torsdag 18 februari 2010

One by one...

FN:s chefsförhandlare om klimatet, Yvo de Boer, avgår. Han lämnar sin post den 1 juli. Bakgrunden är det misslyckade mötet i Köpenhamn i december.

Nu är frågan om även chefen för FN:s klimatpanel IPCC, Rajendra Pachauri, ska lämna sin post. Det har inget med klimatmötet att göra, men desto mer med den bristande trovärdighet som IPCC skaffat sig efter upprepade avslöjanden om oegentligheter, överdrifter och rena lögner i klimatpanelens arbete.

Pachauri har redan släppt sin första roman och kan således fortsätta med att skriva fiktion för egen räkning i stället för i FN:s regi.

Till detta ska läggas att Phil Jones, chef för Climate Research Unit, CRU, (vars email blev offentliggjorda) har i en intervju erkänt att världen inte alls har blivit varmare de senaste 15 åren. Och när han får frågan om det inte kan förhålla sig så, att den uppvärmning vi såg under perioden 1975-1998 delvis kan bero på naturliga orsaker, svarar Jones att "det ligger lite utanför mitt kompetensområde". Kompetensområdet är således att endast leta efter mänsklig påverkan, punkt.

Trovärdighet, var ordet för dagen...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Schysst tredjestycke

ErikS sa...

Apropå trovärdighet, vad har ni för åsikter angående Maggie Thauersköld-Crusells medverkan på foliehattarnas stora träff?

Jonas N sa...

Erik S

Visst är det orättvist. Men nästa år kanske ni blir bjudna ..

Men appropå foliehattarnas stora träff hade vi ju COP15 just före jul. Där kan vi prata om tillströmning av stollegrupperingar, stora som små.

Men det kanske var helt annorlunda då? Men varför är (eller låtsas du vara?) intresserad av vad andra anser om vad Maggie gör?

Janne Xavier Jesper Figo Fenerbahce Blogg sa...

IPCC verkar var en köksingång för de global företagen precis som andra FN organ - imf, world bank, WHO och WTO.

En mörk politik, utan samvete.

globala energisystem och energiavlatsbrev - förklädda miljöhänsyn.

Vi går på bluffen, igen.