söndag 21 februari 2010

En minnesvärd natt


Det blev en minst sagt minnesvärd kväll framför TV:n när två svenska OS-medaljer lades till kontot efter stor spänning och oerhörd dramatik i det manliga skiathlonloppet. För en gångs skull fick vi se en svensk laginsats som ledde hela vägen till guld. Och brons.

Efter att kaxiga norrmän med spurtspecialisten och glappkäften Petter Northug i spetsen hånat de svenska längdåkarna inför OS var det särskilt skönt att se en svensk vinna guld, en annan vinna brons och en tredje komma in på tionde plats när bäste norrman samtidigt blev elva. Det bådar väldigt gott inför herrstafetten.

Det är också lite underhållande att läsa de norska reaktionerna på det inträffade. Artikeln i Verdens Gang och folks kommentarer visar att de minsann tar längdskidåkning på allvar i det där landet. Northug skyller på att Hellner bröt av staven för honom, något som gjorde att han kom på efterkälken med några sekunder när slutet närmade sig. Men Northug var hela 41 sekunder efter i mål.

Några norska kommentarer under och efter den svenska triumfen:

Våkne da for svarte faen!

Biter negler som jeg aldri har gjort! Fy fader!

Fyttegrisen, dette er fryktelig spennende.

VI BLIR KNUST

Dette er utrolig håpløst. Helt elendig.

Bra løp av "klassisk-eksperten" Eldar Rønning og "satser på topp 6" Martin Johnsrud Sundby. Amatører.

Vi har tydeligvis blitt blasert på langrenn.

Faen meg helt forferdelig.

Rønning seks minutter bak. Gratulerer med dagen!

Helvetes svensker...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen tvil, svennebanan måtte jukse for å få seieren... Sjekk medaljestatistikken og gråt, dere er ikke og vil aldri bli bedre i vinter-OL en Norge.

Anonym sa...

Her ser vi hva "svensk lagarbeid" egentlig er, juks...

http://imageshack.no/4h

Anonym sa...

Gratulerer med gullet til Sverige. Men det var ikke fortjent at Hellner vant. Han lot Johan Olsson gjøre hele jobbet og bare seilet inn foran han etter å ha holdt tilbake gjennom hele løpet. Hadde det ikke vært for Johan hadde det ikke blitt svensk gull. Det var synd han ble stående igjen med bronse etter et slikt knall løp.
Petter Northug derimot fikk som fortjent. Svær i kjeften før start og full av dårlige unnskyldninger når han ikke klarer å levere.

Anonym sa...

Hvis dette er eneste måten Hellner kan vinne på så lykke til med jukset. Er det tilfeldig at han tråkker på staven til Petter i siste bakken? Nei! Hellner vet at han er sjanseløs i en spurt mot Petter. Samtidig så vet han at han er den beste spurteren hvis Petter forsvinner. Da er løsningen å ødelegge staven til Petter. Og taktikken lykkes.
Grattis med gullet Sverige, bare synd det kommer på oærlig vis!

Anonym sa...

Først: Gratulerer så masse med gullet til Sverige! Dere gjorde en kjempeinnsats med 2-3 svensker i teten nesten hele løpet. Sterkt! (Selv om johnsson burde hatt 1.plassen etter den fantastiske jobben) Jeg blir FLAU på vegne av dere andre nordmenn som kommenterer her! Skam dere!!! Er det så dårlig stelt at vi ikke unner sverige medaljer? Å finne på unnskyldinger om at sverige har jukset er helt absurd! Hvor smålige er det mulige å bli?? Hvilke olympiske idrettsutøvere planlegger å knekke andres staver underveis for å vinne? De har da mer enn nok med å komme seg i mål i tide! Jeg heier på Norge, men man må innse når løpet er kjørt. Northug er en sutreunge, en elendig taper hvis han skylder på svensken for at han ikke tok gull. Hvordan forklare at han da lå jevnt på en 11. - 14.plass hele løpet? Joda han sparte på kreftene men hadde han hatt supermannkrefter igjen hadde han tatt igjen svenskene- med eller uten brekt stav! Og fakta er,han har ikke de supermannkreftene som norsk media blåser det opp til. Han er dessuten en usympatisk løper, som skylder på alle andre når han gjør det dårlig, og som ikke engang tok seg bryet med å gratulere svensken med seieren, og som arrogant går forbi pressen uten et ord(både før og etter løp). En slik nordmann trenger ikke støtte.. Men heia de andre norske løperne! Og igjen: grattis med gull og bronse til sverige:-)
Kristin

Anonym sa...

Helt enig med deg, Kristin! Petter er en skikkelig dårlig taper når han må skylde på andre fordi han ikke er i toppform. Sist var det smørerne, nå er det svenskene. Latterlig! Slutt å sutre og ta det som en ekte toppidrettsutøver!

Heier selvfølgelig på norge, men unner absolutt sverige et gull eller to;)

Unknown sa...

Huff, ja, det finnes mange nordmenn å være flaue over! Jeg vet ikke om jeg er mest flau over Sutre-Petter eller sutre-kommentarene som ikke bare kan innse at det norske laget blir svakere dess lenger de går.
Sprint ser vi ut til å være gode på, og korte distanseløp, men over det ser det ut til at vi sliter. Det er da ingen overraskelse for de som følger litt med?

Det er morsomt med litt drama i OL, det synes ihvertfall jeg, men som sagt blir jeg flau over Petter som gir opp så fort han skjønner det ikke blir medalje og bare lunter inn til en 11. plass. Den olympiske ånden? Pfft, han har nå vist i to renn at han ikke er noen verdig olympisk skiløper. Reis hjem, Petter, og kom tilbake når du er blitt voksen og kan takle å ikke vinne!

Marpe sa...

En liten kommentar till bilden som det pratas om (den Hellner tar tag i Petters stav). Här håller han in vänster stav... och var det inte höger stav som gick av? Det måste med andra ord skett i något annat moment och då helt oavsiktligt.

Anonym sa...

Gratulerer Sverige med 2 medaljer etter et fantastisk taktisk løp. Litt synd med staven til Petter, men jeg tror uansett ikke at han hadde vunnet spurten, så utslitt som han var.

Og jeg også blir direkete FLAU av de som snakker om svenskt juks, det blir bare for dumt. Petter er ikke i toppform og hadde bittelitt uflaks, sånt skjer.