torsdag 4 februari 2010

Nej till kvotering, säger Sabuni

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni säger i ett svar på en skriftlig fråga från Miljöpartiets Esabelle Dingizian att regeringen inte vill genomföra någon könskvotering till bolagsstyrelserna. Sabuni säger att det "inte är en lämplig metod".

"Regeringens hårda konservatism i den här frågan är ganska märklig. Jämställdhet är ju en fråga som alla, oavsett partitillhörighet, borde kunna vara överens i", tycker Gunvor G Eriksson, som är ansvarig för jämställdhetsfrågor hos Miljöpartiet.

Menar människan detta på allvar eller är hon bara dum? "Jämställdhet" är ett ytterst (och medvetet) luddigt begrepp som kan betyda i stort sett vad som helst när det kommer till inskränkningar i privatlivet i form av moralistisk lagstiftning och politiska pekpinnar.

Det finns ingen anledning för en borgerlig regering att vara överens med knäppfeminister på vänsterkanten, vare sig de kallar sig miljöpartister eller vänsterpartister. Denna sorts feminism ska bekämpas. Att regeringen, eller snarare Moderaterna, över huvud taget har lyft frågan om könskvotering är en skam. Må förslaget förbli en retorisk pappersprodukt. Det är illa nog.

1 kommentar:

Anonym sa...

HELL Sabuni!

Gud vad skönt att vi numera slipper halvmussen Orback. Hoppas SD kommer in och kryddar ytterligare efter den 19 september.

/Mini Fuhren