lördag 27 februari 2010

Klimatalarmismen i konkret politik

"I elfte timmen måste vi ställa om livsmedelsproduktionen för att rädda planeten och dess innevånare [sic]."

Den som trodde att klimatalarmismen och undergångsretoriken hade börjat avta sedan byxorna dragits ned på själva moderskeppet för klimatalarmism, IPCC, misstog sig. Svenska politiker fortsätter som vanligt.

Vänsterpartisten Jens Holm och folkpartisten Mats Olausson vill på fullt allvar straffbeskatta kött. Nu ska vi förmås att äta quorn, sojakorv, vegburgare och allsköns gräs för klimatets skull, halleluja. Titta väldigt noga. Detta förslag är nämligen ett utmärkt exempel på vad vi kommer att få leva med framöver om klimatalarmismen tillåts segra. Diskussionen kommer inte längre att handla om huruvida det är rätt att låta staten bestämma vad vi ska äta utan om hur pass hög straffbeskattningen av felaktigt ätande ska vara. Vi går mot ett extremt kontrollsamhälle. Denna gång inte för partiets, statens eller nationens skull utan för "klimatets", halleluja.

Lyckligtvis lär detta vara ett dödfött förslag. I dag. Endast extremvänstern och de värsta miljöalarmisterna som inte ser någon som helst gräns för statens ingripanden i våra privatliv lär nappa. Men sådana här förslag kommer även fortsättningsvis att dyka upp. Så länge inte borgerligheten tar strid mot de klimatalarmistiska vindarna, riskerar den förr eller senare att hamna i ett läge där den känner sig tvingad att införa helt oacceptabla inskränkningar i vårt sätt att leva. Se hur snabbt Moderaterna gick från ett bensinskattesänkarparti till ett klimatalarmistiskt parti som höjer miljöskatterna. Med Reinfeldt vid rodret går det inte att vara säker på någonting.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dom där två herrarna kandiderar i riksdagsvalet. Kan det vara att de är veganer och vill tvinga oss alla andra att bli det också? Hur somhelst har de missuppfattat den lagstiftande församlingens uppgift och bör därför icke åtnjuta vårt förtroende.

Anonym sa...

Läs boken The omnivore´s dilemma. Vi satt i fruktträden och åt frukt. Då var vi bytedjur för smilodon och våra ögon satt sidplacerade så att vi i tid skulle se köttätarnas ansmygning. Syndafallet handlade inte om äpplet utan om kött. Vi började jaga i grupp och äta kött. Ögonen vandrade till frontalt läge och hjärnan växte så till den grad att den numera drar bortåt 20% av den energi vi behöver. Vi blev extremt anpassningsbara. Ett exempel på det motsatta är koalan. Den var omnivor men blev vegan snävt nischad på eukalyptusblad. Hjärnan krympte och simmar ännu idag omkring i en överstor skallkavitet och den har inte mycket för sig längre. Matsmältningskanalen däremot tilltog ordentligt för att passa den ensidiga och näringsfattiga gröna kosten. Koalan slog in på fel väg och snart kommer den att vara borta. Och nu vill en folkpartist och en kommunist med en massa befängda och vetenskapligt grovt felaktiga pseudoargument vilseleda oss in på koalans väg till Golgata. Ge icke dessa två mänskliga koalor ert stöd - låt dem dö ut ensamma. Ät kött. Det är inte det politiska horeriet som är världens äldsta yrke. Det är jakten och köttätandet som skapat homo sapiens sapiens.

Anonym sa...

Vore det inte mer intressant att bemöta artikelns argument i sak? Är det liberal politik att var och en får plåga djur om man känner för det? Köttproduktion tar mycket stora markarealer samt vatten i anspråk, det tror jag ingen bestrider. Naturligtvis drabbar detta världens fattiga. Men det är inget ni bryr er om eller?

Hans Li Engnell sa...

Politiker ska inte bestämma vad du och jag ska äta. Vi har för övrigt varken ont om mark eller vatten på vår planet.

Peter sa...

Reinfeldt & co är inte en hundradel klimatstollar jämfört med oppositionen. Tillåts S + Mp + V härja fritt i September så dröjer det inte länge förrän vi får klimatkontrollerade chip inopererade i skallarna!!