lördag 13 februari 2010

Kvinnopartiet

Moderaterna ska inte bara vara ett arbetarparti utan också attrahera kvinnor. Således vill det nya kvinnopartiet Moderaterna ha genusvetenskap i skolan och genusarbete i förskolan, jämställdhetsmärkta skolor, jämställdhetsranking av arbetsgivare och kan, till skillnad från jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, tänka sig kvotering för att jämna ut könsskillnader i börsbolagsstyrelser. Är det verkligen sådant svenska kvinnor attraheras av när de går och röstar?

Det går fort utför inom Moderaterna. Det är ganska talande att finansminister Anders Borg är feminist och med behållning läser feministbibeln Det andra könet av Simone de Beauvoir. Det är som om Lars Ohly med glädje skulle läsa Timbroskrifter på sin fritid.

Vore jag moderat skulle jag skämmas över det som nu sker i partiet.

"I riksdagsgruppen är vi övertygade om att vi kommer att vinna valet, men ute i landet märker jag av mer negativa stämningar", hävdar riksdagsledamoten Eva Bengtson Skogsberg. Den moderata ledningen förblir alltså övertygad om der Endsieg. Vägen till valseger är uppenbarligen att anamma ännu mer av sådant vi trodde var klassisk vänsterpolitik - strukturella förklaringsmodeller och kollektivistiska lösningar.

Vad är egentligen poängen med att ha makten om man inte vill göra något annorlunda med den än det röda laget...?

Inga kommentarer: