onsdag 21 december 2016

Magda Gad om vad IS är


Sverige har fått en ny samordnare mot våldsbejakande extremism. Sedan 2014 har vi haft stjärnor som Mona Sahlin och före detta arbetsmarknadsministern Hillevi Engström på posten. Den som nu tar över är en före detta ordförande för svenska Röda Korset och IOGT-NTO, Anna Carlstedt.

Noterbart är att ingen av dem har någon som helst dokumenterad kompetens om islamistisk terrorism eller radikaliseringsprocesser. Men i ett land där någon helt utan polisiär kompetens kan bli rikspolischef är det förstås inget konstigt.

Sverige ligger långt efter många andra länder i både det preventiva arbetet och i straffpolitiken, även om den sittande regeringen faktiskt har börjat täppa till vissa luckor i det sistnämnda.

Mona Sahlins eftermäle var en stödtelefon för anhöriga, rattad av personal från Röda Korset helt utan kompetens om islamistisk extremism. I både Stockholm och Örebro har politiker föreslagit återvändandeprogram för IS-krigare för att slussa dem tillbaka in i samhället med hjälp av socialtjänst, Arbetsförmedlingen och de kommunala bostadsbolagen. Miljöpartiet kallade det stolt för "Stockholmsmodellen" innan reaktionen blev så pass irriterad att planen gjordes om.

Naiviteten inför det största hotet mot den västerländska demokratin sedan kommunismen är farlig. Jag befarar att svenska politiker inte kommer förstå var det handlar om förrän det sker ett större terrordåd på svensk mark. Om ens då.

Den officiella hållningen i kriminalpolitiken är nämligen alltjämt att den som begår brott gör det på grund av ett utanförskap och att det bästa sättet att förebygga brott är ett bygga fritidsgårdar. Det kan fungera på lätt kriminella i tonåren som enkelt kan knuffas in på rätt väg igen. Men när denna föreställning appliceras på ideologiskt drivna och religiöst övertygade terrorister som är beredda att dö för sin sak hamnar vi riktigt snett.

Få har sett IS härjningar med egna ögon. Journalisten Magda Gad har det. Nedan är hennes analys (på Facebook) av vad IS är. Det är dags att flera börjar förstå vad det är vi står emot.
Jag vet att detta är väldigt kontroversiellt att skriva men nu gör jag det ändå.Jag har rapporterat från IS-fronten i Irak sedan juni, jag har följt offensiven mot Mosul sedan den inleddes 17 oktober, jag har varit med i strid mot IS och jag har träffat tillfångatagna IS. Jag har sett deras massgravar, träffat dem som överlevt och har hundratals vittnesmål från civila som levt under dem. 
Och min slutsats är följande:  
Västvärlden är för civiliserad för att förstå och bekämpa detta.Det finns fortfarande folk i väst som blir förvånade av att IS bombar sönder allt och även bebisar. 
Det finns fortfarande sådana som tror på rehabilitering av IS och att man kan prata med dem om att öppna korridorer för civila och så vidareGlöm allt det där.  
IS gör inga misstag när de skjuter in granater mot bebisar, när de skjuter barn som öppnar dörren i huvudet, när de spränger bilbomber i barnfamiljers hem.Det är tvärtom en militär taktik.  
De vet att människors, även soldaters, reaktion är att hjälpa skadade barn.Och när folk då springer för att hjälpa - så blir de skjutna. 
IS intar sjukhus där det finns patienter och personal och gör om dem till stridspositioner.De tränar sina egna barn i hur man avrättar människor genom skjutning och halshuggning.De sörjer inte sina döda eftersom de tror att döden är bättre än livet.  
IS har också all modern utrustning, som drönare, gps, sociala medier, propagandafilmer.I motsats till Hitler och andra diktaturer döljer de inte sina krigsbrott och folkmord utan skryter om dem på internet.  
De har de modernaste handeldvapen som finns, de har samma pansarfordon som Navy Seals (MRAP:s), de har stridsvagnar och kulsprutor och raketer och granatartilleri.De har hög militär kompetens, från bland annat Saddam Husseins tidigare elitförband och veteraner från Afghanistan och Tjetjenien. De har japaner som bygger teknik åt dem. De har underrättelsetjänst, tingsrätt och driver in skatt. 
Dessutom använder de medeltida metoder som halshuggning, bålbränning, korsfästning, dränkning, skära av händer och tungor. Och metoder som strider mot krigslagar som kemisk gas och självmordsbombare. Allt för att upprätthålla skräckväldet. 
Västvärlden har helt enkelt kommit för långt bort från detta för att förstå - och kommer aldrig heller få det inrikespolitiska stöd som behövs för att sätta in något emot detta. (Och det här att "rebeller" och moderata FSA skulle ha hållit Aleppo - glöm det. FSA radikaliserades för många år sedan och "rebeller" är inget ord för att benämna till exempel al-Nusra och andra tidigare al-Qaida-grupperingar.) 
Tyvärr kommer i dag politik före liv.

36 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


"Få har sett IS härjningar med egna ögon. Journalisten Magda Gad har det. Nedan är hennes analys (på Facebook) av vad IS är. Det är dags att flera börjar förstå vad det är vi står emot."

Ja, det vore ytterst önskvärt! Men då måste man också förstå att ISIS är Islam och Islam är ISIS.

Om ni har missat det, surfa då in på DGS TV och se Muhammed Omar. Enligt min bedömning är han den mest kunniga och insatta debattören i Sverige vad gäller Islam och han har även varit aktiv muslim ett tag. Han säger även rätt ut att ISIS är just ren och skär Islam, som den framställs i Koranen:

https://www.youtube.com/watch?v=N0u1CBBf428

Sen är konflikterna som ISIS är inblandade i väldigt komplexa, men helt klart är en komponent den eviga kampen mellan shia och sunni. I både Irak och Syrien kan man med fog säga att statsmakten är shia-kontrollerad och i båda fallen står de Iran nära. ISIS är i detta sammanhang representant för sunni fraktionerna i de länderna och helt klart finns det stort stöd för dem i flera sunni länder, som t.ex Saudi Arabien .

I slaget om Aleppo stod i princip Hezbollah mot Al Quida, dvs. två organisation som i västvärlden båda anses som riktigt otrevliga terrorister. Al Quida är sunni och ligger nära ISIS, Hezbollah är shia och grundades i samband med revolutionen i Iran.

Poängen är att det är riktiga fanatiker på båda sidorna. Alla strider de för att uppnå teokrati, sen är det bara fråga om det ska vara shia eller sunni. Men det är absolut inget konstigt med detta. De flesta muslimer vill ha teokrati och många av dem är villiga att offra sitt liv för att uppnå detta.

En förkrossande majoritet av världens muslimer vill ha någon form av sharia lag, vilket uppenbarligen är oförenligt med västerländsk demokrati. Om de sen stöder muslimska brödraskapet eller Hizbollah eller någon annan grupp av fanatiker är ganska ointressant från vårt perspektiv. Vi bör endast fokusera på att det samhälle som en stor majoritet av muslimerna vill ha är helt oförenligt med hur vi vill leva.

Om man ska få muslimerna att ändra uppfattning, måste man de facto få dem att sluta vara muslimer, dvs. de måste sekulariseras. Ingenting tyder på att detta är möjligt med några metoder som vi kan tänka oss att använda. Det enda som då återstår är att se till att det inte bor några muslimer i våra länder.

Anonym sa...

Alltmedan liberala goddagspiltar äppelkindat debatterar hur vi ska kunna stötta så ingen känner sig exkluderad och olika yrkesgrupper anser sig för värdefullla för att omfattas av svensk lag.För att inte tala om straffskalor anpassade efter stökig sextiotalsungdom som ska inverka avskräckande för halshuggande bombterrorister.
Alla har rätt till sin egen berättelse.Alla ska med.Troligen fodras ett eller flera riktigt eländiga terrordåd på svenska mark för att få politiker och media att se sanningen i vitögat och överge mantrat vi ska fortsätta leva våra liv som vanligt för att motverka teroristerna/extremisterna.En kaffe latte mot terrorismen eller en Big Mac extra allt mot extremismen.
När det är så dags för det dådet kan man alltid hoppas att det är de centralare delarna av Stockholm som drabbas.Det är sannolikt att eftertankens kranka blekhet ger större effekt så.En kan alltid säga "NI ska fortsätta leva era liv som vanligt för att motverka teroristerna" som tröst och tända en marschall förstås.

Anonym sa...

Hej.

Det finns en massa jag känner att jag vill skriva om vad som bör göras år islam, muslimer och Islamska Staten och alla som stödjer den, men jag kan inte formulera det på vettigt sätt. Efter fem omskrivningar landar jag i olika variationer på temat: "Utrota dem, med kärnvapen om så behövs." Det är inte en känsla jag uppskattar.

Giv oss andra sätt. Giv oss ledare som kan besegra islam både här och på hemmaplan utan att behöva utrota miljoner människor.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Oroväckande, om den nyutsedde nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Anna Carlstedt (förutom faktumet att hon helt saknar kompetens för området hon ska leda) ska Carlstedt företräda en relativistisk inställning till jihadism, islamism och hedersvåld bl.a. och ha kopplingar till kretsen runt Kaplan och hans mysiga civilsamhälle. Vad är det här för dubbelspel av regeringen? Försöker man lägga locket på hela frågan?

https://twitter.com/JohanLundberg/status/811488975294701568

Utvecklingen går baklänges.

Lars Åhlin sa...

"En förkrossande majoritet av världens muslimer vill ha någon form av sharia..." Möjligt, men jag tror många av dem är okunniga eller rädda.

Vi skall inte förfölja muslimer urskillningslöst, menar jag. Men de som besöker (eller driver) islamistiska mosk'eer eller organisationer (såsom SUM, IFIS SMRK) skall hårdbevakas och trakasseras som de kriminella gängmedlemmar de är.

Anonym sa...


En och annan PK tycker att det är läge att krascha EU just nu.Anledningen?
Polen och Ungern så klart.Ser man det från den ljusa sidan så lär det inte behövas någon svensk folkomröstning om EU-urträde ifall man tar rösträtten från EU:s medlemsstater..


http://www.journalisten.se/nyheter/eu-borde-vara-tuffare-mot-polen-och-ungern

Anonym sa...

För den som kan tyska rekommenderar jag denna video: https://www.youtube.com/watch?v=CQue6MqGKOY&t=81s Videons titel är "Terror in Berlin - 3 Dinge die wir nie wieder hören wollen" (Terror i Berlin - 3 saker som vi aldrig mer vill höra"). Det är en utomordentligt välformulerad uppgörelse med det politiskt korrekta misslyckandet i sammanhang med islamistisk terror.

Videon är gjord av Martin Sellner, intellektuell aktivist och inofficiell talesman för Identitära rörelsen (Identitäre Bewegung, IB) i Österrike.

Är inte Identitära rörelsen högerextrem? All verklig opposition klassas i vår sjuka tid som högerextremism i försök att skydda befintlig vänsterliberal regim. Därför bör och måste var och en själv studera vad personer och rörelser egentligen företräder genom att själv lyssna på dem.

Anders Eriksson

Anonym sa...

@utlandssvensk 10:10

"Om man ska få muslimerna att ändra uppfattning, måste man de facto få dem att sluta vara muslimer, dvs. de måste sekulariseras. Ingenting tyder på att detta är möjligt med några metoder som vi kan tänka oss att använda. Det enda som då återstår är att se till att det inte bor några muslimer i våra länder."

Tyvärr tror jag också att detta är fallet.
Skall muslimer sekulariseras så måste till att börja med staterna i berörda länder alltid stå över religionen, dvs att religion inte får påverka lagar och system i länderna.
Men det har hittils i historien inte varit möjlig i något muslimsk land.
En del muslimer är vanliga vettiga människor med sekulariserade och humana åsikter.
En del kan fungera i begränsat antal.
Men många kan aldrig samexistera i samma lagar, regler, och normer som andra kulturer.
I slutändan slutar det med att sekulariserade länder böjer sig för Islam, alternativt ger muslimer respass ur sekulariserade länder.
Tyvärr för de justa muslimer som finns.
Tyvärr för alla muslimska flickor som föds inom muslimska länder (dem bryr sig förresten inte svenska feministerna om...uppenbarligen).

Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Sveriges statsminister Stefan Löfven har tänkt till.Nu har han svaret.
Ett ögonblick av socialdemokratiskt heureka.

"– Det har varit mycket viktigt att vara tydlig om vilka rötter det här partiet har, det är ställt utom allt tvivel och det är bara att läsa Expos vitbok om Sverigedemokraterna, ingen kan förneka det i sak. Det har varit oerhört viktigt att etablera det, den sanningen. Sedan är det viktigaste budskapet i politiken att det här är ett högerparti, ett populistiskt parti, som inte verkar ha några lösningar på välfärdens problem. Men att inte ha sagt vilka grundläggande rötter SD har, det hade varit ett stort fel av oss alla."


http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article24130465.ab

Anonym sa...

@ Lars Åhlin

Islam betyder "underkastelse", i första hand väl under Gud. Problemet, som jag ser det, är att så många muslimer underkastar sig under muslimska ledare med radikala uttolkningar och tillämpningar. Det är väl precis samma sak som när 87 procent av svenskarna aktivt stöder nuvarande människoföraktande regim i Sverige, trots att kanske snarare 17 procent egentligen skulle instämma i politiken om de visste vad det handlade om. Såväl medlöparen Sovande Svensson som medlöparen Sovande Ahmed orsakar problem genom att ge carte blanche åt makthavare utan att syna deras agenda.

P.N. Grata

Anonym sa...

@ Anonym 14:24

Jag tycker att det är lite svårt att avgöra vad regeringarna i Polen och Ungern egentligen har vidtagit för åtgärder vad gäller media, på grund av den västeuropeiska vänsterliberala propagandan. Men jag förmodar att anledningen till åtgärderna har varit att Polen och Ungern har haft samma problem som Västeuropa med vänsterliberala, aktivistiska och subversiva journalister som i globalistisk anda arbetar på att undergräva den nationella sammanhållningen och självbestämmandet.

Anders Eriksson

Lars Åhlin sa...

@ P.N.Grata. Jag håller helt med dig - att den "tysta majoriteten" bland muslimer inte konfronterar sina islamistiska imamer är en stor skam. Avsikten med mitt förra inlägg var att pusha för att fokusera på islamisterna. Att bemästra deras hot (som blir mer akut när de konfronteras) är en gigantisk uppgift, men ändå tror jag både politiskt/opinionsmässigt och praktiskt möjligt.

Utlandssvensk sa...

@ Lars Åhlin,

"Men de som besöker (eller driver) islamistiska mosk'eer eller organisationer"

Det finns ingen "islamism", det finns bara islam. Sen kan anhängarna självklart vara mer eller mindre aktiva.

Sharia är för övrigt en absolut grundbult inom islam och en person som inte på något sätt stöder sharia bör inte kallas muslim. I princip samtliga skriftlärda imamer skulle anse att vederbörande inte är muslim. Och till skillnad från vad som är fallet med präster i den sen länge extremt urvattnade kristendomen i väst, spelar det väldigt stor roll för folk i den muslimska kulturkretsen vad imamerna anser.

"Vi skall inte förfölja muslimer urskillningslöst, menar jag."

Jag vill inte heller förfölja någon. Min uppfattning är att det helt är vårt eget fel att vi nu får problem och jag lastar inte alls immigranterna för detta. Det jag vill är att vi ska betala för våra misstag och erbjuda alla MENA figurer generös ersättning för att åka tillbaka hem. Sen kan vi förbjuda islam....

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Giv oss ledare som kan besegra islam både här och på hemmaplan utan att behöva utrota miljoner människor."

Enligt min uppfattning är det väldig lätt att besegra islam på hemmaplan, det är bara att betala för att de ska flytta. Men vad gäller att besegra islam på bortaplan utan blodspillan, kan du nog lika gärna börja hoppas på enhörningar.

Varför kan vi inte bara låta dem leva i sina länder? Om de har grymma krig eller svälter ihjäl har inte med oss att göra. Låt dem reformera eller gå under i isolation. Det vi bör göra är att eliminera vårt behov av olja och sen stänga gränserna mot hela MENA. Vi bör även upphöra med allt "bistånd".

Anonym sa...

Som så mycket annat sitter betydelsen av Islam i hur den definieras.Vad är en moderat muslim? Moderat i jämförelse med vad?
Att vara moderat i jämförelse med såna som skär halsen och bränner folk levande vad betyder det? Vi vet vilka som definierar men knappast vilka kriterier som används.Vi hör dem säga att alla inte kan lastas för terrorn i Islams namn samtidigt som svenskar blir rasister och nazister för att plåster inte finns i alla hudkulörer.Kärlekens religion säger man.Mest för att bevisa hur god man själv är eller egentligen för att bevisa hur god man tycker att man själv är.
Det kostar ju så lite.Än så länge.

Björn i Bromma sa...

Politiker skapar en massa problem. Sedan blir det tjafs om hur problemen skall lösas vilket skapar nya problem såsom tillsättande av en ny okunnig Samordnare mot extremism, vilket i sin tur skapar nya problem. Och så håller det på så där.
Vad skall vi ha politiker till ?

Anonym sa...

Hej.

@Utlandssvensk:

Enig, med undantag för repatrieringsbidrag, som du redan vet.

Jag fruktar dock att det stridströtta Europa nu måste räddas av de östra delarna - igen. Mot samma gamla fiende som så många gånger förr dessutom. Till skillnad från oss svenskar läser man sin historia i länder som Polen, Ungern, Rumänien, Bulgarien och Grekland, och gör sig få illusioner om islams folk.

Det är alldeles för få svenskar som inser att grunden i alla relationer mellan grupper av människor följer en hierarkisk prioriteringsordning, från den egna familjen hela vägen upp till folk och trosfränder/ideologiska dito, och att denna prioriteringsordning och hierarki bygger på våld - oftast bara in potentia, men även faktiskt.

De flesta svenskar under femtio års ålder vill inte svara på frågan om de skulle döda för att själva överleva. De verkar anse att frågan inte kan eller ens bör ställas; ja inte ens existera. Att inse ett så grundläggande faktum möjliggör för en att sträva bort från det, så att våldet kvarstår som en sista lösning - att förneka det gör en försvarslös och även oförmögen att försvara tredje person.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Utlandssvensk sa...


"Jag fruktar dock att det stridströtta Europa nu måste räddas av de östra delarna"

Det är mycket möjligt! Personligen hoppas jag dock även väldigt mycket på Frankrike. FN är ett väldigt radikalt parti och om de kan ta makten, vilket förfaller möjligt, lär det kunna bli gnistor. De lär visa vägen vad gäller repatrieringar och att gradvis förbjuda islam. Det skulle även öppna upp för liknande lösningar i Tyskland.

Men samtidigt är demografin så extremt explosiv i Sverige, att det är svårt att se att vårt land kommer hinna räddas. Mer sannolikt är att det blir en avstjälpningsplats för muslimer från övriga EU. Men har vi tur kanske en stor styrka marscherar in i vårt land och räddar spillrorna av ursprungsbefolkningen om 10-20 år. Men det lär i så fall bli allt annat än oblodigt.

Anonym sa...

@ Rickard 19:31

"De flesta svenskar under femtio års ålder vill inte svara på frågan om de skulle döda för att själva överleva. De verkar anse att frågan inte kan eller ens bör ställas; ja inte ens existera. Att inse ett så grundläggande faktum möjliggör för en att sträva bort från det, så att våldet kvarstår som en sista lösning - att förneka det gör en försvarslös och även oförmögen att försvara tredje person."

Det ligger en hel del i det.
Faktiskt så är det en paradox...
Människan behöver tyvärr en viss mängd våld för att överleva.
Om inte annat så inför yttre hot, om invasion på ett eller annat sätt, eller som sista utväg för försvar av sig själv eller närstående.
Blir vi helt passiviserade så går vi under så fort någon attackerar oss.

Det är den ständiga balansen, att vara redo men alltid göra vad man kan innan det är nödvändigt.

Mvh
Magnus Sjöström

Magne sa...

@ Utlandssvensk

"Det är mycket möjligt! Personligen hoppas jag dock även väldigt mycket på Frankrike. FN är ett väldigt radikalt parti och om de kan ta makten, vilket förfaller möjligt, lär det kunna bli gnistor. De lär visa vägen vad gäller repatrieringar och att gradvis förbjuda islam. Det skulle även öppna upp för liknande lösningar i Tyskland."

Tror du att SD kan nyktra till och få igång maskineriet snart? Jimmie Åkesson verkar passiviserad och mindre engagerad än förut. SD har också, från det att Jan Milld avstod att kandidera till partiledare 2005, gått i en mer socialkonservativ riktning än nationalistisk. SD har blivit ett parti som tillmötesgår minsta vink från MSM: dels för att vinna röster, dels för att få något slags samarbete. SD talar knappt om fosterlandet, återupprätta ett säkert hem för svenskar och inte nöja sig med ett samhälle som är så radikalt annorlunda än det vi svenskar byggt upp.

Sammanfattningen är: finns det hopp för SD? Det partiet skiljer sig ganska markant från Geert Wilders Frihetspartiet och Marine Le Pens Front National, om man granskar vilken vision de har för landet. Den retorik SD nu för är en politik för att enbart behålla nuvarande ordning.

Läs även Jan Millds tankar om nuvarande SD (https://janmilld.wordpress.com/):

"Marine le Pen vore förmodligen en utmärkt president för Frankrike, inte pga att hon är kvinna, utan därför att hon företräder en vettig politik och argumenterar för den på ett bra sätt – hon är tydlig, rak och ärlig. Står på sig när hon blir ansatt av pk-journalister. Är stark i motvind.
---
Kan detsamma sägas om Jimmie Åkesson som statsminister i Sverige?

Nej, tyvärr! Han är alltför inriktad på att vara journalisterna till lags och leverera svar av den typ som de beställer. Till skillnad från Marine Le Pen skulle Jimmie Åkesson vid makten representera ett kärringstyre – av i princip samma slag som Stefan Löfven nu gör.
Även om Sverigedemokraterna i nästa val fick 100% av rösterna – skulle det i grunden betyda en förändring?

Ja, men inte genom att Åkesson blev statsminister. Förändringen skulle då ligga i denna opinionssvängning i sig, som skulle betyda ett annat samtalsklimat på arbetsplatser och i kommuner runtom i hela landet."

Unknown sa...


Hans:

"Naiviteten inför det största hotet mot den västerländska demokratin sedan kommunismen är farlig. Jag befarar att svenska politiker inte kommer förstå var det handlar om förrän det sker ett större terrordåd på svensk mark. Om ens då."

Ja, det är lätt att tro att ett blodbad skulle väcka den slumrande intelligensen hos den rekordkorkade PKM-eliten. Jag tror tyvärr att den kommer att försvara sin vansinniga politik och omoraliska moral in i döden.

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

Jag kommer ganska väl ihåg turerna inom SD 2005, som slutade med Jimmie som partiledare. Jan Milld läste jag redan på 90-talet och jag betraktar honom som en äkta svensk hjälte.

Sen har jag länge tyckt att SD är för tamt och detsamma gällde NyD. Men jag accepterar samtidigt att om man ska kunna nå någon meningsfull framgång hos de hårt hjärntvättade och samtidigt närmast komatösa svenska väljarna, då får man uttrycka sig ytterst försiktigt.

Jag är ganska övertygad om att SD är fullt medvetna om detta och Jimmie är, nästan säkert, betydligt mer radikal än han verkar. Man måste också betänka under vilka förhållanden SD har verkat. Det är närmast ett mirakel att Jimmie fortfarande lever och står upp. SD har varit en pytteliten motståndsrörelse i ett hav av vanvett och aggressivt hat. Att vi nu äntligen kan ha en någorlunda rimlig debatt om migration och mångkultur är till mycket stor del deras förtjänst. De har fått göra extrema personliga uppoffringar för detta, så om inte annat förtjänar de en enorm respekt.

Geert Wilders är min favorit i Europa, men jag tror inte att hans raka retorik hade fungerat i Sverige. Tyvärr.

Magne sa...

@ Utlandssvensk

Enligt mig säljer SD ut partiet för att vinna väljarstöd. Ett stort SD med J. Åkesson kommer inte gå i en mer nationalistisk och folklig riktning. Det krävs i sådant fall ett byte av partiledare, om ens det kan lyckas. All den opinionsbildning som man torgfört det senaste decenniet måste radikalt förändras. De får för svårt att genomföra den processen, särskilt när de väl är vid köttgrytorna.

SD fick 2,9 % i valet 2006 och hade med ett mycket mer radikalt partiprogram kommit över 4 % i valet 2010. Jag anser att man inte borde ha sålt ut sig så mycket som man gjort. Många har svårt att ta SD som ett sant nationellt parti, när det är ett kärringstyre med Åkesson som erbjuds.

Anonym sa...

Och så gnäller folk (USA/Israel-vänner) om att Putin "bara" stödjer Assad... vakna upp! En euro-rysk insats, möjligen i samarbete med Iran (jobbig tanke) är det enda som kommer krossa det här barbariet en gång för alla!

A nonym sa...

Som gammal fn-yxa med några missioner i Libanon på mitt bälte är det min fasta övertygelse att enda lösningen för mellanöstern är neutronbomba hela skiten och sedan bygga långtidsparkering av hela området. Det kommer aldrig kunna bli bra lugnt där.

