lördag 24 december 2016

God Jul till alla läsare


Så blev det jul igen. En tid för förlåtelse, glädje och stilla reflektion? Nej, mest för vila, kalkon, lax, sill och öl, faktiskt. Här kommer den polska och tjeckiska ölen flöda.

Men visst, varje jul påminns jag om att livet är rätt bra bara man får vara tillsammans med sina närmaste. Och jultraditionen ger trygghet och stabilitet i en tid som känns allt annat än stabil.

Precis som vanligt undviker jag statstelevisionens julfirande. Lyckligtvis finns det nog med filmer här hemma och på Netflix för att klara julen ändå.

Jag vill önska alla läsare en riktigt god jul. Det är ni som läser, kommenterar och diskuterar som håller bloggen levande. Året har bjudit på fler kommentarer än någonsin, vågar jag påstå, och tonen är överlag bra. Fortsätt så!

Ha en skön jul, allesammans!

13 kommentarer:

Anonym sa...

En riktigt God Jul önskar tompas11.

Anonym sa...


God Jul från en som inte alltid delar din ideologi men som uppskattar dig för din saklighet och intellektuella skärpa.
Klas Bengtsson

Anonym sa...

Klokt att undvika statstelevisionen under julen (och alla andra tider på året). Över huvud taget tror jag att televisionen har medfört mycket skada för mänskligheten: 1) Vi matas med ett förpackat budskap och intensiteten gynnar inte eftertanke. 2) Det blev så att vi hellre tittade på televisionen än att prata med varandra.

Julen är så mycket mer än TV och man skulle kunna passa på att återuppliva just den där gamla traditionen som kommit i skymundan: att prata med varandra, att berätta gamla minnen vuxna emellan, att berätta sagor för barnen.

Ha en riktigt god jul, Hans!

Anders Eriksson

Anonym sa...

@ Klas Bengtsson

Jag delar inte heller alltid Hans åsikter, men uppskattar honom likaså för hans saklighet och intellektuella skärpa.

I dessa omvälvande tider med med ständigt ökande samhälleligt förfall i kombination med propaganda, ytlighet, intrigmakeri och poserande bör alla konstruktiva krafter sluta sig samman med syftet att bevara det som bevaras kan. Först när slaget är vunnet kan vi åter ägna sig åt våra specifika ideologiska preferenser. Jag noterar att flera politikbloggare har gjort den prioriteringen under 2015 och 2016 vartefter situationens allvar blivit så uppenbar, helt enkelt tonat ned sina egna hjärtefrågor och fokuserat mer på värnandet av att staten sköter sina kärnuppgifter.

Anders Eriksson

Anonym sa...

Ett litet tillägg till vad jag nyss skrev.

Precis som sju av riksdagspartierna i praktiken har lagt sina meningsskiljaktigheter åt sidan till förmån för sitt gemensamma högre mål så måste medvetna medborgare och regimkritiker arbeta tillsammans för att återställa demokrati, säkerhet och samhällelig stabilitet.

Anders Eriksson

Anonym sa...

God Jul på dig! Du har många goda idéer, men förglöm ej att kåren huseras av obildade avskum som inte drar sig för att förtala, trakassera, plantera bevis (kokainfallet) eller mörda (sinthu-fallet i Västerås)./ Nietzsche

Anonym sa...

God Jul och tack för din blogg som är en av de få som klarar att hålla kommentarerna öppna.Tack också alla som deltar utan att sänka sig till träsk-nivån som breder ut sig.

Anonym sa...

Hej.

God Jul till en av Sveriges absolut bästa och föredömliga bloggar!

God Jul även till övriga kommentatorer!

Julhälsningar,
Rikard fs lärare

Anonym sa...

God Jul Hans!
Din blogg med tillhörande kommentarer är mycket uppskattade. Du ligger ljusår före MSM och då inte mist SVT och DN när det gäller intellektuell skärpa, objektivitet och trovärdighet. Stort tack.
Själv har jag helt slutat titta på SVT, det var över ett är sedan sen jag såg ett nyhetsprogram från dem. Likaså är det med DN och Aftonbladet. Genom att välja ett antal bloggar, varav din är en, och ett antal TV kanaler som BBC, CNN, FOX, RT, France24 etc. får man en god bild och man kan bilda sig en avvägd egen uppfattning om vad som händer och vad som troligen är sant.
Julhälsningar
/LL

Anonym sa...

God jul Hans! Tack för ditt arbete med den fina bloggen!

Melmac sa...

God Jul allihop och speciellt till dig Hans. Din blogg är ett andningshål i Sverige-isen.

Amnexis sa...

Ett lite sent God Jul från mig också. Önskar dig en god fortsättning Hans!

Anonym sa...

Andningshål, sa Bill, Friskluft sa Bull!
Instämmer med tidigare talare; otroligt kloka och insiktsfulla inlägg från Hans. Finns fler av dessa kloka modiga skribenter (tex iotakt.se/blogg, ledarsidorna.se) som är mycket läsvärda. Också en eloge till kommentatorerna; kloka, sansade inlägg som ger mig hopp om framtiden!
Gott nytt år, alla hedersknyfflar som skriver här, och som kommenterar på ett konstruktivt sätt!