fredag 5 februari 2010

Swartz om internet och manlig sexualitet

Det blev en bra fredag. Först en bra dag på jobbet, sedan en trevlig föreställning med kinesisk dans, sång och akrobatik på Kulturhuset - med deltagare från Beijing Sport University, anordnad av bland annat Konfuciusinstitutet. Och sedan en formidabel artikel av sexliberalen Oscar Swartz om kampen mot den manliga sexualiteten och unga människors sexuella nyfikenhet.

Det är en både modig och viktig artikel Swartz skriver. Räkna med en hel del ilskna svar från feministiska virrpannor vad det lider.

Alla måste läsa.

"I stället för att intervjua forskare hetsar dock P1 upp stämningen och kräver hårdare tag. Vi måste fråga varför.

Ett delsvar finns i inslaget med Tess. Hennes dotter "Sofia" var tolv när hon sexchattade. En 24-årig kille plockade upp henne med bil. Två gånger. Senare träffade hon en 20-årig kille. Det är typiska fall, driven av ungdomlig sexualitet men där mamman gör polissak av det hela: "Rör inte min dotter!". 24-åringen sitter i fängelse och Tess är upprörd för att hon inte lyckats spärra in 20-åringen.

Avsmaken för ungdomars sexdrift är alltså en faktor.

Den andra förklaringen är det generella avståndstagandet från Mannen som sexuell varelse som pågått de senaste 20 åren. Han skall inte få titta på porr, inte betala för sex, aldrig ha sex utan känslor och relationer, inte ragga på nätet etc."

2 kommentarer:

Anonym sa...

OSCAR SWARTZ är en Pajas och inget annat.Ganska hälsovådligt att tala om ett fritt samhälle där sex med barn är att betrakta som normalt.Mannen OSCAR SWARTZ (eller djuret) är ju krick i batterierna kort och gott.Lika roande med bilder på de som sympatiserar till detta.Inte feminim det minsta men DJÄVLIGT FÖRBANNAD över dessa småfikusar som håller varandra i hand och vill knulla småungar.

Pelle

Jay sa...

Pelle, den största pajasen är du.