Anonym sa...

Tur ändå att vi fått en så kompetent samordnare mot våldsbejakande extremism. Den här kvinnans främsta merit var tydligen att ha forskat om julmustens historia, och det känns förstås betryggande. Dessutom gjorde hon succé med sitt första offentliga uttalande i Studio Ett (tror jag det var), där hon hävdade att det beror på vit makt-rörelsen att unga muslimer åker till Syrien och mördar och våldtar. Jag har helt gett upp om Sverige, bara hånskrattar åt idiotierna.

Anonym sa...

Jag håller med om att SD framstår i många lägen som en del av problemet snarare än en del av lösningen. Personligen tror jag att de helt enkelt bidar sin tid och arbetar strategiskt. Rimligen bör vi se en hårdare retorik och skarpare förslag varefter väljarstödet ökar. Sen har de iofs stora problem iom att de vill appelera till alla, vilket leder till en urvattnad politik. Före eller senare kommer de tvingas välja väg, den sossiga sk socialkonservatismen eller en mer renodlad nationalism. Oavsett väg så öppnar SDs existens på sikt upp för radikalare och riktigt nationalistiska partier på högerkanten.

/Opie

Magne sa...

"Oavsett väg så öppnar SDs existens på sikt upp för radikalare och riktigt nationalistiska partier på högerkanten."

Det där är en bra fråga. Men vilka är partierna? Det har inte bildats ett parti ur SDU:s uteslutning. SVP fick drygt 5 000 röster i valet 2014. Medborgerlig samling är väl alternativet för de som vill se repatrieringar med morot och piska. Nordiska Motståndsrörelsen har nu bildat parti, för den som vill se omfattande repatrieringar.

Har lite svårt för det där "på sikt". SVP har redan gjort ett försök, men folket valde SD i stället. Ett radikalare och riktigt nationalistiskt parti är väldigt tveksamt under närmaste 10-årsperiod. Jag tror Medborgerlig Samling med sin "morot och piska"-repatrieringsutformning, kan få ett bredare väljarstöd den närmaste 10-årsperioden.

Med morot och piska menar jag detta (http://www.medborgerligsamling.se/migration-integration/):

"Immigranter som inte lyckas etablera sig i det svenska samhället ska stimuleras att återvända till sina ursprungsländer när så är möjligt. De kostnader som återvändandet medför ska bekostas av svenska staten."

Anonym sa...

SD driver både opinionen och partierna.Hur hade Sverige sett ut om inte sjuklövern känt SD flåsa i nacken?
Merkel hade väl dumpat sina övertaliga här hon med?

Anonym sa...

@ Magne,

Absolut, det där med "på sikt" är ett stort problem. Tiden arbetar emot oss här, det skulle behöva ske nu. Samtidigt skulle jag kunna tänka mig att om en kombinationav de skarpaste och något de något äldre från SDU gjorde gemensam sak med Daniel Friberg och gänget bakom Motpol skille vi kunna landa i något mycket bra. Men som du säger ligger det kanske 8-10 år i framtiden, frågan är hur mycket som finns kvar av landet då? Sannolikt har vi etniskt svenska miliser innan dess.

/Opie

Magne sa...

"Men som du säger ligger det kanske 8-10 år i framtiden, frågan är hur mycket som finns kvar av landet då? Sannolikt har vi etniskt svenska miliser innan dess."

Jag tror det ligger längre än 10 år fram i tiden. Om vi ens kommer uppleva det under vår egen livstid. Om 10 år kanske vi har ett parti som typ Medborgerlig Samling i riksdagen som för frågan om repatrieringar med morot och piska, medan SD vill sitta kvar vid köttgrytorna för att håva in stålarna. Betänk att SDs toppar, och de som sitter på tjänster hos dem, faktiskt vill ha sina pengar och inte lägga repatrieringsförslag som riskerar att minska väljarstödet.

Tror du drömmer om du tror att Daniel Friberg eller Dan Eriksson om 10 år får inflytande och kan utforma repatrieringen (eller att ett liknande alternativ gör det). Inget populistiskt parti i Europa eller ens Donald Trump i USA för en sådan repatrieringspolitik. En sådan repatrieringspolitik skulle väl ha formen av att göra så vita svenskar är i klar majoritet. Det vill säga typ att alla som invandrat från 80-talet och framåt med asyl och deras anhöriga skulle åka tillbaks. Om man behövde skulle man hyra någon ö vid Medelhavet eller Västindien i väntan på att individerna kan avlägsnas till ett närområde som de kom ifrån (där de talar språket, har kulturen etc.), om det var en krigszon. I annat fall skulle de direkt tillbaks till Pakistan, Irak, Kongo, Somalia osv.

FD Liberal sa...

"You can't have a First World country with Third World demographics."

Sverige är inte Sverige utan svenskarna. Sverige är inte heller Sverige med utlänningarna. De kan inte assimileras.
Folket skapar kulturen, inte tvärtom.

Alla andra politiska frågor är sekundära repatrieringsfrågan.

Anonym sa...

@ Magne,

Exemplet med motpol och SDU var just ett exempel och inget sannolikt scenario. Men vi får se hur det utvecklar sig i framtiden. Jag tror du har fel när du när du tror ett menlösa liberaler som medborgerlig samling någonsin kommer ha en chans att komma i i riksdagen. Om utveckligen fortsätter i samma riktning och takt har vi garanterat hårdföra högerradikala partier i Sverige om 10 år. Kombinera det med ett antal terrordåd med många döda på svensk mark och en ekonomisk kris så har du ett mer eller mindre apokalyptiskt scenario.

/Opie

Magne sa...

"Om utveckligen fortsätter i samma riktning och takt har vi garanterat hårdföra högerradikala partier i Sverige om 10 år."

Menar du att vi kommer ha eller att de sitter i riksdagen? Att vi kommer ha är väl ganska ovidkommande ifall de är små och inte sitter i regering eller på annat sätt kan påverka.

Medborgerlig Samling är ett parti som vill repatriera med "morot och piska". Ett sådant parti tror jag är mer sannolikt att vi har i Sveriges riksdag om 10 år. Det kan även vara Sverigedemokraterna eller Moderaterna som för "morot och piska"-repatriering.

Anonym sa...

Håller med FN-yxan. Låt raketerna flyga.

När det gäller Sverige har vi bara två saker att välja på: balkanisering eller repatriering. Möjligen kommer det förra att tvinga fram det senare, och då har vi en mycket mörk och blodig tid att se fram emot. Det tror jag vi helt oavsett, och definitivt om vi fortsätter med status quo som är en väg rakt ner i avgrunden. Vi måste förbereda oss, börja nätverka, bunkra medicin & förnödenheter (hållbart vatten tex) och sist men inte minst se till våra möjligheter att försvara oss. SD skulle nog vilja införa österrikiska/tjeckiska vapenlagar men det känns som för mycket att hoppas på att så kommer ske. Ta jägarexamen kanske.

Magne sa...

Anonym 23 december:

Det som får mig att inte tänka på balkanisering, är att länder i Sydamerika faktiskt klarar att behålla sina stater. Det är riktigt unkna länder med korruption, fattigdom, slum etc., men länderna består ändå. Kan Sverige sikta på en sådan framtid om 20-30 år har de ändå en statsbildning och samhälle som liknar Peru och Colombia.

Perus befolkningssammansättning (https://en.wikipedia.org/wiki/Peru#Demographics):

"According to a 2015 genealogical DNA testing, the average Peruvian is estimated to be 79.1% Native American, 19.8% European, and 1.1% Sub-Saharan African overall.[87][not in citation given]"

Colombias befolkningssammansättning (https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Colombia#Ethnic_diversity):

"The 2005 census reported that the "non-ethnic population", consisting of whites and mestizos (those of mixed white European and Amerindian ancestry), constituted 86% of the national population. 10.6% is of African ancestry. Indigenous Amerindians comprise 3.4% of the population. 0.01% of the population are Roma. An extraofficial estimate considers that the 49% of the Colombian population is Mestizo or of mixed European and Amerindian ancestry, and that approximately 37% is White, mainly of Spanish lineage, but there is also a large population of Middle East descent; among the upper class there is a considerable input of Italian and German ancestry.[15]"

Vad jag närmast tänker är att Sverige, Colombia och Peru snart när nya årskullar MENA, afrikaner och mezitos föds i Sverige och med invandring från tredje världen om 20-30 år, har en liknande befolkningssammansättning. Och liknande samhälle?