en hemlighet att SD jobbar hårt på sin martyrimage.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lakare-hakkors-ristades-in-sjalv_5352533.svd

Anonym sa...

Micke

OM det nu är så att de flesta INTE betecknar SD som fascister, det kan ju finnas en sådan risk, så ÄR det faktiskt så att SD vinner sympatier på vänsterns ständiga skränande.

Din teori om att SD INTE gynnas av vänsterns agerande bygger helt på att det råder en konsensusuppfattning om SD som ett nazispöke.

Tänk om du har fel?

Christoffer sa...

Jag är själv hyfsat vänsterorienterad, men jag kan inte alls förstå hur ytterkantsvänstern verkar resonera. @Nicklas Eriksson, vilken del av "jag delar inte din åsikt men jag skulle dö för din rätt att uttrycka den" är det ni inte förstår? Antingen är man för yttrandefrihet för åsikter man avskyr eller så är man det inte alls. Så enkelt är det. Att du försöker få det till att liberaler går i armkrok med nazister är billig retorik. Hans försvarar givetvis inte deras åsikter, bara deras rätt att yttra dom.

Du ska veta att liberaler är mycket hatade av nationalister och rasister. Mycket. Bara att logga in på flashback för att se det. Senast var väl användaren Varnagel som tyckte den liberale debattören Johan Norberg skulle dumpas i "kannibaltätaste Kongo" för att han hade mage att inte analysera kravallerna i London ur ett rasperspektiv.

Micke sa...

OM det nu är så att de flesta INTE betecknar SD som fascister,
------------------------
Jag kan nog sätta 100 spänn och mer på att minst 75 procent av alla väljare är medvetna om SD´s rötter och att dom betecknar partiet som högerextremt (fascistiskt).så ÄR det faktiskt så att SD vinner sympatier på vänsterns ständiga skränande.
----------------------

Tror du att dom vinner sympatier om även högern (fler än Fredrik Reinfeld) öppet visar ATT man anser partiet är högerextremt? Kan man inte begära detta av en höger (åtminstone dom som titulerar sig liberaler)som under snart hundra år hävdat att sossarna var styrda av Sovjet?

Är det inte konsekvens det minsta man kan begära?
änk om du har fel?
------------------------
Hur skulle jag kunna ha fel om partiet har fått en stående inbjudan från dom nuvarande tyska nazisterna från deras tidigare ledare Udo Voigt till samarbete över gränserna?


Den enda skillnaden mellan Sverige och t.ex Nationaldemokraterna är att dom senare klart och tydligt står för vad dom vill medan SD fattat att detta inte ger deras ledarklick några partibidrag.

Anonym sa...

Jamen Micke, tänk om det är så illa att "folk" inte är så insiktsfulla som du som förstår att SD är kryptonazister utan helt enkelt nöjer sig med en uppfattning som grundar sig i att "vad faan skall alla göra här om det är jag som skall försörja dom"?

Vänsterns stora problem är att de aldrig har kunnat diskutera invandring, aldrig någonsin.

Eftersom flera miljarder människor här i världen har det sämre än vad vi har det i Sverige så räcker det inte att tycka synd om, det behövs ett något skarpare verktyg än så.

Och det verktyget har vänstern aldrig bemödat sig om att definiera.

Micke sa...

Jag förstår att du själv tillhör dom 5 procenten och det blir naturligtvis svårt att övertyga dig och det är inte min ambition.

Det räcker om dom 95 procent som greppade vad dom lärde sig på historielektionerna inte glömmer vad dom lärt sig.


Vänsterns stora problem är att de aldrig har kunnat diskutera invandring, aldrig någonsin.
-----------------------

Jag tillhör inte vänstern.Man måste inte vara kommunist eller sosse för att ta avstånd från er.
Ert stora problem är att ni valde att ansluta er till en extrem nationalitisk och fascistisk europeisk tradition som hade industriell utrotning av människor på programmet för 60 år sedan och motiverade den på ungefär samma sätt som ni gör idag.

Anonym sa...

Jag vet att du inte är vänster, Micke, du verkar inte vara någonting när det gäller.

Du upprepar rasistnazistfascist som ett mantra och förklarar aldrig vad du vill eller menar. Att vara emot är inte särskilt svårt, det är bara att observera vilken treåring som helst, men det blir aldrig särskilt intressant och i längden blir det bara tröttande.

Vad jag försöker fästa uppmärksamheten på är att alla kanske inte har din bild av SD, ett parti fyllt av rasistnazistfascister, och om det förhåller sig på det viset är vänsterns - och din - metod meningslös för att inte säga direkt kontraproduktiv. Ni retar upp de påstådda rasistnazistfascisterna, vilket sannolikt är syftet, men det som är värre för er och er sak är att andra som ännu inte är rasistnazistfascister undrar vad som är felet när de inte ser samma verklighet som du och vänstern gör.

Naturligtvis kan det vara tillfredsställande att såsom ständiga kaskadkräkningar få skriva rasistnazistfascist i en oändlig upprepning men jag är tveksam om du och vänstern, som du inte tillhör, når ert mål vilket jag antar är ett utrotande av SD.

Såsom varande rasistnazistfascist - jag tycker nämligen inte att Sverige har en optimal invandringspolitik och då är man automatiskt rasistnazistfascist oaktat vad man röstar på - är jag naturligtvis förtjust över ditt, och vänsterns, agerande eftersom det kommer att leda till att frågan om invandringen kommer att lyftas.

Fortsätt gärna med rasistnazistfascist. Det fungerar.

Anonym sa...

Det räcker att läsa några av Mickes kommentarer här för att inse att han ligger närmare Mussolini och fascismen i ordets rätta bemärkelse, än han själv inser ;-)
http://lewrockwell.com/rockwell/fascist-threat192.html

Micke sa...

u upprepar rasistnazistfascist som ett mantra och förklarar aldrig vad du vill eller menar.
--------------------------

Dina brister i kunskap om politisk 1900 tals historia och då främst hur högerkonservativ nationalism i slutet av 1800talet börjar utvecklas till facism och nazism samt hur denna förändrats efter 1945 kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

Det är ett glapp som du måste fylla själv.

Anonym sa...

Så den som inte hyllar svensk invandringspolitik är en sådan där som Micke vanligtvis kallar för rasistnazistfascist?

Anonym sa...

Islam är framgång, välstånd, frihet och trivsel.

Anonym sa...

@ Anonym 11:14
Utan kontakterna med islam hade västerlandet aldrig fått uppleva renässansen eller upplysningen. Googla på Mustafa Akyol eller läs Johan Norbergs artikel:
http://www.johannorberg.net/?page=articles&articleid=5

Anonym sa...

@ Micke
Du hoppar påpassligt över att socialdemokratin anammade mycket av de nationalistiska och högerkonservativa idéerna i folkhemsbygget och rent idéhistoriskt är det parti som står närmast SD.

Micke sa...

å den som inte hyllar svensk invandringspolitik är en sådan där som Micke vanligtvis kallar för rasistnazistfascist?
------------------------------
Nej dom 95 procenten som inte anser att ni ska definiera alla problem med invandringen åt alla andra är det inte.

Micke sa...

Du hoppar påpassligt över att socialdemokratin anammade mycket av de nationalistiska och högerkonservativa idéerna i folkhemsbygget och rent idéhistoriskt är det parti som står närmast SD.
------------------------------------
Ja det är säkert därför ni hatar sossar mer än nu hatar muslimer.

Anonym sa...

Anonym 11.45

Står detta på något vis i konflikt med att islam är framgång, välstånd, frihet och trivsel?

Micke sa...

u hoppar påpassligt över att socialdemokratin anammade mycket av de nationalistiska och högerkonservativa idéerna i folkhemsbygget och rent idéhistoriskt är det parti som står närmast SD
---------------------------
Nej idehistoriskt står fascismen och nazismen närmast högernationalismen UR VILKEN IDEN OM FOLKHEMMET UPPSTOD OCH SOM SEDAN ANAMMADES AV BÅDE HÖGERN OCH VÄNSTERN MEN MED OLIKA TOLKNINGAR.

Micke sa...

Det är dessutom en fördel om ni använder signatur så att det går att hålla rätt på vem som är liberal och vem som är Sverigedemokrat.

Som det är nu så är det omöjligt.

Micke sa...

Står detta på något vis i konflikt med att islam är framgång, välstånd, frihet och trivsel?
-----------------

1,5 miljarder människor är muslimer och 5 procent av Sveriges väljare vet att alla dessa människor valt fel.

Det visar någonstans på vilket plan frågan befinner sig för svenska fascister.

Anonym sa...

Jag använder din teknik Micke:

Nej dom 95 procenten som inte anser att ni ska definiera alla problem med invandringen åt alla andra är det inte.

-------------------

Jag förstår ingenting. VEM får ha synpunkter på invandringspolitiken utan att därmed direkt definieras som fascist?

Anonym sa...

Micke ska inte bry sig om vem som är vad, ta istället ställning till lämnade synpunkter.

Anonym sa...

Micke

De 1,5 miljarderna muslimer har nog knappast valt att vara muslimer, de är födda till det, och därför har de heller inte valt fel.

De har alltså inte valt framgången, välståndet, friheten och trivseln, det har bara kommit till dem, sannolikt som en följd av deras idoga ritualiserande.

Micke sa...

Svarar inte på fler inlägg från anonyma idioter som inte klarar av att skiva en signatur så att det går att hålla isär dom.

Anonym sa...

För Micke är etiketterna viktigare än innehållet, framförallt när det kommer till läget när Micke inte bara kan säga fascist.

Förvånande?

Ett litet lästips:

Merit Wager har ställt samman många av sina blogginlägg i en bok, Inte svart eller vitt utan svart och vitt.

Läs den.

Och bemöt rasistnazistfascisten Wager.

Micke sa...

Vem ska jag svara?

Anonym...anonym eller anonym och vem av dom har sagt vad så att det går att adressera sig till rätt person

Idiot!

Anonym sa...

Besvärligt att behöva angripa i sak istället för person, Micke? ;-)

Anonym sa...

Du kan väl skriva fascist utan att veta exakt vem det är som är mottagare? Har du blivit petig, Micke?

Har du läst Wager?

Micke sa...

Om du är så obegåvad att du inte temporärt klarar att använda en signatur i en tråd så att det går att skilja ut dig från övriga anonyma som postar i tråden så är det knappast någon mening att prata med dig om sånt som kräver en aning mer begåvning än det än att hitta på en signatur?

Annars kan du ju använda den du noramalt använder ?
Det kanske vore enklast?

Eller?

Anonym sa...

OK.

/Muhammed

Anonym sa...

OK, Micke, då börjar vi om.

VEM kan ha synpunkter på svensk invandringspolitik utan att omedelbart stämplas som fascist?

/Muhammed

Micke sa...

Inte du.

Anonym sa...

Tydligen lite för svår fråga för Micke.

/Muhammed

Anonym sa...

Is it only me or does this Micke seem like he is 14 YEARS OLD AND IGNORES THE QUESTIONS THAT HE CANNOT ANSWER

Micke sa...

Du har fått ett mycket klart och tydligt svar och om du vill ha utvikningar på det svaret då får du prestera något annat än det totalt hjärndöda trollande du ägnar dig åt i alla dina inlägg.