söndag 7 februari 2010

Uppvaknandet?

Vad tror du om klimathotet?
Ställningen just nu (46 875 röstande):

Det är mycket allvarligt (23.1 %) Alternativ ALT1
Det är för tidigt att säga (18.2 %) Alternativ ALT2
Det är överdrivet (35.4 %) Alternativ ALT3
Det är en bluff (23.4 %) Alternativ ALT4Har svenska medier äntligen vaknat? Frågan känns faktiskt lite relevant när en av våra trognaste klimatalarmistiska svenska tidningar kör nyheten "Klimathotet kan vara överdrivet" som en av dagens huvudnyheter. Tidigare har våra morgontidningar gjort detsamma. Nu har Aftonbladet inte direkt ansträngt sig, de har bara kopierat och klistrat in TT:s text. Men artikeln är likväl bra.

Bakgrunden till att även svenska medier, åtminstone tillfälligt, är lite mindre alarmistiska är IPCC:s stora fadäs om issmältningen på Himalaya. Även om jag inte ger mycket för webbomröstningar är det uppmuntrande att se att 6 av 10 anser att klimathotet antingen är överdrivet eller en bluff. Kan vi äntligen fokusera på de viktiga miljöfrågorna nu, tro?

För visst finns det massor att göra på miljöområdet. Jag är inte emot utveckling av miljövänlig energi. Jag är inte motståndare till nya drivmedel. Jag anser att det är utmärkt om vi kan rädda djurarter som i dag hotas till följd av mänsklig fåfänga och/eller kulturella avarter. Låt oss således fokusera på de viktiga miljöfrågorna framöver. Vi behöver inget "klimathot" för att arbeta för en bättre och renare miljö för både människor och djur.

Inga kommentarer: