söndag 21 februari 2010

Förväntningar

För svensk del har skidskyttet inte varit någon större källa till glädje under OS. Förutom Björn Ferrys guld har det blivit idel missar. Storfavoriten Helena Jonsson åker mest troligt hem från OS helt utan medaljer. Bland herrarna är det bara Ferry som har presterat över huvud taget. Men Ferry verkar så nöjd med sitt guld att det inte längre spelar någon roll hur det går. Vilket är en lite märklig inställning, kan man tycka.

Inte heller norrmännen har haft det så lätt. Tidernas bäste skidskytt Ole Einar Björndalen har krigat till sig ett silver hittills och Emil Hegle Svendsen har ordnat både guld och silver. Hade de varit svenskar hade varit hjältar. Men norrmännen kräver mer av sina favorittyngda skidskyttar. Och i dag sköt Björndalen hela sju bom medan Svendsen inte lyckades nå en topp 10-placering. Inte heller på damsidan blev det någon norska på topp 10 (men där har Tora berger som bekant redan ordnat ett guld).

I stället har Tysklands skönhet Magdalena Neuner imponerat. Hon tog i kväll sitt andra individuella guld och har nu totalt två guld och ett silver i detta OS. Och då återstår stafetten, där tyskorna blir livsfarliga. I herrstafetten är Norge fortfarande en het medaljkandidat medan Sverige nog får finna sig i att mest titta på.

Levererar.

Inga kommentarer: